Udaipur bezienswaardigheden: wat te doen in Udaipur

door Explorista

Udaipur was de laatste stad op onze rondreis door Rajasthan, en WAUW, jongens. Echt wauw. Wat een mooie stad. Ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb om de reis daar te eindigen. Udaipur wordt ook wel het Venetië van India genoemd, en ondanks dat “het Venetië van” zo’n ongeveer mijn minst favoriete reis-uitdrukking is, klopt het in dit geval wel redelijk. Het is in ieder geval de stad waarmee ik het het beste kan vergelijken.

Udaipur, ofwel “the City of Lakes”, is een grote stad richting het zuiden van Rajasthan. Er wonen bijna een half miljoen mensen in de stad. De stad steunt voor een groot deel op toerisme, en de stad is dan ook een populaire bestemming voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen. Udaipur bestaat uit verschillende meren die allemaal met elkaar verbonden zijn. Ik vond Udaipur echt prachtig, dus ik deel graag de beste Udaipur bezienswaardigheden met je die je echt niet mag missen! 

Udaipur1

Udaipur9

1: Lake Pichola

Het meer van Pichola is het bekendste meer in Udaipur. Het is een zoetwatermeer dat is aangelegd in 1362. Het is een dikke tip om een boottochtje te maken over het meer. Wij deden dat in de ochtend, en meerden daarna aan bij één van de twee paleizen in het meer. Jag Mandir is een paleis uit 1551 dat te bezoeken is. Het andere paleis op het meer is Jag Niwas, maar dat is een luxe hotel en dus alleen te bezoeken voor gasten.

Udaipur3

Udaipur16

 

Udaipur19

2: City Palace

Het paleis van Udaipur, met de originele naam City Palace, is het grootste paleis van Rajasthan. Binnen het complex liggen namelijk meerdere paleizen, waarvan er twee als luxehotel opereren. De constructie begon in 1553, maar het duurde bijna vier eeuwen voordat de bouw voltooid was. De koninklijke familie woonde in dit paleis en stuurde hier vanuit ook het koninkrijk aan.

Je kunt ongeveer 60% van het complex bezoeken, de rest is nog in privébeheer van de koninklijke familie. Aangezien Udaipur altijd een rijke stad is geweest, is het paleis enorm rijkelijk gedecoreerd vol met kleuren, en prachtige mozaïek. Ik vond het een van de mooiste paleizen in Rajasthan, en je bent er zo een paar uurtjes zoet mee.

Udaipur31

Udaipur32

Udaipur35

3: Saheliyon-ki-Bari

Als je even weg wilt uit de drukte van Udaipur dan kan ik je erg aanraden om naar het Saheliyon-ki-Bari park te gaan. Deze tuinen zijn aangelegd voor de 48 vrouwen die de prinses van Udaipur begeleiden. Het park heeft een prachtige pond met lotusbloemen, een zwembad, fonteinen en marmeren olifanten. De tuinen stammen ui 1710 en zijn heerlijk om te bezoeken.
Udaipur39

Udaipur44

4: Monsoon Palace

De mooiste plek voor een zonsondergang over Udaipur is het Monsoon Palace, een verlaten paleis op een heuvel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1884 om naar de regenwolken te kijken. Mocht het paleis je bekend voorkomen, het speelt een rol in de film Octopussy van James Bond. Het is heerlijk om hier te zitten en de prachtige  heuvels rondom Udaipur te bewonderen.

Udaipur36

5: Struin langs het water

Een laatste tip is gewoon te genieten van de omgeving. Struin langs de meren. Maak een prachtige wandeling door het donker als de lichtjes flikkeren op het wateroppervlak van de vele meren. Heel romantisch.

UdaiKothi5

 

Hotel in Udaipur

Mocht je nog een leuk hotel zoeken in Udaipur: kijk niet verder. Ik verbleef in het beste boetiekhotel van India, genaamd Udai Kothi. Het heeft een prachtige rooftop met zwembad, stijlvolle simpele kamers, en het hotel zelf is in een prachtige koloniale stijl ingericht vol historische foto’s van de Koninklijke familie. Ik heb echt rondgedwaald door het hotel, kijkend naar alle prachtige details en de kleurrijke verse bloemen in de tuin. Één van de meest charmante hotels waar ik verbleven ben. Check hier de meest recente prijzen van Udai Kothi.

Ben jij in Udaipur geweest? Wat zijn jouw favoriete dingen om te doen in Udaipur?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter