Op ontdekkingstocht op een niet-toeristische floating market in Bangkok

door Explorista

Één van de leukste en meest authentieke dingen om te doen in Bangkok is natuurlijk het bezoeken van een drijvende markt, ookwel: een floating market. Er zijn een aantal bekende floating markets in Bangkok, maar het jammere daaraan is dat iederéén ze ontdekt heeft, en ze daardoor eigenlijk alleen nog maar om toerisme draaien. Wij zochten een onontdekte en niet-toeristische floating market. En die vonden we. Lees hier over de markt!

KhlongLatMayomBangkok4

De meeste floating markets liggen best wel een eind uit het centrum van Bangkok, met toeristische topper natuurlijk Damnoen Saduak, dat ruim 90 kilometer uit het centrum van Bangkok ligt. Daar hadden wij niet zo veel zin in: zo ver reizen om vervolgens elleboog aan elleboog te staan met andere toeristen. Nee, wij wilden authentiek.

En zo kwamen we uit bij Khlong Lat Mayom, een kleine floating market op ongeveer een half uurtje met de taxi. Dit koste ons 140baht, via Grab (een app zoals Uber). De markt zelf is best wel groot, maar het floating gedeelte is niet super groot. De markt sluit aan één kant aan op het water, en langs dat kanaal liggen dus een paar boten. Die functioneren als foodstalletje, waar je dus wat eten kunt kopen om dt vervolgens bij de tafeltjes op kunt eten.

KhlongLatMayomBangkok1

Khlong Lat Mayom is voornamelijk een food market, al heeft het ook wel wat standjes die kleren en andere dingetjes verkopen. Maar de focus hier is food. En véél ook. Het is echt een feest om langs alle stands te lopen en te zien wat er allemaal te koop wordt aangeboden. Een hele hoop vis, in ieder geval. Kokosijs. Pad Thai. Echt van alles.

Eten is dan ook de belangrijkste activiteit op de markt. Wij aten verse jumbo garnalen, pad Thai en kipsaté voor nog geen €5 in totaal. Met zijn tweeën. En lekker dat het was :-).

KhlongLatMayomBangkok8

Een andere must do-ervaring is een boottochtje maken. Er zijn langs het water verschillende partijen die het aanbieden, en je betaalt gemiddeld ongeveer 100 baht per persoon voor een tour waarbij je volgens mij ook langs een tempel gaat. Wij kozen voor een simpel boottochtje van 20 baht per persoon (dat is 50 cent!), waarbij je een half uur lang heen en weer wordt geroeid. En wat was dat leuk. Onze kapitein Noy was supergezellig (ondanks dat hij niet veel Engels sprak), en we zagen mooi het achterland. Ook het gebrek aan luide motoren vond ik wel prettig, dat had je bij andere boten wel. Uiteindelijk hebben we de man 100 baht gegeven, omdat hij zo lief was en het zo warm was (en dat is dus nog steeds maar 2,50 euro voor een half uur voor twee personen!).

Het allerleukste aan Khlong Lat Mayom vond ik dat het nog echt een lokale markt was. Ik schat dat zo’n 90% van de bezoekers op de markt locals waren. Dat voelt toch wel extra authentiek, en dat houdt ook in dat de markt niet gigantisch overpriced is en alleen maar toeristenmeuk verkoopt. Al met al zou ik je echt aanraden Khlong Lat Mayom een keertje te bezoeken als je in het weekend in Bangkok bent. Ga rond lunchtijd en geniet van het vers klaargemaakte eten zoals de locals om je heen ook doen. Enjoy!

KhlongLatMayomBangkok19

KhlongLatMayomBangkok16

Bezoekersinformatie:

Adres: Soi Bang Ramat, Bang Phrom, Khet Taling Chan, Krung Thep Maha Nakhon 10170

Openingstijden: zaterdag & zondag van 9:00 tot 18:00.

KhlongLatMayomBangkok24

KhlongLatMayomBangkok28

KhlongLatMayomBangkok29

KhlongLatMayomBangkok30

Wat is jouw favoriete floating market in Bangkok?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter