Wat te doen in Bangkok: tips en bezienswaardigheden

door Explorista

Ik ga het maar gewoon eerlijk zeggen. Ik moest echt even wennen aan Bangkok. Waar ik in Singapore helemáál geen cultuurschok beleefde, kon ik dat van Bangkok niet zeggen. Het was er warmer, drukker, chaotischer, en iedereen wil iets van je. Als je niet oplet val je voor een scam. Maar toen ik een paar verschillende buurten van Bangkok uitprobeerde, en langzaamaan begon te wennen aan het ritme, vond ik het toch wel een leuke stad. Er is veel te zien en doen, dus ik deel alvast mijn Bangkok tips voor een leuke trip!

Bangkok6

Wat Pho

Dit wordt ook wel gezien als één van de mooiste tempels van Bangkok, zo niet van heel Thailand. Het hoogtepunt van deze boeddhistische tempel is het liggende Buddha-beeld. Maar eerlijk gezegd vond ik zelf het grootste hoogtepunt dat je steeds weer nieuwe hoekjes en plekjes ontdekt in dit complex. Zo mooi!

Lees hier mijn blogpost over Wat Pho

Bangkok23

Wat Arun

Bij het ochtendgloren fonkelt deze tempel met zijn gouden dak. Ook ’s avonds is het een bijzonder uitzicht om de tempel verlicht te zien aan de overkant van de rivier. Bezoeken kan met een bootje, en is zeker de moeite waard. De prachtige kleurrijke keramieken decoraties zijn erg bijzonder.

Lees hier mijn blogpost over Wat Arun

Grand Palace

Okee… hier ben ik zelf niet geweest want het was gesloten toen wij er waren wegens de crematie van de koning. Maar een lijstje met Bangkok bezienswaardigheden zou toch niet compleet zijn als ik het er niet in opneem, en bovendien is het weer geopend tegen de tijd dat jullie dit artikel lezen. Laat me dus vooral weten hoe het paleis is! :-)

Khaosan Road

Het uitgaangscentrum van Bangkok bevindt zich rond Khaosan road. Dit is zo’n beetje de Dam van Bangkok, ontzettend toeristisch, maar je moet het toch een keertje meegemaakt hebben. Ik vond het wel gezellig en levendig, en ik vond het heel grappig om overal de insecten te zien die verkocht worden als eten. Verder was ik ook weer blij om weg te gaan hoor, het was wel erg druk. Het deed me ook een beetje denken aan de Las Vegas Strip of Times Square, vanwege alle opgelichte borden langs de kant van de weg.

JimThompsonHouseBangkok1

Jim Thompson House

Misschien wel mijn favoriete tip in heel Bangkok: het Jim Thompson huis! Dit huis behoorde toe aan een Amerikaan die het na de tweede wereld liet bouwen, om zo dichter bij het centrum van zijn werk te zijn. Het bestaat uit zes historische huizen en staat vol vintage kunst en traditioneel meubilair. Heel tof!

Lees hier mijn blogpost over het Jim Thompson House

LumpiniparkBangkok2

Lumpini Park

Lumphini (ookwel Lumpini) park is het Central Park van Bangkok: een fijn groot park met veel groen en een grote vijver. Er ligt zo’n 2.5 kilometer aan hardlooppaden rondom het park, en die worden dan ook ’s ochtends en na werktijden druk bezocht door locals die aan hun conditie werken. Zeker een bezoekje waard als je even uit de concrete jungle wilt ontsnappen, en wat tijd in de natuur wilt doorbrengen.

KhlongLatMayomBangkok2

Floating Market

De meeste drijvende markten in Bangkok bevinden zich een flink eind uit de stad en/of zijn super toeristisch. Daar hadden wij niet zo’n zin in, en daarom bezochten wij een markt die op zo’n half uurtje uit het centrum van Bangkok ligt, en vrijwel alleen maar door locals bezocht wordt. Daar hebben we heerlijk gegeten, en zijn we voor vijftig cent per persoon een half uur rondgevaren langs de markt en omgeving. Benieuwd welke markt dit is?

Lees dan dit artikel over een niet-toeristische floating market in Bangkok.

KittyCatCaféBangkok16

Kitty Cat Café

Mocht je toevallig in de buurt verblijven van Khaosan Road en dol zijn op katten, dan kan ik je het Kitty Cat Café enorm aanraden. Lekker knuffelen met fluffy poesjes, en honderdduizendmiljard foto’s schieten voor op Facebook. Crazy cat ladies unite :-)

Lees hier mijn blogpost over mijn bezoek aan het Kitty Cat Café in Bangkok

RivaArunHotel1

Waar te verblijven in Bangkok

Een artikel met Bangkok tips is natuurlijk niet compleet zonder wat aanraders op het gebied van accommodatie. Omdat alles in Bangkok zo goedkoop is, hebben wij lekker genoten van duurdere hotels. Why not? We werken ervoor, dus dan mogen we er ook van genieten. Hier zijn mijn tips:

Riva Arun – Een prachtig boetiekhotel in het hart van het toeristische centrum. Op steenworp afstand van Wat Pho en de Grand Palace. De kamers bieden uitzicht op omliggende tempels, en zijn met veel gevoel voor stijl ingericht. Check hier de meest recente prijzen.

Banyan Tree Bangkok – Ultieme luxe, dat is een verblijf in Banyan Tree Bangkok (lees hier mijn blogpost over mijn bezoekje). Ik dineerde met uitzicht op de skyline van Bangkok, en genoot van de restaurants, ruime kamers, en andere voorzieningen. Check hier de meest recente prijzen.

Dinsomon Hotel – Op een paar minuutjes van Khaosan Road, tref je Dinsomon Hotel. Dit is een heel goede optie voor reizigers op een budget. Het hotel heeft een fijn zwembadje, een prima ontbijt, en comfortabele simpele kamers met goede wifi. Ik vond dit trouwens ook de leukste wijk om te verblijven! Check hier de meest recente prijzen.

Bangkok Tree House – Als je even de drukte van Bangkok wilt ontsnappen, dan kun je ervoor kiezen te verblijven in de boomhutten van Bangkok Tree House. Verblijf het liefst op een doordeweekse dag, als het minder druk is met toeristen (het café is openbaar te bezoeken). Hoewel het niet zo exclusief was als ik hoopte, was het best wel magisch om wakker te worden omringd door palmbomen! En het gebrek aan wifi in de hutten zelf zorgde ervoor dat ik echt even helemaal kon ontspannen :-). Check hier de meest recente prijzen.

Wat zijn jouw beste Bangkok tips op het gebied van bezienswaardigheden en activiteiten?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Denise 28 november, 2017 - 09:11

Leuk om te lezen Milou! Ik heb bijna alles wat je noemt bezocht, maar ik had er dan ook een jaar de tijd voor. ;-) Het enige wat ik mis in je blog is het fietsen in Bangkok. Dat is echt superleuk!

Plaats een reactie
Explorista 5 december, 2017 - 10:52

Toch fijn om te horen dat je maar één ding echt mist, dan heb ik het best goed gedaan met een weekje (waarin ik ook moest werken). Veel mensen hebben gezegd dat fietsen in Bangkok heel leuk is, dus dat wil ik zeker de volgende keer doen :) Zo gaaf dat jij er een jaar gewoond hebt!

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 3 december, 2017 - 15:43

Ik wil graag een keer terug naar Thailand en dan ook een bezoek brengen aan Bangkok. De tempels lijken mij heel mooi. Ik zou dan ook een fietstocht maken, daar heb ik veel goede dingen over gehoord en gelezen. De plekken uit je artikel zou ik zeker bezoeken :) Of ik Bangkok echt leuk ga vinden betwijfel ik, want ik ben nou eenmaal geen grote fan van Aziatische steden, maar goed, Bangkok is meer dan hoogbouw en heeft denk ik hele mooie stukken

Plaats een reactie
Explorista 5 december, 2017 - 10:53

Ik vond Bangkok wel erg intens, maar wel een leuke stad, vooral vanwege die tempels. Ben zelf ook wel meer van Europese steden :).

Plaats een reactie

Laat een reactie achter