Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café’s

door Explorista

In Antwerpen was het KOUD. En wat doe je dan als je op citytrip bent? Dan ga je eten. En veel warme drankjes drinken in de leukste cafeetjes. Ook geen straf. En dus bracht ik mijn weekend zo veel mogelijk door in goedkope restaurants en gezellige cafés, om jou de beste tips kunnen te geven. Ugh.. het is een zwaar leven, maar iemand moet het doen.

Hier een lijstje van mijn favoriete goedkope restaurants & cafés in Antwerpen.  Check dit artikel voor meer tips voor Antwerpen. 

Antwerpen10

Salad en Co

Mocht je gezond willen doen (en ik deed natuurlijk net alsof ik dat wilde), dan is Salad en Co een goede optie. Ga voor een fijne salade of een goede soep. En de smoothies mag je overigens echt niet missen. Erg groot, dus je kunt er ook makkelijk eentje delen als je op het budget let.

foto 4-29 foto 2-32

De Burgerij

Lord, wat have you done to me? Een van Antwerpens meest hippe burgertenten op een steenworp afstand plaatsen van mijn hotel? (En van het hipste museum van Antwerpen -MAS-, just saying). Daar moesten we natuurlijk naar toe. Dus op een zaterdagavond togen we af naar de hippe tent, waar we allebei een overheerlijke burger verorberden. Overigens is het érg druk. Met zijn tweeën kun je zo terecht, maar als je met zijn vieren gaat eten, is reserveren echt een noodzaak.

Antwerpen16Antwerpen32Antwerpen31Antwerpen33

Het Elfde Gebod

Je kunt mij bijna niet gelukkiger maken in het leven dan met een fijn warm, maf ingericht bruine kroeg. Echt. Daar kan geen Eames-stoel of Mason Jar-juice tegenop. Toen ik langs het Elfde Gebod liep, zei ik nog tegen mijn vriend: ‘Ik hou van het feit dat Antwerpen gewoon lekker al zijn vervallen lelijke gebouwen laat staan.’ Het run down gebouw, overwoekerd met planten, en zo te zien volgezet met oude meuk, bleek de volgende dag een kroeg. En wát voor één. Eentje vol religieuze beelden. Waanzinnig gezellig, super maf, en vooral echt onmisbaar.

foto 4-28 foto 3-32 foto 2-31

Di Giovanni

Vraag het ieder van mijn jeugdvriendinnetjes die regelmatig naar Antwerpen trekken… of zo’n beetje iedere blutte student in de stad (vermoed ik), en die zullen allemaal zeggen: ga naar Di Giovanni. Ik ben er inmiddels twee of drie keer geweest, en kan inderdaad bevestigen: de pizza’s zijn er prima betaalbaar, de service is snel, en het smaakt allemaal lekker. Verfijnd? Neuh. Maar dat hoeft ook niet altijd toch? Toen het regende kregen we bij het weggaan zelfs nog een paraplu, zo vriendelijk!

Antwerpen19

Antwerpen20 Antwerpen18

Quetzal

Ik ga je even een geheimpje vertellen. Antwerpen heeft een chocoladebar. Een wat? Jawel. Een café dat draait om chocolade… en dan vooral warme chocolademelk. Duidelijk was dat ik er meteen naartoe rende toen Meneer me op de hoogte bracht van het bestaan. Er zijn ongeveer een miljard verschillende soorten chocolademelk; met slagroom, met koffie, met marshmallows, met karamel, hazelnoot, en ga zo maar even door. Vervolgens kun je kiezen of je melk, puur of extra pure chocolade in je chocolademelk wil.

Maar vergeet al het bovenstaande want waar het echt om draait is de brownie. Met vanille ijs en slagroom. Die brownie. Kruimelig… een knapperige korst… zoet. OMG. Ik wil ermee trouwen. Overigens zo’n grote portie dat je makkelijk kunt delen. Als je maar één ding in je leven doet: ga dan naar dit café. Gratis tip, groetjes.

Wat is jouw favoriete (goedkope) restaurant in Antwerpen?

Misschien vind je dit ook interessant

21 reacties

Debby 19 februari, 2015 - 07:50

De Burgerij is echt heeeerlijk! Via Via is ook zeker een leuke aanrader (reizigerscafe!). Het ziet er maar glibberig en koud uit daar, brr!

Plaats een reactie
Explorista 19 februari, 2015 - 09:30

Ja het was me toch koud… deed gewoon zeer aan je handen! (Toen voelde ik me even zielig dat ik foto’s moest maken HA)

Plaats een reactie
Rosanne 19 februari, 2015 - 08:11

Jaaa, het Elfde Gebod! Lievelingscafé! Oh, en die burgers zien er echt heerlijk uit. En die pizza. Hallo, ook goedemorgen.

Plaats een reactie
Explorista 19 februari, 2015 - 09:31

Speciaal voor jou Rosanne <3

Plaats een reactie
Simone 19 februari, 2015 - 08:27

Wat een goede timing heb je!! Ik ga over twee weken naar Antwerpen dus alle tips zijn welkom. Ik weet nu al dat ik zeker naar Het Elfde Gebod ga! En natuurlijk naar de chocoladebar maar dat spreekt voor zich! :)

Plaats een reactie
Explorista 19 februari, 2015 - 09:31

Die twee zitten in dezelfde straat, op nog geen vijftig meter van elkaar, dus kun je mooi combineren. Heel veel plezier gewenst!

Plaats een reactie
Shirley 19 februari, 2015 - 08:45

Oe, Quetzal! Die chocoladebar zit ook in Gent en Leuven (een gratis tip voor iedereen die niet binnenkort in Antwerpen komt, maar misschien wel in een van deze steden :-)). Voor mijn verjaardag heb ik een cadeaubon gekregen, die moet ik binnenkort toch eens gaan innen.

Plaats een reactie
Explorista 19 februari, 2015 - 09:32

Oh, zie je dat wist ik niet. Jammer, want ik was in het voorjaar nog in Gent, ha. Maar toen was het meer terrasjes dan warme chocolademelk-weer ;-)

Plaats een reactie
Annebelle 19 februari, 2015 - 10:07

Ik denk erover om in Antwerpen een master te gaan doen, dus bedankt voor de goede tips!

Plaats een reactie
Eva - eighty7 19 februari, 2015 - 10:08

Eten en restaurantjes en cafeetjes opzoeken vind ik een van de leukste dingen van citytrippen :P leuke tips!

Plaats een reactie
Nanda 19 februari, 2015 - 10:55

Whut? Ik wist dat er een Quetzal in Gent was. Mijn Vlaamse vriendinnen hebben me daarop gewezen toen ik er naar vroeg. Ben ik in november met ze in Antwerpen geweest en dit zijn ze vergeten? Ik ga ze NU aan hun jasje trekken.

Verder ziet het er mjom mjom uit!

Plaats een reactie
Explorista 19 februari, 2015 - 11:18

Nou potverdomme, ik zou me even goed afvragen of het wel zulke goede vriendinnen zijn ;-)!! (grapje)

Plaats een reactie
Maire 19 februari, 2015 - 10:58

Ahh Antwerpen! <3 Heb er 4 jaar gewoond, ben nu verhuisd naar Gent, maar mis het soms wel hoor. Heerlijke stad! De tri speciale bij Da Giovanni is echt super lekker, haha. En Quetzal, die brownie inderdaad… Goddelijk. Gelukkig zit Quetzal ook in Gent! Ik mis biercafé Gollem nog wel in dit rijtje, dat was mijn favoriete biercafé!

Plaats een reactie
Explorista 19 februari, 2015 - 11:19

Goede tip! Ik drink zelf geen bier, dus ik heb de neiging minder in biercafé’s terecht te komen, maar voor de bierlovers is dit een goede toevoeging!

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 19 februari, 2015 - 18:08

Toevallig, ik schreef zelf vandaag een soortgelijk artikel met mijn tips voor Antwerpen! En er is er niet één hetzelfde, dus genoeg te doen daar bij de Zuiderburen :)!

Plaats een reactie
Meilan 19 februari, 2015 - 22:28

Ik miste ook Gollem in het lijstje en Lunchbox. Oh, er is ook zoveel lekkers in Antwerpen! Zegt een Antwerpse

Plaats een reactie
Nicky 22 februari, 2015 - 18:24

Ik moet precies nog eens een uitje naar Antwerpen plannen!

Plaats een reactie
Marcella 24 februari, 2015 - 12:23

Dit ziet er goddelijk uit, yum! Ik ben echt onwijs gek op pizza én chocolade. Hongerrr!

Plaats een reactie
potamotrygorgeous mäh 5 november, 2016 - 18:24

We gaan morgen naar Antwerpen en hebben Quetzal op ons lijstje gezet, thanks!!

Plaats een reactie
Sam - Reisbeesten.be 22 januari, 2020 - 15:11

Wij wonen in Antwerpen dus kennen ze allemaal haha. Zelf gaan wij regelmatig empanadas eten in Tota Empanadas, zeker eens proberen!

Plaats een reactie
Explorista 23 januari, 2020 - 10:36

Thanks voor de tip!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter