Inchecken bij: Ruby Lucy in Londen | Explorista’s slaapadresjes

door Explorista

Toen ik laatst last-minute een tripje boekte naar Londen, wist ik meteen waar ik wilde slapen: Ruby Lucy vlakbij Waterloo. Ik had al eens in een hotel van de Ruby keten geslapen in Hamburg, en ik wist dat er ook eentje in Londen zat. En ik HOU van die keten: hip ingericht, met prachtige ruime lichte kamers, en toffe details. En dat allemaal voor een heel vriendelijke prijs. Check hier mijn verslag!

Ik verbleef in dit hotel in ruil voor een recensie.

Ik vertel al sinds mijn verblijf in Hamburg, iedereen over het bestaan van de Ruby hotelketen. Dit is een Duitse hotelketen met boetiekhotels die ik he-le-maal het einde vind. Betaalbaar, hip, op centrale locaties: wat wil je nog meer?

Ruby heeft tot nu toe vooral hotels in Duitse steden (en een paar in Genève, Zurich en Wenen), en de locatie vlakbij Waterloo in Londen is de allereerste in Engeland. Maar daar blijft het niet bij, de komende jaren beloven nog twee of drie vestigingen in Londen te openen.

Het eerste wat je opvalt als je het hotel binnenloopt is de zithoek met velvet stoelen, en schommels. Het geheel heeft een beetje een vintage circus-vibe waar ik wel van hou. Heel speels. Daarna loop je naar de bar, waar je kunt inchecken via een computerscherm. Alles gaat helemaal vlekkeloos, en het personeel is super vriendelijk en attent.

In de lobby zijn verschillende zithoekjes met tafeltjes, banken en ruime zetels. Het is een allegaartje aan stijlen, maar dat maakt het juist speels en leuk. Je vindt er ook echt verschillende type mensen: van gezinnen aan de koffie, tot hippe jongeren aan een cocktail en van zakenmannen in een meeting tot digital nomads die op hun laptop hun bedrijf bouwen. Er hangt een fijne energie, en de goede playlist op de achtergrond zorgt ervoor dat je hier ook lekker kunt werken.

Één van de dingen waar Ruby op inzet is ‘lean luxury’, kortom: geen overbodige troep in de kamers. De kames zijn ruim, met hoge plafonds en ramen, veel wit, en stijlvolle details. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Als je besluit af te zien van dagelijkse schoonmaak, krijg je een voucher voor een cocktail, wat ik een mooie touch vond (en een lekkere cocktail sla ik niet af natuurlijk!).

In de kamer vind je dus geen dingen als een strijkplank of koffiezet apparaat, maar die vind je wel op elke verdieping in de ‘mini-lobby’ bij de liften. Dus mocht je ze nodig hebben: het is aanwezig. En je kunt dus net zoveel gratis koffie en thee drinken als je wilt.

Wat je in de kamers wèl vindt: ruime queensize-bedden met hoge kwaliteit beddengoed en kussens. Een heerlijke regendouche met verschillende douchegels. En hippe speakers, waarop je je eigen telefoon kunt afspelen of kunt luisteren naar “Ruby Radio”, de eigen radiozender van het hotel. Ik hou daar altijd wel van: die kleine speciale touches die je verblijf echt een experience maken.

In de ochtend wordt er een vers ontbijtbuffet geserveerd met hoge kwaliteit producten. Ik ben niet altijd even groot fan van hotelbuffets (plastic kaas en zweterige plakjes ham? no thank you), maar deze is erg goed. Met goed zuurdesembrood, verschillende soorten beleg, types yoghurt en allerlei pastries. Bij de bar kun je koffie of thee bestellen.

De locatie is ook absoluut top: op vijf minuutjes van Waterloo Station en Lambeth North, twee metrostations waarmee je een groot deel van Londen beslaat. In tien minuutjes wandel je naar de south bank, vanwaar je uitzicht hebt op de Big Ben en London Eye. Leuk om daar een ochtendwandeling te maken.

Nog een extra tip: om de hoek van het hotel, op nog geen minuutje lopen, vind je Leake Street Tunnel. Deze tunnel staat ook wel bekend als “Graffiti Tunnel”. Deze oude tunnel is inmiddels alleen nog open voor voetgangers, en je kunt hier de meest geweldige graffiti bewonderen. Met een beetje geluk zijn er zelfs graffiti-artiesten aan het werk, die je kunt vragen naar hun werkstijl terwijl ze nieuwe pieces maken. Heel leuk, en niet zo heel bekend onder toeristen :-).

Kortom: Ruby Lucy is een dikke tip voor op je lijstje voor een stedentrip naar Londen. Deze wil je checken!

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter