Travel Gifts: de beste reisfilms

Best

Kerst staat voor de deur. En aangezien ik ongeveer de slechtste persoon op aarde ben in het uitzoeken van cadeaus, besloot ik jullie te helpen. Ik maak namelijk zelf de komende paar weken elke maandag een lijstje van spullen die iedere reisliefhebber wel zou willen krijgen. Dat maakt het samenstellen van je verlanglijstje iets makkelijker, non? Vandaag: films!

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.05.35

Midnight in Paris

Misschien wel mijn lievelingsfilm. Zodra ik de film aanzet verdwijn ik in een magische wereld van Parijs in de jaren twintig. Ik dans met literaire figuren, zwijmel over de kronkelige straten met kinderkopjes, en zucht verliefd bij de aanblik van mijn lievelingsstad in de regen. Een droom. Koop hier.

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.57.01

Lord of the Rings

Hoewel ik me nooit heb kunnen zetten tot het kijken van de hele films, heb ik er natuurlijk voldoende beelden van gezien om te weten dat Nieuw Zeeland een sprookjesachtige plek op aarde is. Staat nog op de wishlist. Koop hier.

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.57.21

The Darjeeling Limited

Een film over drie broers die met de trein door India reizen. En laat een treinreis door India nu net hoog op mijn bucketlist staan. Niet onbelangrijk: één van mijn favo regisseurs Wes Anderson, met een handje voor lekker absurdistische avonturen, regisseert de film. Koop hier.

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.57.40

UP

Het mag dan een animatiefilm zijn, UP is wat mij betreft dé film voor avonturiers. Het verhaal van aan oude man die op avontuur gaat, op zoek naar de plek die hij ooit met zijn vrouw wilde bezoeken. Koop hier.

Schermafbeelding 2014-12-14 om 15.01.34

In Bruges

Wat had ik deze film anders ingeschat. Waar ik een glasharde actiefilm verwachte, keek ik uiteindelijk een van de leukste en meest verrassende (reis)films die ik ooit gezien heb. Met grove, harde humor, en absurdistische verhaallijnen. En met Brugge als stralend middelpunt. Koop hier.

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.58.43

Sex and the City 2

Ik zal toegeven dat het geen filmprijzen zal winnen. Maar who cares? Ik hou van Sex and the City. De keren dat ik naar New York wilde afreizen na het zien van de serie zijn niet meer te tellen, en dankzij deze film wilde ik meteen op een kameel klimmen en naar het Midden-Oosten afreizen. Koop hier. 

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.59.02

Into the Wild

Volg Chris McCandless die besluit alles op te geven om in de wildernis van Alaska te leven. Een fascinerend verhaal, van een man die zijn dromen volgde. Één van de ultieme reisfilms. Koop hier. 

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.59.22

The Motorcycle Diaries

Een film over twee jonge mannen die op een motor door Zuid-Amerika reizen. Niet onbelangrijk: één van de twee is Che Guevara, acht jaar voor de revolutie. Koop hier. 

Schermafbeelding 2014-12-14 om 14.59.51

The Secret Life of Walter Mitty

Walter is een grijze muis, iemand met wie je drie jaar kunt werken en nog niets over hem weet. En als hij op het punt staat zijn baan te verliezen, besluit Walter dat het genoeg is geweest. Nu is het zijn moment om te gaan leven, een hoofdrol te spelen in zijn eigen lot. Met prachtige beelden van IJsland. Koop hier. 

Schermafbeelding 2014-12-14 om 15.00.46

The Bucketlist

Stel: je hebt niet lang meer te leven. Wat wil je dan echt nog doen? The Bucketlist is een film die om dit gegeven draait. Met hoofdrollen voor Jack Nicholson en Morgan Freeman, en avonturen die ze de hele wereld over brengen. Koop hier. 

Schermafbeelding 2014-12-14 om 15.01.17

The Best Exotic Marigold Hotel

Een groep gepensioneerde Engelsen wil voor weinig geld een luxeleventje leiden in het Indiase Jaipur. Maar dan blijkt het hotel waar ze verblijven een bouwput. Luchtig, grappig en gewoon lieflijk. Koop hier.

Wat is jouw favoriete reisfilm?

23 comments

 1. Rosanne

  Jaaa, UP! Geniale film! Wat een genot was dat, om die in de bios te zien, haha.

  Beantwoorden

 2. Sarah

  Top lijst! De mijne zou er ongeveer gelijk uitzien. Mijn favoriete reisfilm tot hiertoe is waarschijnlijk “The way back”. Een echte aanrader!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oh, die ken ik niet. Ga ik opzoeken!

   Beantwoorden

 3. Marieke

  Into the wild & The bucket list zijn (goh) bij mij favoriet :) Prachtige films zijn dat! Die laatste wil ik binnenkort nog eens zien.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja ik ook. Is weer eens tijd :-D

   Beantwoorden

 4. Kimber

  Jaaaa Midnight in Paris is echt een heerlijk modern sprookje. Ik verlies mezelf ook meteen in het dromerige Parijs van de ’20. Heerlijk.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Hmmmm ik wil ‘m ALWEER kijken <3

   Beantwoorden

 5. Chantal

  Geweldige films! Een paar ken ik nog niet, die komen op m’n lijst voor tijdens de kerstdagen ;-)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Nice, welke kende je nog niet?

   Beantwoorden

 6. V

  I LOVED Walter Mitty! Such a good movie. So, I can’t actually read your blog without translation, but I couldn’t agree more on your movie choices.

  If I may suggest a few of my favorites…. Seven Years in Tiber is one of my favorite movies and books of all time. I also recently watched The Hundred Foot Journey which was a beautiful, wonderful story. Have you seen either?

  V
  Life+1

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Hi V! I still need to watch those, thanks for the tip! If you click on the english flag in the right upper corner, you will get the english article :)

   Beantwoorden

 7. Hand Luggage Only

  Check out my newest New York post! I was on the set in New York when they were filming ‘The Secret Life Of Walter Mitty’! :-) :-) :-) #HumbleBrag

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oh look at you hijacking my comment section with your humblebrag! HA. That’s so cool, I’ll check out your post love.

   Beantwoorden

 8. Patricia

  Oh, heerlijke films.. nog lang niet allemaal gezien, dus ik ga binnenkort eens op een Netflix-speurtocht ;).
  Wat ik ook een heerlijke film vind is ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’.. niet zozeer een reisfilm, maar hij lijkt een beetje op ‘Forest Gump’.. dus heel veel verschillende landen en avonturen! En wat dacht je van Eat, Pray, Love? :D

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ohhh! Dat boek heb ik gelezen… ik durf de film niet te kijken want ik ben bang dat ‘ie tegenvalt! Eat, pray, love dacht ik nog aan maar ik dacht… nah.. heb hem al in het boekenlijstje ;-)

   Beantwoorden

 9. Fem | Standort Hamburg

  Oh ja, the Best Exotic Marigold Hotel is zo’n heerlijke film! En vele andere films ook. Alleen Into the Wild, daarvan begrijp ik dus echt niet waarom hij steeds maar weer opduikt in lijstjes met reisfilmfavorieten. Wat een rukfilm vond ik dat… (en een extreem irritante gast – ik kan er niks mee)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha dat is persoonlijk denk ik. Ik vond ‘m erg mooi, heb zelfs zitten huilen!

   Beantwoorden

 10. Marcella

  In Bruges klinkt goed, daar maak je mij erg nieuwsgierig naar! The motorcyclye diaries staan al een tijdlang hoog op m’n wishlist!

  Beantwoorden

 11. Emily

  Leuke titels noem je! Kende er heel veel nog niet, dus kan mijn to watch-list weer uitbreiden. :)
  Mijn eigen favoriete reisfilm is Eat, Pray, Love!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Heerlijk om een medestander te vinden in het liefhebben van die film, haha!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *