Zomer in Salt Lake City: dit wil je doen!

door Explorista

Welke stad in Amerika staat erom bekend dat het stadsleven met natuur verbindt? Dat is Salt Lake City in Utah! Het is het perfecte beginpunt voor een rondreis langs de natuurparken van West-Amerika. Maar ook in de stad zelf is veel te beleven. Vooral in de zomermaanden als er allerlei festivals georganiseerd worden! Kijk mee wat je echt niet mag missen!

Zoek verkoeling in een waterpark

Als in de zomer de temperaturen oplopen, is er niets fijner dan een duik te nemen in het zwembad toch? Er zijn in Salt Lake City verschillende waterparken waar je je innerlijke kind naar boven kunt halen. Ga van één van de vele glijbanen, of relax met een drankje terwijl de kinderen los gaan.

Bewonder het dierenrijk

Deze is vooral leuk als je kinderen hebt: ga naar één van de dierentuinen in Salt Lake City. Naast Utah’s Hogle Zoo, de officiële dierentuin van de stad, is er ook nog een aquarium (Loveland Living Planet Aquarium) waar je het onderwaterleven beter leert kennen. Dol op planten? Ga dan naar Red Butte Garden, de botanische tuin van de stad. In de zomer worden daar ook concerten gehouden.

Bezoek Temple Square

Iets waar Salt Lake City ook bekend is de Mormoonse bevolking. Mormonen zijn aanhangers van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Temple Square is een gebied zo’n 40.000 m2 in dat wordt beheerd door deze kerk. Je vindt hier de grote mormoonse kerk ‘The Salt Lake Temple’, net als andere belangrijke gebouwen van de religieuze instelling. Helaas kun je de kerk alleen van buiten bewonderen, hij is niet open voor bezoekers. Wist je dat Salt Lake City op deze plek begonnen is toen één van de pioneers een ‘visioen’ had? Mocht je meer willen weten over de specifieke bevolking en hoe zij de stad opgericht hebben, ga dan naar het Daughters of Utah Pioneers Museum.

Duik de geschiedenis in

Je kunt natuurlijk over de geschiedenis van een plek lezen, maar is het niet veel leuker om even de geschiedenis in te stappen en het echt te ervaren? Dat kan bij This is The Place Heritage Park. Hier ontdek je Pioneer Village, zoek je naar goud, en kun je de grootste tipi van Amerika zien. Leer alles over de pioniersgeschiedenis èn over de originele Native Amerikaanse bevolking. Zo komt geschiedenis tot leven!

Geniet van de zomer festivals

In de zomermaanden bruist Salt Lake City van de leuke activiteiten. Festivals, concerten, farmer markets: er is elk weekend wel iets te doen. Zo heb je het Utah Arts festival, met allerlei vormen van kunst. Van standbeelden tot schilderijen en van fotografie tot gesproken kunst: er is voor iedereen wel iets. Een leuke parade om bij te wonen is die van Pioneer Day, waarbij je zelfgebouwde wagens kunt bewonderen onder het genot van een hapje en drankje. Echte diehard-fans veroveren hun plekje langs de route door er te overnachten! Verder zijn er natuurlijk nog veel muziek- en foodfestivals om van te genieten, zoals Tastemakers, het DIY festival (voor lokale ambachten) en Salt City Sounds.

Vliegen naar Salt Lake City met KLM

Goed nieuws: je kunt met KLM namelijk direct in 10 uur naar Salt Lake City vliegen. Vanaf het Salt Lake City International Airport kom je gemakkelijk en goedkoop in het centrum met TRAX sneltram. TRAX Green Line Route 704 brengt je in zo’n 20 minuten naar het centrum van Salt Lake City. Zo begin je uitgerust aan je vakantie in Salt Lake City.

Boek je vlucht via KLM.

Meer inspiratie voor je bezoek aan Salt Lake City? Bezoek dan deze handige website vol leuke tips.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter