Slapen op Schiphol: Ibis Schiphol Airport

door Explorista

 Binnenkort een vroege vlucht en moet je vanuit Oezbekistan (of vooruit: Noord of Oost Nederland) komen rijden voor je vlucht op Schiphol? Dan kan ik je aanraden een nachtje van te voren een hotel te boeken vlakbij het vliegveld. Net een paar uurtjes langer slapen, en een versgebakken croissantje voordat je weggaat… Mijn tip? Ibis Schiphol Airport. 

Ibis Schiphol Airport ligt misschien niet in de meest inspirerende omgeving: tussen de weilanden bij Schiphol. Maar daar kom je dan ook niet voor. Feit is dat het hotel (en naastgelegen zusje Ibis Budget) vlak bij het luchtveld ligt. En dat is perfect voor een vroege vlucht. De gratis (!) shuttle rijdt namelijk van 5 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts, en het baliepersoneel geeft je met alle liefde advies over welke shuttle je het beste kunt pakken. Zelf moest ik rond zeven uur vliegen, en koos ik één van de eerste shuttles: nog steeds erg vroeg, maar ik ben altijd graag aan de vroege kant. Let wel op dat de shuttle tussen 1 en 5 niet rijdt, dus als je écht vroeg moet vliegen zul je alsnog met eigen vervoer of taxi moeten gaan. De shuttle doet er overigens zo’n tien minuutjes over, als ik het me goed herinner.

Ibisschiphol2 Ibisschiphol3

Het Ibis hotel is een pareltje qua design. Schoon en strak. Wie had gedacht dat Ibis inmiddels mee dingt voor een titel als designhotel ;-)? De check in ging super snel, ondanks de grote bus toeristen die vlak voor mijn neus het hotel binnen druppelden. Het hotel heeft een restaurant, bar, gratis wifi (yay!) en ontbijt.

Dat ontbijt wordt van 4 uur tot 12 uur ’s ochtends geserveerd. En dat was toch wel fijn, nadat mijn wekker om half vijf ging. Ik sleepte me naar het buffet, probeerde niet te struikelen over mijn wallen, en kon me nog even opladen met een warm croissantje en jus d’orange.

IbisSchiphol4 IbisSchiphol5

De kamer is zoals we het van Ibis mogen verwachten: ruim, strak ingericht, genoeg opbergruimte, een prima badkamer, en een goddelijk bed. Echt… waar worden die bedden gemaakt? De wolkenfabriek? Kortom: een aanrader als je een keer vroeg een vliegtuig moet pakken!

Heb jij wel eens vlakbij Schiphol geslapen?

Ibisschiphol6 Ibisschiphol7

Ik mocht Ibis Schiphol Airport testen, maar ik doe dit alleen als ik 100% eerlijk mag zijn. Alles wat ik op mijn site schrijf zijn mijn oprechte meningen.

Misschien vind je dit ook interessant

23 reacties

Amy 11 december, 2014 - 08:52

Ik woon zelf heel dicht bij Schiphol maar het lijkt me zo leuk om een keer in zo’n vliegveld hotel te overnachten, nog meer voor pret van je reis :’)

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 09:31

Ja je bent echt al een beetje op vakantie :-)

Plaats een reactie
Sandra van Bijsterveld 11 december, 2014 - 09:05

Mijn oorspronkelijk erg vroege vlucht van morgen is (om andere redenen) omgeboekt naar een latere. Maar als ik nog eens echt vroeg vertrek of laat aankom, ga ik dit zeker proberen.

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 09:31

Ja! Bij laat aankomen zou ik denk ik nog lekker naar huis gaan, zou ik me toch rustiger bij voelen. Maar bij een vroege vlucht vind ik zoiets best wel een uitkomst!

Plaats een reactie
Ilse 11 december, 2014 - 10:05

Ziet er netjes uit, lekker strak. En dat ontbijtbuffet ziet er ook in orde uit. :-)

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 10:09

Ja, was een goede manier om mijn dag (veeeel te vroeg) te beginnen!

Plaats een reactie
Anne 11 december, 2014 - 10:38

Ziet er goed uit! En wat een verademing dat je ook gewoon zo vroeg kunt ontbijten: de keren dat ik een vroege vlucht had en bij een vliegveld moest overnachten, sloot dat altijd precies net niet aan:/

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 12:14

Ja dat vond ik ook erg goed geregeld. Ik zat daar wel een beetje treurig in mijn eentje te ontbijten in het donker, haha. Maar het ontbijtbuffet was echt goed verzorgd, en dan ontloop je de bizarre voedselprijzen op Schiphol :-)

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 11 december, 2014 - 14:05

Lijkt me heel leuk mo zo een keer aan een trip te beginnen. Maar ik woon zelf praktisch naast het station in Utrecht, en dan sta ik vanuit mijn eigen huis ook in een half uur op Schiphol. Dus dat vind ik dan stiekem net iets fijner ;)!

Plaats een reactie
Rianne 11 december, 2014 - 14:06

Oh ik wordt steeds zo vrolijk van je flamingo als ik je site bezoek! Zelf heb ik nog nooit bij Schiphol geslapen, puur omdat het niet echt nodig was. Het lijkt me wel een relaxte manier om je vakantie te starten!

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 14:32

Haha wat een leuk complimentje! :-D

Plaats een reactie
Simone 11 december, 2014 - 14:34

Ziet er goed uit! Ik word meestal naar Schiphol gebracht of we gaan met de auto of trein. Dus een hotel is niet zo nodig!

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 14:35

Ik ook! Maar ik kon het mijn familie/Meneer niet aandoen me al om 5 uur ’s ochtends op Schiphol af te zetten ;-)

Plaats een reactie
Sieds | siedsmytravels.nl 11 december, 2014 - 16:09

Handige tip! Ik woon in Friesland, dus als ik op reis ga ben ik altijd de klos.. ;-) Had er al eens van gehoord, maar deze info is zeker een welkome toevoeging, thanks!! :-)

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 16:17

Ha, kijk. Blij om te horen!

Plaats een reactie
Lisette | Travellust.nl 11 december, 2014 - 18:24

Fijn hotel is dit he? Ik mocht hem afgelopen juni testten, en die bedden liggen inderdaad niet normaal zo lekker! Je zou bijna je vlucht willen misse…n ;)

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 18:26

hahah.. nou. Inderdaad. Bijna! Gelukkig niet gedaan want Athene was heerlijk :)

Plaats een reactie
Kirsten | Travelaar.nl 11 december, 2014 - 19:27

Ziet er zeker erg uitnodigend uit! Wij komen uit Groningen, dus moeten vaak op de meest onhandige tijdstippen al in de trein zitten om een vliegtuig te halen.. We hebben al een paar keer de nacht doorgebracht op Schiphol.. Niet altijd even handig en comfortabel, dus dit kan een mooie optie zijn! Wie weet voor de volgende keer :)

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 22:51

Wie weet! Waar gaat de volgende reis heen?

Plaats een reactie
Petra 11 december, 2014 - 20:37

Lijkt me leuk om zo de vakantie te beginnen! Mijn ouders en zus wonen allebei maar een half uurtje met de auto van Schiphol af en meestal kan ik iemand wel overtuigen om mij zo vroeg (of laat in de nacht, haha) te brengen. Maar dit is misschien ook wel eens een idee!

Plaats een reactie
Explorista 11 december, 2014 - 22:52

Ja! Ikzelf woon met Meneer in Utrecht.. ook niet ver dus. Maar ik voel me een beetje schuldig als hij om 4 uur moet opstaan om mij vervolgens op het vliegtuig te zetten richting gezelligheid en hijzelf weer een week alleen zit, haha.

Plaats een reactie
Marcella 13 december, 2014 - 23:11

Wij wonen in ’t noorden van het land en hebben al 2x overnacht bij Ibis voor een vroege vlucht naar Amerika. Heel leuk ook want zo begint je vakantie net een dagje eerder ;-) Wij sliepen bij Ibis in de oude stijl en waren er vooral de laatste keer zeer ontevreden over. We hadden een hoop herrie op de gang waardoor ik steeds wakker werd, de isolatie leek wel geheel weg… Dus tijd voor een herkansing, ziet er erg mooi uit nu ook!

Plaats een reactie
Explorista 14 december, 2014 - 00:27

Ik kan me herinneren dat het bij mij erg stil was.. Ik denk dat je in elk hotel wel mensen hun kamer binnen hoort gaan als het je buren zijn, maar verder kan ik me niet herinneren dat ik last had van het geluid! Mooi is het hè?

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.