; Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café’s

Antwerpen11 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

In Antwerpen was het KOUD. En wat doe je dan als je op citytrip bent? Dan ga je eten. En veel warme drankjes drinken in de leukste cafeetjes. Ook geen straf. En dus bracht ik mijn weekend zo veel mogelijk door in goedkope restaurants en gezellige cafés, om jou de beste tips kunnen te geven. Ugh.. het is een zwaar leven, maar iemand moet het doen.

Hier een lijstje van mijn favoriete goedkope restaurants & cafés in Antwerpen.  Check dit artikel voor meer tips voor Antwerpen. 

Antwerpen10 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

Salad en Co

Mocht je gezond willen doen (en ik deed natuurlijk net alsof ik dat wilde), dan is Salad en Co een goede optie. Ga voor een fijne salade of een goede soep. En de smoothies mag je overigens echt niet missen. Erg groot, dus je kunt er ook makkelijk eentje delen als je op het budget let.

foto 4 29 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's foto 2 32 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

De Burgerij

Lord, wat have you done to me? Een van Antwerpens meest hippe burgertenten op een steenworp afstand plaatsen van mijn hotel? (En van het hipste museum van Antwerpen -MAS-, just saying). Daar moesten we natuurlijk naar toe. Dus op een zaterdagavond togen we af naar de hippe tent, waar we allebei een overheerlijke burger verorberden. Overigens is het érg druk. Met zijn tweeën kun je zo terecht, maar als je met zijn vieren gaat eten, is reserveren echt een noodzaak.

Antwerpen16 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café'sAntwerpen32 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café'sAntwerpen31 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café'sAntwerpen33 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

Het Elfde Gebod

Je kunt mij bijna niet gelukkiger maken in het leven dan met een fijn warm, maf ingericht bruine kroeg. Echt. Daar kan geen Eames-stoel of Mason Jar-juice tegenop. Toen ik langs het Elfde Gebod liep, zei ik nog tegen mijn vriend: ‘Ik hou van het feit dat Antwerpen gewoon lekker al zijn vervallen lelijke gebouwen laat staan.’ Het run down gebouw, overwoekerd met planten, en zo te zien volgezet met oude meuk, bleek de volgende dag een kroeg. En wát voor één. Eentje vol religieuze beelden. Waanzinnig gezellig, super maf, en vooral echt onmisbaar.

foto 4 28 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's foto 3 32 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's foto 2 31 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

Di Giovanni

Vraag het ieder van mijn jeugdvriendinnetjes die regelmatig naar Antwerpen trekken… of zo’n beetje iedere blutte student in de stad (vermoed ik), en die zullen allemaal zeggen: ga naar Di Giovanni. Ik ben er inmiddels twee of drie keer geweest, en kan inderdaad bevestigen: de pizza’s zijn er prima betaalbaar, de service is snel, en het smaakt allemaal lekker. Verfijnd? Neuh. Maar dat hoeft ook niet altijd toch? Toen het regende kregen we bij het weggaan zelfs nog een paraplu, zo vriendelijk!

Antwerpen19 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

Antwerpen20 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's Antwerpen18 - Foodie Antwerpen: goedkope restaurants & café's

Quetzal

Ik ga je even een geheimpje vertellen. Antwerpen heeft een chocoladebar. Een wat? Jawel. Een café dat draait om chocolade… en dan vooral warme chocolademelk. Duidelijk was dat ik er meteen naartoe rende toen Meneer me op de hoogte bracht van het bestaan. Er zijn ongeveer een miljard verschillende soorten chocolademelk; met slagroom, met koffie, met marshmallows, met karamel, hazelnoot, en ga zo maar even door. Vervolgens kun je kiezen of je melk, puur of extra pure chocolade in je chocolademelk wil.

Maar vergeet al het bovenstaande want waar het echt om draait is de brownie. Met vanille ijs en slagroom. Die brownie. Kruimelig… een knapperige korst… zoet. OMG. Ik wil ermee trouwen. Overigens zo’n grote portie dat je makkelijk kunt delen. Als je maar één ding in je leven doet: ga dan naar dit café. Gratis tip, groetjes.

Wat is jouw favoriete (goedkope) restaurant in Antwerpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 reacties

 1. Debby

  De Burgerij is echt heeeerlijk! Via Via is ook zeker een leuke aanrader (reizigerscafe!). Het ziet er maar glibberig en koud uit daar, brr!

  | Reageer op deze reactie
  1. Ja het was me toch koud… deed gewoon zeer aan je handen! (Toen voelde ik me even zielig dat ik foto’s moest maken HA)

   | Reageer op deze reactie
 2. Jaaa, het Elfde Gebod! Lievelingscafé! Oh, en die burgers zien er echt heerlijk uit. En die pizza. Hallo, ook goedemorgen.

  | Reageer op deze reactie
 3. Wat een goede timing heb je!! Ik ga over twee weken naar Antwerpen dus alle tips zijn welkom. Ik weet nu al dat ik zeker naar Het Elfde Gebod ga! En natuurlijk naar de chocoladebar maar dat spreekt voor zich! :)

  | Reageer op deze reactie
  1. Die twee zitten in dezelfde straat, op nog geen vijftig meter van elkaar, dus kun je mooi combineren. Heel veel plezier gewenst!

   | Reageer op deze reactie
 4. Shirley

  Oe, Quetzal! Die chocoladebar zit ook in Gent en Leuven (een gratis tip voor iedereen die niet binnenkort in Antwerpen komt, maar misschien wel in een van deze steden :-)). Voor mijn verjaardag heb ik een cadeaubon gekregen, die moet ik binnenkort toch eens gaan innen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Oh, zie je dat wist ik niet. Jammer, want ik was in het voorjaar nog in Gent, ha. Maar toen was het meer terrasjes dan warme chocolademelk-weer ;-)

   | Reageer op deze reactie
 5. Eva - eighty7

  Eten en restaurantjes en cafeetjes opzoeken vind ik een van de leukste dingen van citytrippen :P leuke tips!

  | Reageer op deze reactie
 6. Whut? Ik wist dat er een Quetzal in Gent was. Mijn Vlaamse vriendinnen hebben me daarop gewezen toen ik er naar vroeg. Ben ik in november met ze in Antwerpen geweest en dit zijn ze vergeten? Ik ga ze NU aan hun jasje trekken.

  Verder ziet het er mjom mjom uit!

  | Reageer op deze reactie
 7. Maire

  Ahh Antwerpen! <3 Heb er 4 jaar gewoond, ben nu verhuisd naar Gent, maar mis het soms wel hoor. Heerlijke stad! De tri speciale bij Da Giovanni is echt super lekker, haha. En Quetzal, die brownie inderdaad… Goddelijk. Gelukkig zit Quetzal ook in Gent! Ik mis biercafé Gollem nog wel in dit rijtje, dat was mijn favoriete biercafé!

  | Reageer op deze reactie
  1. Goede tip! Ik drink zelf geen bier, dus ik heb de neiging minder in biercafé’s terecht te komen, maar voor de bierlovers is dit een goede toevoeging!

   | Reageer op deze reactie
 8. Meilan

  Ik miste ook Gollem in het lijstje en Lunchbox. Oh, er is ook zoveel lekkers in Antwerpen! Zegt een Antwerpse

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring