Momenteel kunnen we helaas niet reizen, maar ik hoop dat je je laat inspireren voor als dit in de toekomst wel weer mag!

30x Gratis in San Francisco

featured image - 30x Gratis in San Francisco

SanFransisco10 - 30x Gratis in San Francisco

San Francisco is een beetje van alles en dat is ook precies het aanbod van gratis dingen in de stad. In deze verzameling vind je 30 dingen van een Hunky Jesus contest tot San Francisco’s natuur tot swing dance lessen. Het beste gedeelte? Al deze beetjes San Francisco zijn helemaal gratis om te doen of te zien. Je gaat je echt geen seconde vervelen in Californië’s City by the Bay.

Bewandel de Golden Gate Bridge

Je kunt niet San Francisco bezoeken en de Golden Gate Bridge overslaan. Dat lijkt me voor zich spreken.

Ontdek Lands End

Lands End is een rotsachtig en winderige kustlijn en meer dan geschikt voor wandelingen, prachtige uitzichten en Instagramwaardige foto’s uiteraard.

Doe één van de Free Tours by Foot

En natuurlijk kan de Free Tours by Foot ook niet missen in San Francisco. Het is een goedkope manier om meer over de stad te leren van een local.

Live muziek in Amoeba Music

Amoeba Music is een muziekwinkel met vele gratis live optredens. Je kunt op hun website zien welke optredens geweest zijn en welke nog komen.

Chill in het Golden Gate Park

Golden Gate Park is enorm (groter dan Central Park in NYC) en dat betekent dat je je eenvoudig een hele dag kunt vermaken hier. Of natuurlijk maar een paar uur. Dat is jouw feestje!

Waai uit op Ocean Beach

Ocean Beach is een strand aan de westkust van San Francisco. Het is een mooi strand om uit te waaien en naar de grote golven te kijken. Het is dan weer niet zo geschikt om te zwemmen, maar het doet je wel het stadsgevoel even helemaal vergeten.

Beleef Friday Nights in het De Young

Friday Nights in het De Young museum is een kunstevenement waarbij je een mix van muziek, optredens en vertoningen kunt beleven. Leuk om mee te maken en hartstikke gratis. Ook kun je de permanente collecties gratis bekijken op deze avonden.

Hard lachen met Laughter Yoga

Soms nemen we het leven iets te serieus, maar gelukkig weet San Francisco heel goed hoe je dat kunt oplossen. Gratis Laughter Yoga lessen zijn een goed begin om je humeur naar topniveau te krijgen.

 1. 3298736197 2c259b6da7 z - 30x Gratis in San Francisco

Loop de 284 Filbert Steps

Meerdere mooie uitzichten en een gratis workout (hoera!) terwijl je de 284 treden van de Filbert Steps loopt. Deze trap is absoluut fotogeniek dus hou je telefoon paraat voor mooie beelden op Instagram of Snapchat.

Bewonder een Critical Mass (of doe gezellig mee)

Critical Mass is een massale fietstocht die plaatsvindt op iedere laatste vrijdag van de maand. Als je een fiets hebt dan kun je gewoon meefietsen en heb je die niet dan is kijken net zo leuk.

Swing Dance met Lindy in the Park

Ze zijn fan van gratis lessen in San Francisco. Deze keer kun je gratis swing dancen met Lindy in the Park én je hebt geen partner nodig. Wie weet kom je wel je Prince(ss) Charming tegen en leer je tegelijkertijd goed dansen.

Spot de zeeleeuwen op Pier 39

Natuurlijk kon dit toeristische ding niet missen. Pier 39 is erg populair in San Francisco en de zeeleeuwen hier zijn dat minstens net zo.

 1. 14342282804 1a248b89fb z - 30x Gratis in San Francisco

Bezoek het Cable Car Museum

Leer over de geschiedenis van SF’s Cable Cars wanneer jij daar zin in hebt, want dit museum is altijd gratis!

Bekijk Lombard Street

Als je toevallig een auto hebt dan zou ik zeker door Lombard Street rijden (als dat niet zo is dan is kijken naar de auto’s ook een volwaardige must-see). Waarom? Omdat dit een enorm schuine en bochtige straat is inclusief 8 haarspeldbochten. Ik word al wagenziek van het idee ;)

Bezoek de Fortune Cookie Factory

Ja, dat klopt. In Chinatown kun je een tour doen van de Golden Gate Fortune Cookie Company. Het is klein, maar je krijgt een gratis (vers!) koekje dus dat is al winst op zich. Ook leuk is dat ze tegen betaling een zelf meegenomen boodschap in een koekje bakken voor je.

Klim naar de top van Mount Davidson

Mount Davidson is het hoogste natuurlijke punt in San Francisco en brengt een fantastisch uitzicht met zich mee.

 1. 9677392110 306f60e5a3 z - 30x Gratis in San Francisco

Glij naar beneden langs de Seward Street Slides

Haal karton bij de supermarkt en glij van de glijbaan die je op Seward Street vindt. Herontdek het kind in jezelf, want glijbanen zijn gewoon vet. Einde discussie.

Bewonder de muurschilderingen in Mission District

In Mission District vind je bijna een volwaardig outdoor kunstmuseum. Deze buurt zit vol muurschilderingen die de meest uiteenlopende thema’s hebben.

Proef hapjes in de Ferry Building Marketplace

Ferry Building heeft een markthal vol eten waar je gegarandeerd trek van krijgt. Gelukkig hebben vele tentjes hier gratis hapjes om te proeven. Lekker!

Bekijk het Palace of Fine Arts

Dit is echt een prachtig monument dat heel dicht bij de Golden Gate Bridge ligt. Ideaal om te combineren met elkaar dus.

 1. 15067905615 c751dd0d52 z - 30x Gratis in San Francisco

Herleef geschiedenis in Fort Point

Fort Point weerde vroeger ongewenste bezoekers uit de haven van San Francisco. Tegenwoordig is het een locatie waar je meer over de geschiedenis van de stad kunt leren en haar vanuit een ander perspectief kunt bekijken.

Bewonder de stad vanaf het De Young observatory

Weet je de De Young Friday Nights nog? De Young heeft ook nog een prachtig gratis uitzicht voor je wanneer je maar wilt. Neem de lift naar de observatory op de 11e verdieping en geniet.

Ontdek een aquarium, planetarium en natuurhistorisch museum in één in California Academy of Sciences

Dit museum heeft het allemaal, geen grapje: een aquarium, planetarium en natuur historie. Het is gratis om te bezoeken op een zondag ieder kwartaal (eerstvolgende keer: 5 juni 2016).

Explore-for-yourself tentoonstellingen in Exploratorium

Museum waar je alles mag aanraken zijn altijd goed. Althans, dat vind ik. Exploratorium opent gratis zijn deuren op Pi Dag (14 maart) en Moederdag (8 mei). Hou de website in de gaten voor eventuele nieuwe data.

 1. 5515077693 4bd3f1492a z - 30x Gratis in San Francisco

Bezoek San Francisco Botanical Garden

Bezoek gratis de Botanical Garden iedere 2e dinsdag van de maand. Hier vind je een hele uitgebreide collectie planten en bloemen en een prachtig landschap om doorheen te lopen. Ideaal om tot rust te komen.

Bekijk een honkbalwedstrijd

AT&T Park is waar je moet zijn als de Giants spelen (april tot oktober). Aan de oostzijde van het park heb je een gratis uitzicht op de wedstrijd.

Ontdek een aantal POPOS (privately-owned public open spaces)

Doe het eens anders en ga op zoek naar de verborgen POPOS in de stad. Gebruik deze gids om ze te ontdekken of ga zelf op avontuur.

Ontdek de schatten van Presidio

Ontdek Lover’s Lane (150 jaar oud wandelpad), Andy Goldsworthy’s ‘Wood Line’ (kunstinstallatie bestaande uit zigzaggende eucalyptus bomen) en Inspiration Point (nog zo’n mooi uitzicht) in het Presidio Park.

Bewonder antieke arcade games in Musee Mecanique

Het spelen mag geld kosten, maar kijken doet dat niet. In Musee Mecanique vind je veel oude arcade games die simpelweg de bom zijn.

 1. 14270818136 2eb320ae8d z - 30x Gratis in San Francisco

Vier pasen met de Hunky Jesus contest

Het beste is voor het laatste bewaard gebleven. San Francisco staat bekend om haar vrijheid-blijheid beleid en een open minded mentaliteit. De Hunky Jesus wedstrijd iedere Pasen is daar het levende bewijs van. Precies, jij weet wat je te doen staat deze Pasen.

Als je denkt dat er nog iets in deze lijst mist, voel je dan zeker vrij om een comment achter te laten. Er zijn nooit genoeg budgetvriendelijke to do’s!

Wat is jouw favo gratis activiteit in San Francisco?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

 1. Oh ik houd echt van San Francisco! Ik ben er vijf jaar geleden geweest maar wil er sindsdien altijd nog eens terug, zo’n fijne stad! (:

  | Reageer op deze reactie
 2. Wat een leuke tips! Ik ga het opslaan voor later, want een bezoekje aan San Francisco staat voorlopig nog niet op de planning, maar ik wil er wel heel graag ooit naartoe :)

  | Reageer op deze reactie
 3. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  San Francisco is zo leuk! :D Je hebt een mooi lijstje gemaakt. Mijn favoriet is de Golden Gate Bridge(of course), maar het Ferry Building vond ik ook erg leuk! En als ik je lijst zo bekijk, hebben we nog heel veel niet gezien. Vervelend, moeten we dus sowieso nog een keer heen ;)

  | Reageer op deze reactie
 4. Pff… ik begin mijn avontuur deze zomer, een maand met een vriendin door Thailand. Maar de VS lijkt me ook echt leuk maar dat zat voor nu nog niet in het budget. Maar dit helpt bijvoorbeeld wel :)

  | Reageer op deze reactie
 5. Wat een fijne tips, ideaal voor de budgetreizigers onder ons! :) Waar heb je die Laughter Yogalessen in SF gevolgd? :)

  | Reageer op deze reactie
 6. Thanks voor de fijne lijst, San Francisco staat hoog op onze lijst, nog even doorsparen, maar deze lijst komt goed van pas!

  | Reageer op deze reactie
 7. Oh San Fransisco staat al tijden op mn bucketlist :) lijkt me een erg gave plek.
  Ging bijna dit jaar heen, maar kies waarschijnlijk toch voor New York :)

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2020 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring