; Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië

Bled5 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië

Het meer van Bled: you hate it or love it. Ik val zeker in het laatste kamp, hoewel ik ook best mijn twijfels heb over de plek. Je zou het niet zeggen (op de foto’s is het een pareltje, dat kan niemand ontkennen), maar het meer heeft dus best een hoop haters. Te druk, te toeristisch, te duur. Daar kon ik me niet helemaal in vinden.

Het Meer van Bled was één van de dingen waar ik het meest naar uitkeek aan het eind van onze roadtrip: het zat ingeklemd tussen Ljubljana en Salzburg, wat het ons laatste uitstapje in de natuur maakte. Op de planning? Een beetje varen, een beetje rondwandelen, een beetje relaxen.

Bled1 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië Bled6 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië

Het Meer van Bled is zeker zo mooi als ik verwacht had, het water is ontzettend blauw, en de omliggende natuur knalgroen (zeker in de zomer). Wat me wel tegenviel is dat er inderdaad wel veel toerisme omheen is, in de vorm van lelijke hotels, en te dure restaurants zonder enige sfeer. De wegen raken bovendien snel opgestopt omdat er vaak maar één baan heen en één baan terug is.

Duur is alles ook: ik kan het me niet helemaal meer herinneren, maar volgens mij betaal je €10 voor een bootritje heen en terug naar het eiland met de kerk. Vervolgens mag je daar zo’n half uur zijn, voor je weer terug moet komen. Voldoende tijd, want er valt eigenlijk niets te beleven! Grappige traditie: bruidsparen die bij de kerk willen trouwen wacht een beproeving. De man moet zijn aanstaande vrouw trappen op dragen!

Bled2 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië Bled4 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië
Leuker vond ik dan ook onze eerste keer suppen met Bananaway. Daar sta je dan te wiebelen op een instabiel plankje op het water. Ik had verwacht wel in het water te vallen, maar dat is niet gebeurd! (Wel drie keer bijna, met dank ook aan de geweldig getime’de kramp in mijn voet). We peddelden een rondje om het eiland, nog wat over het meer, en zijn bijna twee uur op het water geweest voor we terugkeerden. Wat een leuke sport!

Wat ook zeker een aanrader is, is het uitzicht vanaf het kasteel op de heuvel. Een beter uitzicht zul je niet krijgen.

Bled3 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië Bled7 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië Bled8 - Balkan roadtrip: Meer van Bled in Slovenië

Jammer genoeg zat het ons niet mee tijdens ons bezoekje, en was het best wel frisjes. We waaiden bijna van het kasteel af, maar ach, na drie weken 30+ graden was dat eigenlijk ook wel eens welkom! :)

Wat vind jij van het Meer van Bled? Hate or Love?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Yak Man

  Aaah, ik hoor ook sowieso in het laatste kamp! Echt super mooi zeg, en wat een grappige traditie zeg, ook zeker grappig om het te zien denk ik haha ;b

  | Reageer op deze reactie
  1. Haha ja ik heb het zelf niet gezien, en ik vertrouw Meneer niet genoeg om mij een gigantische trap op te sleuren (arme jongen)

   | Reageer op deze reactie
 2. Brian

  Prachtige natuur. Jammer van toerisme, maar ik neem aan dat dit beter zal zijn tijdens het laagseizoen?

  | Reageer op deze reactie
 3. Lizette

  Ik vnd Lake Bled ook heel mooi! Het was er heel rustig, dus het kwam op mij niet toeristisch over (behalve de prijzen inderdaad misschien). Het uitzicht vanaf het kasteel is wel een goede tip. Misschien dat we er dit jaar met de roadtrip weer langs komen, dan misschien toch daar naar boven klimmen en genieten van het uitzicht.

  | Reageer op deze reactie
 4. Linda

  Ik was er in de zomer, ik vond het super mooi, maar Bohinj is toch mooier! Ik wil nog graag een keer naar de vintgar kloof bij bled, helaas hadden wij hier geen tijd voor, maar het schijnt ontzettend mooi te zijn.

  | Reageer op deze reactie
 5. Ik ben er nog nooit geweest, maar ben wel een beetje allergisch voor te toeristische plekken. Toch wil ik er wel één keer naar toe, want je foto’s zijn echt prachtig!

  | Reageer op deze reactie
 6. Toeristische trekpleisters zijn dat meestal vanwege 1 ding: ze zijn het waard. Of het nou de Big Ben is in Londen, de Eiffel Toren in Parijs of het Sagrada Familia, mensen staan er voor in de rij en krijgen waar voor hun geld omdat de meesten het prachtig vinden. Dat zal hier niet anders zijn en de foto’s beloven veel. Er is dan ook niks mis met toeristisch als het resulteert in een mooie ervaring en herinneringen :). Het lijkt mij in ieder geval de moeite meer dan waard!

  | Reageer op deze reactie
  1. Ik ben het op zich helemaal met je eens: en wat jij zegt, zeg ik ook altijd. Neemt niet weg dat het wel glans van je vakantie kan afhalen als je constant in de file rondjes rijd om een meer, of teveel betaalt voor een slap broodje als lunch ;-)

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2022 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring