Budget: wat zijn de kosten van een maandlange roadtrip in Amerika?

door Explorista

Mijn maand lange roadtrip langs de westkust van Amerika was één van de mooiste, leukste, en meest memorabele dingen die ik deed. Maar ook één van de duurste. Ik zal het je maar gewoon meteen vertellen: een maand reizen door de Verenigde Staten is niet goedkoop. 

Maar dat was dan ook niet de insteek. Jarenlang keek ik uit naar deze reis die ik met Meneer zou maken. Na lang plannen bleken we ongeveer een maand nodig te hebben om alles te kunnen zien wat we wilden, plus nog een weekje bij familie door te brengen. En toen begon de grote rekensom. Die rekensom bespaar ik jou, want hierbij deel ik exact wat de kosten zijn van een roadtrip in de USA.

Deze reis werd in 2014 gemaakt, dus inmiddels zal de wisselkoers iets anders zijn. Maar in grote lijnen krijg je in dit artikel een goed idee van de kosten in Amerika en het budget dat je nodig hebt voor een roadtrip.

Onze huurauto in de VS.

Kosten vervoer in Amerika:

Vliegtickets: Wekenlang hield ik alle vluchtprijzen. Mijn doel? Een ticket onder de zeshonderd euro. Die vond ik niet, maar ach… die twintig euro extra? Ik boek mijn vluchten altijd via Skyscanner.

Ik vloog met United via Houston, waar ik moest overstappen. Uiteindelijk misten we door een flinke vertraging de overstap. Het goede nieuws? Ik kreeg ruim tweehonderd euro terug vanwege die vertraging.

Zie hier mijn tips voor het vinden van goedkope vliegtickets.

Autohuur: Spreekt voor zich: we namen de kleinste klasse auto. Zo lang er maar airconditioning in zat vonden wij het allang prima. Hoewel ik een prima ervaring had met Avis, huur ik tegenwoordig áltijd bij Sunny Cars omdat je daar een auto huurt op All Inclusive-basis, inclusief alle verzekeringen en zonder eigen risico. Ik heb echt superfijne ervaringen  met die maatschappij, altijd is altijd heel helder, duidelijk en zonder verborgen kosten.

Tomtom: Goedkoper dan alle dagen een Tomtom huren, is er gewoon zelf eentje mee te nemen. Koop voor een paar tientjes een kaart van Amerika op de website, upload hem op je systeem en je bent good to go

Brandstof: Wat?? Voor €241 een hele maand kriskras door Amerika rijden? Ja, echt waar. Brandstof is in de Verenigde Staten echt lachwekkend goedkoop. In dit artikel deel ik onze route in Amerika.

Metro: In San Fransico rijdt de BART, een half bovengronds en half ondergrondse metro/tram-combinatie die we twee dagen gebruiken om van onze uithoek naar het centrum van San Fransisco te komen. Verder hebben we nergens openbaar vervoer gebruikt. 

Onze Airbnb in Santa Barbara

Kosten verblijf in Amerika

Hotels & Airbnb: €1828

We hebben een week bij familieleden geslapen in Zuid-Californië, dus dat betekent dat we ongeveer 21 nachten wél betaald hebben voor overnachtingen. Hotels zijn in de VS over het algemeen erg goedkoop, en de hotelkamers absoluut enorm. Het kost trouwens vaak evenveel om twee losse kingsize bedden te nemen als één. Meneer en ik hebben dus als koningen geslapen in de USA.

Wil je alle hotels zien waarin wij geslapen hebben? Check dan dit artikel met onze roadtrip route door Amerika!

Dit was ons eerste ontbijt in de Verenigde Staten, haha!

Kosten eten & drinken in Amerika

Heel veel vlees en weinig groenten: €1225,65

De eerste drie weken aten we bijna iedere dag drie keer buiten de deur. Van een McChicken als ontbijt (true story) tot een gigantische sunday, en van een monster burrito tot iets teveel pizza’s… ik heb mezelf vermaakt. In de laatste week aten we meestal twee of drie keer per dag bij de familie, wat fijn voor het budget is. Ook hebben we een aantal keer boodschappen gedaan voor lunch of snacks.

Paardrijden in Yosemite

Kosten activiteiten in Amerika

Adventuressss: €537,60

Ik keek net door mijn lijstje met uitgaven voor attracties en wow… wat hebben wij een magische reis gehad. Van kayakken bij Lake Tahoe tot paardrijden in Yosemite en van walvis spotten in San Diego tot een dag pretpark in Universal Studios in Los Angeles. Echt bijzonder. Tip wat betreft het walvis spotten: er zijn in Amerika veel sites met ticketdeals die regelmatig aanbiedingen doen rondom het walvis spotten. In totaal betaalden we 30 euro…. voor twee personen!

Yosemite!

Overige kosten tijdens de rondreis

Esta: €20
Cadeaus + zonnebrand: €35
Parkeerboetes: €102
Parkeerkosten: €43.5
Tijdschriften op het vliegveld: €6

Tsja.. wat valt er over te zeggen. Er zijn altijd van die dingen die je nodig hebt als je op reis gaat zoals zonnebrand, cadeautjes voor familie die je bezoekt, tijdschriften voor onderweg en natuurlijk… een Esta.

ESTA: Dat is een visa waiver, en die moet je aanvragen om het land in te mogen. Een ESTA kun je via de officiële overheidswebsite aanvragen en kost $14. Het document is twee jaar geldig. Het duurt meestal niet langer dan 24 uur om een ESTA te ontvangen, maar vraag hem voor de zekerheid minimaal een paar dagen van te voren aan. Het proces is snel en simpel en betalen kan met een geldige creditcard of Paypal. Betaal je liever met iDeal of bankoverboeking, en wil je dat iemand je aanvraag controleert op fouten voordat je hem indient? Dat kan bij e-visums, en dat kost dan €29,95. Klik hier voor een ESTA aanvragen bij e-visums.

Parkeerkosten: die vallen in heel Amerika ontzettend mee, omdat het zo’n autovriendelijk land is. Alleen in Los Angeles moesten we hier en daar wat geld neerleggen om de auto te parkeren.

En o ja… in Los Angeles scoorden we ook nog twee parkeerboetes. In twee uur (!). Dus let alsjeblieft goed op de verkeers- en parkeerregels want die honderd euro had ik liever aan een luxe etentje besteed. Hier lees je mijn artikel over alles wat je moet weten over autorijden in Amerika.

Totaal: €5978

Totale kosten Amerika rondreis per persoon: €2989

Al met al helemaal niet slecht vind ik, als je nagaat dat we een maand lang rondreisden door een van de duurdere reislanden ter wereld. Drie weken lang sliepen we in hotels, aten we drie keer per dag buiten de deur, en deden alle activiteiten waar we van droomden. Wát een waanzinnige trip hebben we gehad. Het is even sparen, maar ik kan het echt iedereen aanraden… Een echte once in your lifetime-reis.

Had je verwacht dat een rondreis Amerika zoveel zou kosten?

Misschien vind je dit ook interessant

72 reacties

Shirley 17 februari, 2015 - 07:55

De prijs was ongeveer wat ik verwacht had. En de herinnering blijft! Ik ga dit jaar naar de Noordoost-kust en ben al aan het sparen. Gelukkig worden sommige kosten pas na de reis van mijn cc afgeschreven, zo kan ik het een beetje spreiden ;-)

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 09:48

Ha, ja de cc heb ik inderdaad ook veelvuldig gebruikt. Sterker nog: ik heb er ongeveer alles van betaald. CC <3

Plaats een reactie
marloes scholten 30 januari, 2017 - 20:34

Hallo Explorista,
Bedankt voor je goede stuk over rondreizen in Amerika.
Ik en mijn zus zijn aan het kijken of we 3 weken door west amerika kunnen gaan rondreizen.
Nu is bij mij vooral het budget een probleem en ik zou dan ook niet boven de 3000 euro voor de totale reis uit willen komen.
Heb je misschien een lijst met hotels die jullie gebruikt hebben? Of via welke websites jullie dit geboekt hebben?
Met vriendelijke groet,
Marloes Scholten.

Plaats een reactie
Simone 17 februari, 2015 - 08:01

auw… We zijn – as we speak – bezig om een reis langs de oostkust van de US te plannen, te beginnen in New York. Of het doorgaat ligt voornamelijk aan onze financiële situatie (mijn meneer is dit jaar ook voor zichzelf beginnen dus nu twee ondernemers in huis) en hoe het jaar zich verder gaat gedragen. Dus dit is wel een beetje een reality check.. In mijn hoofd was het minder. Ben eigenlijk wel heel blij met je post. Nu heb ik tenminste een reëel cijfer waar ik mee kan werken. Thanks!

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 09:52

Ha sorry Simone, dat ik je reality check moet zijn. Ik ben hard aan het nadenken over hoe je nog geld zou kunnen besparen hier op…. wij hebben alles gedaan wat we wilden, maar ook weer niet extreem luxe of zo. We sliepen in simpele motels, en aten regelmatig fastfood-achtig eten in plaats van in duurdere restaurants. Misschien proberen je lunches zoveel mogelijk zelf te maken? In NY zou ik voor Airbnb gaan, en zijn gelukkig ook veel gratis dingen te doen :)

Plaats een reactie
Veerlez 17 februari, 2015 - 08:15

Dat valt me eigenlijk nog best mee.. Maar dat komt natuurlijk doordat het per persoon is, ik ben bang dat ik volgend jaar een solo trip er van maak.. Maar dat zal wel iets duurder uitvallen!

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 09:49

Dat zal wel wat duurder zijn, maar het ligt ook een klein beetje aan hoe je reist. In sommige grote steden is nog wel een verdwaald hostel waar je kunt verblijven, en je kunt tussen grote steden bijvoorbeeld Megabus pakken, wat weer scheelt in de autohuur. En ik denk dat als ik alleen reisde, dat ik minder vaak buiten de deur zou eten en meer zelf zou koken maar dat is persoonlijk :)

Plaats een reactie
Bianca 17 februari, 2015 - 10:10

Leuk artikel! Verhelderend voor veel mensen denk ik :)

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 12:12

Dankjewel!

Plaats een reactie
p. van roon 17 februari, 2015 - 10:57

Het komt mij allemaal bekend voor. Behalve de pakeerboete”s, ik heb de halve USA doorgereden maar nooit een bekeuring gescoord. Leuk verhaal.

grpoetjes

OPA

Plaats een reactie
Taina 17 februari, 2015 - 11:43

Wat fijn dat je de kosten deelt. Ik vroeg het me namelijk deze week af wat zoiets zou kosten. Hoe toevallig!
Het is een goed duidelijk overzicht. De prijs is ongeveer hetzelfde wat ik kwijt was voor een maand rondreizen in Australië, ik maakte toen wel veel gebruik van binnenlandse vluchten waardoor het duurder werd.

Plaats een reactie
Fleur 17 februari, 2015 - 12:11

Wauw, wat een tof en informatief artikel! Mijn plannen waren ook om deze zomer voor een maand langs de westkust te reizen, maar aangezien het net over is met mijn vriend en ik deze reis helaas niet in mijn eentje kan maken, moet ik nog eventjes wachten..

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 12:14

Ahh balen wat betreft je vriend. Het is inderdaad lastiger in je eentje, maar niet onmogelijk. Laat je niet tegenhouden door een kerel hoor :P

Plaats een reactie
Tim 13 juni, 2015 - 15:23

Ik zou graag met je willen hoor haha, Ben ook druk aan het sparen ervoor en is al een droom vanaf jongs af aan !!
Hoop het ooit een x te kunnen doen !!

Plaats een reactie
Nanda 17 februari, 2015 - 15:50

Het is eigenlijk meer dan ik verwacht had. Maar je hebt ook 3x per dag buiten de deur gegeten, dus dan mag het! En trouwens… die tickets, dat heb je echt SUPER gedaan!
Goed om alle kosten zo uitgesplitst te zien. Was het voor jezelf eigenlijk duurder of minder duur dan je verwacht had?

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 16:09

Ik heb exact uitgegeven wat ik verwacht had: €3000. Ik had voor de zekerheid nog 500 euro extra gespaard, just to be sure, maar die heb ik niet nodig gehad :)

Plaats een reactie
Joyce 17 februari, 2015 - 17:43

En dan te bedenken dat reizen je rijk maakt. Eerlijk is eerlijk, het is een smak geld maar de ervaring en beleving die je er voor terug krijgt; onbetaalbaar. :)

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 18:37

Nou, inderdaad! Tja.. je kunt denk ik geen prijskaartje plakken aan het feit dat ik mogelijk op mijn negentigste in de hand van Meneer knijp en zeg ‘weet je nog toen we in Death Valley midden op de weg dansten?’ :-)

Plaats een reactie
Sandra 17 februari, 2015 - 21:18

Fijn om te lezen dat jullie ook zoveel geld kwijt waren. Ik heb vorig jaar een gelijkwaardig artikel geschreven en was ongeveer hetzelfde kwijt. De autohuur was iets hoger omdat mijn Meneer (haha) graag een SUV wilde. Elk jaar ;-)! Qua overnachtingen zaten wij nog iets goedkoper, maar weinig boeiende hotels, eh, motels gezien. Beetje jammer van de verkeersboetes trouwens… Verkeersregels zijn raar in de VS haha!

Plaats een reactie
Sandra 17 februari, 2015 - 21:20

Gelijkwaardig… Ik bedoelde gelijksoortig, dit staat zo gek haha!

Plaats een reactie
Explorista 18 februari, 2015 - 10:50

Ja die zijn echt gekjes. Wij hadden qua acco de pech dat we vaak juist precies in de weekenden op populaire plekken kwamen (zoals SF en LA). Een paar uitschieters trekken je gemiddelde zo omhoog helaas.

Plaats een reactie
Iris 17 februari, 2015 - 23:06

heel tof dat je dit met ons deelt!! Ook mijn meneer en ik zijn een reis aan het plannen naar de westkust en kwamen op ongeveer hetzelfde uit in onze begroting. Heb je nog absolute toppers en tips die wij mee kunnen nemen in de planning? :)

Plaats een reactie
Explorista 17 februari, 2015 - 23:13

Graag gedaan! Jazeker, ik schrijf binnenkort een post met onze route en mijn hoogtepunten :) beloofd!

Plaats een reactie
Lotte 18 februari, 2015 - 00:41

Hoi!
Hele duidelijke post! En herkenbaar. Wij hebben voor een roadtrip van 3 weken door Amerika (inclusief 5 dagen het Helee dure NY) ongeveer 2500 pp uitgegeven.
Ietsjes meer dan jullie dus, maar scheelt niet veel!

Duurste is idd de overnachtingen en het dagelijkse buiten de deur eten van eigenlijk alle maaltijden haha.
Wij zijn 2 jaar geleden geweest en praten er nog vaak over!! Echt top ervaring zoiets!

X

Plaats een reactie
Explorista 18 februari, 2015 - 10:48

Helemaal mee eens!

Plaats een reactie
Kim 18 februari, 2015 - 07:45

Een goede inschatting. Ik heb het zelf ook gedaan maar nog een stukje goedkoper. Ik zat aan €2.000 per persoon (2personen).
Ik heb ongeveer hetzelfde betaald voor de vlucht, auto en benzine. De grootste verschillen zitten op het verblijf en de uitstappen. Ik heb regelmatig geslapen in jeugdherbergen wat de kosten drukte (€1.000 pp in totaal). Heb je voor de uitstappen een America the beautiful kaart gebruikt? Indien je veel parken bezoekt, is dit een flinke besparing. Ook op eten heb ik meer bespaard door regelmatig een pic nic in te slaan bij wholefoods (ideaal voor wie snakt naar groentjes).

Plaats een reactie
Explorista 18 februari, 2015 - 10:49

Yes ik heb de kaart ingerekend bij de attracties. Die bespaart inderdaad geld als je een aantal parken bezoekt. Wij hadden een aantal keer pech met juist in het weekend belanden op populaire plekken dus dan schiet je acco-kosten omhoog :)

Plaats een reactie
Jana 18 februari, 2015 - 15:45

Het is een hele hap geld maar eigenlijk had ik wel zo’n bedrag verwacht. Mijn vriend is helaas wat minder budgetbewust dan ik (hotels en 3x uit eten per dag zou bij ons ook zeker het geval zijn) dus handig dat we ons op jouw kostenplaatje kunnen baseren, mochten we ook zo’n reis willen maken.

Plaats een reactie
Lenneke 18 februari, 2015 - 17:30

Mijn spaarpotje staat al klaar :p haha
Hoop het dit jaar eindelijk van mijn bucketlist af te kunnen strepen!

Plaats een reactie
Explorista 18 februari, 2015 - 17:32

Haha oohhh goed! Enjoy!

Plaats een reactie
Eva - eighty7 18 februari, 2015 - 23:59

Ohhh reality check inderdaad! Ik had niet gedacht dat je zo’n bedrag kwijt zou zijn voor 1 maand Amerika.. maar ik twijfel absoluut niet aan je vermogen om het zo goedkoop mogelijk te fixen ;)

Plaats een reactie
Explorista 19 februari, 2015 - 09:30

Ha, nou het kan wel iets goedkoper hoor, als je echt je best doet moet je er nog wel een paar honderd af kunnen snoepen. Maar in dit geval wilden we gewoon écht de trip van onze dromen maken :)

Plaats een reactie
Ester 20 februari, 2015 - 22:59

Duidelijke post :-) Ik moet zeggen dat ik qua plannen, en dus ook qua geld plannen, van tevoren vaak niet zo nadenk over een bepaald budget, al proberen we het ter plekke wel zo goedkoop mogelijk te houden. Achteraf denk ik altijd pas: oh, dat is me mee gevallen (of tegen gevallen ;-))

Plaats een reactie
Explorista 21 februari, 2015 - 12:44

Wat heerlijk! Qua inkomsten heb ik die luxe iets minder helaas :)

Plaats een reactie
Annebelle 3 maart, 2015 - 09:52

Ik denk nog steeds vet vaak terug aan de geweldige familievakantie waarbij we in een camper door Amerika reden :D

Plaats een reactie
Tommy 5 mei, 2015 - 12:17

Berekende Prijs hier kwamen wij ook ongeveer op uit! Ik vond het in ieder geval erg meevallen. Je weet van te voren als je zo’n verre reis gaat maken dat je rond dat bedrag zit, Maar dat is het ook waard! Kunt het verder natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt maar als je gewoon normaal doet dan valt het allemaal erg mee qua kosten

Plaats een reactie
Ilse 4 juni, 2015 - 20:10

Wow, dit valt me echt heel erg mee! Ik ben plannen aan het maken om volgend jaar een roadtrip te maken en had al in mijn hoofd dat ik minimaal €10.000 nodig zou hebben om alles te kunnen doen wat ik zou willen. Maar het kan dus ook al voor minder, ik hoef echt niet alles superluxe te hebben, dus dit is echt een geruststelling dat ik het komende jaar niet op water en brood hoef te leven om te kunnen sparen haha.

Plaats een reactie
Lisanneleeft 11 juni, 2015 - 21:40

Oh man, wat zou ik dit ook graag willen doen. Behoorlijk betaalbaar ook nog, voor 4 weken Amerika! Als ik ooit beter word weet ik wat me te doen staat :D

Plaats een reactie
Explorista 11 juni, 2015 - 22:26

Ik hoop het zo voor je! :-)

Plaats een reactie
De Maeyer Ingrid 20 juni, 2015 - 12:12

Super om zo eens de kosten opgesomd te zien! Hebben jullie de trip tijdens de zomermaanden gemaakt of eerder buiten seizoen? Bij ons staat deze superbelevenis volgend jaar in juli op de agenda, met maxi én mini Meneer…want wat had je gedacht, ineens wil de zoon wel mee terug met de ouders op reis ;-) Mijn route en planning zijn in elkaar gepuzzeld, alleen was het budget een grote onbekende…nu toch ietsje meer zicht op én minder dan ikzelf gerekend had, dus oef!

Plaats een reactie
Iris 15 augustus, 2015 - 14:18

Handig! Wij zijn bezig met plannen voor volgend jaar! En mijn Meneer wil natuurlijk ook een SUV. Hij moet alles in zijn eentje doen dus ik vind het al best!

Plaats een reactie
Sharon Huntjng 29 november, 2015 - 11:16

Ik heb een vraag. Wij (mijn man en ik) een verzorgde rondreis geboekt naar west Amerika. Dus verblijf,vlucht, nationale parken etc inbegrepen. We hoeven geen auto te huren omdat we worden rond gereden door een bus. Eten is niet inbegrepen, de verplichte fooien, openbaar vervoer voor ’s avonds of de vrije dagen. Eventueel shop geld. Wat moeten wij ongeveer meenemen aan geld?

Plaats een reactie
Chris 13 april, 2016 - 11:42

Top artikel, dankjewel!

Opvallend dat wanneer ik zoek naar artikelen als deze, dat bijna iedereen kiest voor huurauto’s en hotel’s / motels.

Wil je op budget door de USA, kijk eens naar de goedkopere ‘camper vans’, campers van busjesformaat.

Je kunt deze vaak al huren tegen de prijs van een SUV en je kunt er dus ook in slapen, kun je veel mee besparen. Ik ga proberen om met mevrouw 25 dagen rond te reizen aan de westkust met een budget van ongeveer €2250,- per persoon.

Natuurlijk zijn er meer reserves, maar we pakken meer continenten waar we de euro’s voor nodig gaan hebben haha. Hoop dat het lukt!

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2016 - 11:44

Hi Chris! Wij vonden dat je er niet zoveel geld mee bespaarde, aangezien je kosten voor brandstof hoger zijn en je bovendien alsnog moet betalen voor standplaatsen. Maar ik hou ook niet zo van kamperen ;-)

Plaats een reactie
Marscha 3 mei, 2016 - 14:06

Super leuk artikel om te lezen!
1 juni gaat onze roadtrip aan de westkust beginnen :) In onze zoektocht verbaasde het ons juist dat hotels en motels nog best prijzig zijn. De eerste, in LA, hebben we nu wel redelijk goedkoop geboekt via Airbnb. De rest boeken we gewoon in Amerika. Heb je toevallig nog tips qua hotels, sites, organisaties? Thnx alvast!

Plaats een reactie
Explorista 3 mei, 2016 - 18:07

Hi! Ik heb zelf ook wel eens de deal gebruikt van Hotwire, waarmee je een ‘surprise hotel’ boekt (al kun je met de omschrijving best wel google waar die is, haha. Verder gewoon de standaard dingetjes… Booking.com/Hotels Combined/Airbnb. San Francisco en LA zijn allebei duur, en soms heb je ook nog eens pech met dat je precies tijdens weekenden en feestdagen op zo’n locatie bent :(

Plaats een reactie
pootjes 26 augustus, 2016 - 12:46

Ik vind bijna 3000 toch best veel geld,

wij zijn in 2006 6 weken met gezin van 5 gehele oostkust afgereden waar van ongeveer 3,5 week een camper en 1 week in florida een auto, wij hebben 5 dagen luxe hotel in new york gehad en 5 dagen luxe hotel in miami en 3 dagen luxe hotel in orlando, daarbij 3x een diisney park bezocht en wij waren ongeweer 15.000 euro kwijt dus ook 3000 p.p maar dan voor 6 weken vakantie incl, redelijk luxe verblijven en bijna altijd buiten de deur gegeten.en vele betaalde hotspots gezien.

Plaats een reactie
Explorista 26 augustus, 2016 - 13:07

Wat leuk voor je. Dat moet vast een mooie herinnering zijn.

Plaats een reactie
Bianca 22 september, 2016 - 19:11

Dan heb je het ook over 10 jaar terug….

Plaats een reactie
Bevertje 2 oktober, 2016 - 13:31

zo gaaf, wij (twee meiden ) zijn ook aan het plannen voor volgend jaar mei, zijn nog aan het uitzoeken wat de beste manier is, hier alles boeken of gewoon gaan en daar verder zien, wij hebben ook familie daar en willen vanaf San Diego via Los Angeles, Las Vegas,Yellowstone en Yosemite naar Denver. alleen de voorpret al!! nog tips ?

Plaats een reactie
Explorista 2 oktober, 2016 - 13:36

Ik zou alles zo vroeg mogelijk boeken als je een vaste route hebt. Tenzij je lekker vrij wilt blijven, dan ter plekke besluiten. Ik zou via de kust naar boven rijden vanaf LA naar Yosemite. De kustweg is prachtig! Een tussenstop in Santa Barbara is ook erg leuk! :-)

Plaats een reactie
Bevertje 7 oktober, 2016 - 07:50

Bedankt voor de tip, zo’n idee hadden we, we twijfelen alleen nog over alles van te voren boeken, of op de bonnefooi en meer vrijheid hebben:-)

Plaats een reactie
Explorista 7 oktober, 2016 - 07:51

Dat besluit kan ik niet voor je nemen! :-)

Plaats een reactie
Chantal van der Gaag-Groot 1 april, 2017 - 16:02

Wat zou trip zijn voor 2 volw en 2 kids (15 en 13 jaar)? Voor 3,5 week?

Plaats een reactie
Explorista 2 april, 2017 - 16:18

Geen idee… ik heb geen kinderen. Succes!

Plaats een reactie
Hanneke 17 mei, 2017 - 14:33

Ik vind het best wel goedkoop. Wij hebben in 2015 ook 4 weken rondgereisd in de USA en waren toen zo’n 5000 euro kwijt. Maar moet wel zeggen dat we echt een hoop gedaan hebben. Disney, Universal, Universal Studio’s tour, idd ook paardrijden bij Yosemite, Bryce, Zion, Antelope canyon, Guns schieten in Las Vegas. Dat tikte allemaal wel flink aan. En onze vlucht was iets van 1000 euro omdat ik geen zin had om over te stappen en we hadden stoelen met meer beenruimte. En voor onze huurauto betaalden we 300 euro extra omdat we m in een andere plaats inleverde (van San Francisco naar Salt Lake). Eten en benzine is wel veel goedkoper dan hier. Bij het tanken was het elke keer lachen :-)

Plaats een reactie
Explorista 17 mei, 2017 - 22:12

Hee Hanneke! Dat klinkt als een fantastische reis! Ik kan me al helemaal voorstellen hoe je stond te lachen bij de tankpomp ;-)

Plaats een reactie
Hettie 17 augustus, 2017 - 13:01

Ik ben benieuwd waar wij op uit gaan komen, maar veel dingen gaan wij al veel goedkoper doen als ik het zo lees. We hebben tickets van €440 p.p met British Airways, op Los Angeles. We gaan met zes personen en hebben een camper gehuurd voor €2100. Bij onze vorige roadtrip langs de Oostkust waren we gemiddeld €30 per nacht kwijt op een state park. Als dat nu weer zo is zijn we €5, p.p. kwijt. Er staan 3000 miles op de planning. Een camper rijdt niet bepaald zuinig, dus ik schat de benzine op €750. Koken kun je in een camper zelf doen, al zullen we best regelmatig buiten de deur eten. Al met al ligt onze berekening nu ruim gerekend op €2000 p.p. En de wisselkoers is ook nog eens gunstig momenteel ;)

Plaats een reactie
Bram 10 november, 2017 - 14:35

Hee! Ik ben van plan om samen met mijn vriendin te gaan in september 2018. Ik was ben benieuwd wat handig is qua het reserveren van hotels.

Vanaf wanneer kan je dit het beste doen -> nu al beginnen -> of pas x maanden van tevoren? Ik zie namelijk nog beperkt aanbod op booking.com. Of kan je beter dag voor dag boeken als je er daadwerkelijk bent.

Plaats een reactie
Explorista 14 november, 2017 - 12:56

Hi Bram! In principe zou ik hotels zo vroeg mogelijk van te voren reserveren, maar het kan inderdaad zo zijn dat nog niet alle kamers online staan… succes!

Plaats een reactie
Margreet 29 april, 2018 - 22:11

Bedankt voor dit duidelijke verhaal.
Vraagje, had je de hotels wat dicht in het centrum / gunstige ligging?
Wij willen in september gaan en zijn druk met zoeken & boeken.

Plaats een reactie
Explorista 30 april, 2018 - 10:19

Ja zeker, we hadden (op San Francisco na) allemaal hotels die redelijk centraal lagen. SF is een dure stad, dus ik raad je zeker aan alvast vroeg te boeken.

Plaats een reactie
sanne 13 augustus, 2018 - 18:37

Adventuressss: €537,60
Van kayakken bij Lake Tahoe tot paardrijden in Yosemite en van walvis spotten in San Diego tot een dag pretpark in Universal Studios in Los Angeles is deze prijs pp? Want Universal is al €120 pp en paardrijden ook…of heb je budgettips mbt uitjes?

Plaats een reactie
Explorista 14 augustus, 2018 - 16:44

Hi! Volgens mij hebben wij zeker niet zoveel betaald per persoon voor paardrijden. Ik heb helaas de exacte nummers niet meer (het is ruim vier jaar geleden voor mij). We hadden Walvissen spotten met korting via zo’n website met deals, weet ik nog wel :)

Plaats een reactie
Karin 28 november, 2018 - 15:25

Hallo,

Heel fijn; deze inzichten!
Even een vraagje; De prijzen die je noemt voor ‘eten en drinken’ en ‘verblijf’ en ‘activiteiten’, die zijn gebaseerd op twee personen neem ik aan?!
Ik hoor het graag even, want ik vond het een béétje verwarrend, omdat bij het ticket de prijs van één persoon wordt genoemd.

Hartelijke groet!

Plaats een reactie
Explorista 28 november, 2018 - 16:11

Ja dat klopt, sorry als dat onduidelijk is!

Plaats een reactie
Emily 27 december, 2018 - 14:46

Hee hee,

Heb je een lijstje met hotels waar jullie geslapen hebben?
Dit zou heel erg handig zijn voor onze reis in September.

Dankjewel!

Plaats een reactie
Explorista 28 december, 2018 - 12:20

Je kunt in mijn artikel met onze roodtrip route de hotels zien!

Plaats een reactie
Jan 29 januari, 2019 - 18:34

Hartelijk bedankt voor je fijne uitleg, jullie hebben met een auto geroad, weet je misschien of dit ook met een Motor kan, heb al diverse Site..s bezocht, maar stuit telkens op heel dure motor verhuurders.
De Westkust heeft ook mijn voorkeur. Seattle tot San Diego

B.V.D Jan

Plaats een reactie
Explorista 30 januari, 2019 - 09:58

Hi Jan! Ik heb zelf geen motor gehuurd, dus daar weet ik helaas niets van. Heb je al eens bij een lokale verhuurder gekeken, versus een organisatie die ze aanbied voor rondreizen? Zo lang je met de gehuurde motor de staatsgrenzen over mag (staat in je contract), zou het goed moeten komen denk ik.

Plaats een reactie
Stéphanie Frensch 30 juli, 2019 - 21:58

Leuk artikel ! Wij zijn net ook een reis aan het plannen voor in september. Buiten de vliegtickets hebben we wel nog niets geboekt. We hebben al wel een route maar nog niets meer dan dat! We gaan voor 3 weken ongeveer en willen zo veel mogelijk doen. Boeken we op voorhand of boeken we daar? Hoe lang blijf je overal?
Ik hoop het ook zo budgetair mogelijk te houden. Nog extra tips zijn altijd welkom! :)

Plaats een reactie
Explorista 31 juli, 2019 - 10:42

Hoi Stéphanie! Ik raad je aan mijn artikel te lezen met mijn roadtrip route: https://explorista.nl/route-roadtrip-westkust-amerika/. Daarin worden al je vragen beantwoord. Veel plezier!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter