Bratislava kosten: zoveel kost een stedentrip Bratislava | Prijzen 2021

door Explorista

Ruim tien jaar geleden was ik al eens in Bratislava, en ik weet nog dat ik het toen (zelfs op mijn studentenbudget) een goedkope stad vond. Dit jaar keerde ik een dagje terug (vanuit Wenen), en was ik benieuwd wat ik van het prijsniveau zou vinden. Nog steeds zo goedkoop of inmiddels een stuk duurder? Lees hier de prijzen in Bratislava!

Al mijn artikelen over reisbudgetten lezen? Kijk dan hier!

Is Bratislava goedkoop?

Ja, over het algemeen is Bratislava vrij goedkoop. Ik moet zeggen dat ik de prijzen van eten niet meer zo goedkoop vond als tien jaar geleden, maar dat is ook niet zo gek. Die dingen veranderen.

Bovendien zijn we ook wel naar een paar van de hipste hotspots van de stad gegaan, dus het zal vast goedkoper zijn geweest zodra we wat verder uit het centrum zouden gaan, of naar wat lokalere zaakjes. Maar over het algemeen laat een stedentrip in Bratislava je bankaccount redelijk in tact :).

LEES HIER: Bratislava bezienswaardigheden: wat te doen tijdens 1 dag (tips!)

Kosten transport Bratislava

Trein retour Wenen – Bratislava: €24

Uber: €3,65

Tram: €0,70 – €1,20

Het is niet duur om vanuit Wenen een uitstapje te maken naar Bratislava. Onze tickets kosten bij elkaar ongeveer €24 voor een retourtje (wij hebben twee enkeltjes gekocht). We kochten ze gewoon op de treinstations, zodat we flexibel waren in wanneer we heen en terug gingen.

Eenmaal in Bratislava is alles vrij makkelijk te lopen. Het centrum is klein en heb je in één dag wel gezien. Van het centrum naar het station is het ongeveer twintig minuutjes lopen.

Je hebt dus niet per sé openbaar vervoer nodig om jezelf te verplaatsen. Maar als je dat wel doet, zijn er een aantal opties. De handigste is waarschijnlijk de tram. Ik heb zelf de tram niet gebruikt, maar ik las dat een kaartje €0,70 kost voor een rit van 15 minuten, en €1,20 voor een rit van 60 minuten. Ze controleren hier streng op, dus vergeet ook vooral je ticket niet te valideren als je in de tram stapt!

Wij hebben aan het eind van de dag één keer een Uber gepakt, toen we na een lange dag wandelen echt geen zin meer hadden om naar het station te lopen. Dat kostte echt helemaal niets: €3,65 voor een ritje van tien minuten.

Kosten hotels Bratislava

  • Hostel: Bed op slaapzaal vanaf €8, privékamer vanaf €30
  • Hotel: €60 – €75 voor een goed boetiekhotel in het centrum
  • AirBnb: vanaf €40 voor een appartementje in het centrum

Accommodatie is in Bratislava niet duur. Als backpacker heb je met een paar euro per nacht al een slaapplek, al moet je die dan wel delen met andere mensen.

Ook een hippe hotelkamer in een boetiekhotel het centrum kost aanmerkelijk minder dan in andere hoofdsteden. En een eigen appartementje in het hart van het oude centrum heb je al voor een paar tientjes, en dan kun je gewoon zelf koken en de was doen. Perfect als je langer wilt blijven.

Op zoek naar een goedkoop hotel? Check nu het aanbod op Booking.com!

Kosten eten en drinken in Bratislava

Lunch met drankje: €11,50

Diner met drankje: €15

Cocktails: €8

Ik vond eten en drinken eigenlijk iets duurder dan verwacht in Bratislava, maar we hebben bij een paar hippe restaurantjes gegeten, en cocktails gedronken op het hoofdplein van de stad. Dus het is ook weer niet alsof we specifiek op zoek zijn gegaan naar budgetplekjes ;-).

Ik had als lunch een salade en een drankje, en bij het avondeten een vegan burger met een drankje. De prijzen waren heel vergelijkbaar met andere plekken in Europa (bijvoorbeeld Lissabon, waar ik nu ben).

Drinken is in Bratislava niet duur. Mijn cocktail was €8, maar ik zag ook cocktails voor €5 op de kaart staan. En dat was bij Brixton House, een hip zaakje naast het stadhuis. Wijn en bier is nog goedkoper.

Kosten activiteiten in Bratislava

City Museum: €5

Kasteel van Bratislava: €10

Observatiedeck UFO Tower: €7,40 (gratis als je eet bij het restaurant)

Bezienswaardigheden in Bratislava hebben een vrij gemiddelde prijs. Niet heel duur, maar ook niet heel goedkoop. Wij hebben zelf alleen het city museum bezocht, maar om dit artikel wat completer te maken heb ik ook de prijzen van twee andere bezienswaardigheden opgezocht.

Het City Museum was €5 als je naast het observatieplatform ook het stadsmuseum wilde bezoeken. Volgens mij was het €2 of €3 als je alleen de toren wilde bezoeken.

Je kunt de berg waarop het Kasteel van Bratislava ligt gratis beklimmen en genieten van het uitzicht. Als je naar binnen wilt, kost het €10 (er zijn kortingen voor studenten, senioren en families). Voor de UFO Toren kun je óf voor €7,40 de lift nemen naar het observatieplatform, óf je kunt ervoor kiezen een hapje te eten in het restaurant.

Dagbudget Bratislava

Al met al is Bratislava een goedkope stedentripbestemming. Met een dagbudget van €75 moet je goed uit de voeten kunnen, tenzij je veel van plan bent te drinken (in dit budget heb ik één cocktail per dag meegenomen). Dit bedrag is exclusief vliegticket of treinkaartjes (naar Wenen), maar inclusief accommodatie, lunch, diner, lokaal transport en bezienswaardigheden.

Wat vind jij van de prijzen in Bratislava?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Amy 6 december, 2020 - 21:24

Wij hebben deze zomer Bratislava ook bezocht vanuit Wenen en wow, het is inderdaad echt súpergoedkoop!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter