Goedkoop eten in Tallinn | De 7 leukste restaurants & café’s

door Explorista

Ik vond Tallinn de eerste keer dat ik het bezocht zó’n leuke stad dat ik inmiddels nog een keer ben geweest. En in die tijd heb ik gelukkig een aantal keer heerlijk gegeten! De hoofdstad van Estland zit vol leuke plekjes, van hipster café’s tot culinaire restaurants, en van goedkope pubs tot leuke restaurants. Hier mijn tips voor goedkoop eten in Tallinn, en mijn favoriete café’s en restaurants in Tallinn.

DSC_0039

Leib Restoran

Midden in het centrum, maar toch verstopt tussen de historische gebouwen. Je beklimt een paar steile trappen, en doorkruist een mooie tuin en komt dan uit in het restaurant dat genaamd is naar het donkere Estonische brood. Hartig, maar erg lekker met wat boter. Mijn voorgerecht (beef tartare) was één grote smaakexplosie, en als hoofdgerecht had ik een waanzinnig gerecht met gebakken pompoen en geitenkaas. Dit restaurant werkt met seizoensgebonden gerechten en lokale ingrediënten. Het is echt SUPER goed eten, voor de helft van wat je in Nederland voor dit soort eten zou betalen.

Adres:  Uus 31, 10111 Tallinn. Website.

Umami Resto

Dit restaurantje zit vlakbij het water, ten noorden van het stadscentrum (maar wel op wandelafstand). Wij streken neer in het heerlijke late zomerzonnetje, en keken watertandend naar de kaart die vol stond met moderne gerechten. Ik ging voor de Beef Tartare en een heerlijke pavlova met zomerfruit. Het is niet bijzonder goedkoop, maar wel heel lekker.

Adres: Kalasadama 8, 10415, 10415 Tallinn. Website.

TULJAK

Dit restaurant ligt een klein stukje buiten het centrum, maar ligt daardoor wel vlak aan het water. Gevestigd in een gebouw dat nog het meeste weg heeft van een Sovjet bunker, zit één van de hipste restaurants van Tallinn. Het restaurant is ingericht in een jaren ’60 stijl, en het eten is hier toch GOED. Ik denk dat de biefstuk die ik hier had oprecht in de top drie staat van beste die ik ooit gegeten heb. Misschien zelfs wel de beste. Zó lekker dus. Prijzen zijn vergelijkbaar met Nederlandse prijzen.

Adres: Pirita tee 26e, 10127 Tallinn. Website.

Peatus

Achter het treinstation vind je een hippe wijk vol toffe koffiezaakjes, restaurantjes en popup stores. Trek vooral naar DEPOO, een zone vol streetfood. Hier vind je ook Peatus: een restaurant dat gevestigd zit in een oude passagierstrein die tussen Moskou en Tallinn reed. Heel creatief en heel leuk, vooral in de zomer als je lekker buiten kunt zitten. Moet je wel de trage service voor lief nemen.

Adres: Telliskivi 62, 10412 Tallinn. Website.

Tallinn26

Pegasus

Wat me nog goed bijstaat aan Pegasus, behalve de centrale locatie, is het heerlijke warme knapperige donkere brood. We bleven er maar van snoepen. Als hoofdgerecht had ik echt behoefte aan groente, en ging ik voor de vegan Pad Thai, die smakelijk was. Mijn voorgerecht was een romig artisjok soepje. Prima bestemming voor lunch.

Adres: Harju 1, 10146 Tallinn. Website.

Bollywood Restaurant

Toen de craving voor Indiaas eten toeslag, hadden we geluk: Tallinn heeft namelijk voldoende Indiase restaurants om uit te kiezen. We kwamen eigenlijk bij toeval bij Bollywood terecht: omdat andere restaurants volzaten. Dit is gewoon een prima Indiaas restaurant met heel veel curry’s, rijst en lekkere naan-broden. De service is bovendien heel vriendelijk.

Adres: Pikk 31, 10133 Tallinn. Website.

Von Krahli Baar

In de jaren negentig was Von Krahl het eerste particuliere theater van de stad. Nu is het het epicentrum van alternatieve muziek en cultuur. Wij doken er binnen voor een drankje en snacks. Ze serveren er een schandalig lekkere Mac & Cheese (met bacon) en nachos, voor een fijn prijsje.

Adres: Rataskaevu 10, 10130 Tallinn. Website. 

Wat zijn jouw tips voor leuke restaurants in Tallinn?

Een aantal van de plekken in dit artikel bezocht ik op een persreis van Visit Estonia, als onderdeel van NBE Finland. Natuurlijk zou ik niets aanraden waar ik zelf niet 100% achter sta :-). 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Jannike | Moonlight Travel 11 april, 2017 - 11:21

Ik ben nog nooit in Estland geweest, maar het staat zeker op mijn lijstje!

Plaats een reactie
Marjolein 11 april, 2017 - 16:42

Staat op mijn lijstje!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter