Budget: dit kost een weekendje Venetië

door Explorista

Venetië, oh Venetië… wat ben je toch een droom. Tótdat je op het prijskaartje kijkt. Grappig genoeg ben ik een budgetblogger met een voorliefde voor dure bestemmingen, lijkt wel. Niet alleen verhuisde ik al naar Londen, ik rijg ook de ene dure bestemming, na de andere aan elkaar. En Venetië is daarop helaas geen uitzondering.

Maar de truc vind ik dan altijd om een dure bestemming zo aan te pakken dat je een luxe ervaring krijgt, op een krapper budget. Een beetje flexibiliteit, een beetje spelen met cijfers.. en voor je het weet eet je pizza aan de kanalen van Venetië, terwijl het zonnetje in je gezicht schijnt. Onbetaalbaar (maar ehh.. je moet dus wel afrekenen). Hierbij een overzicht van hoeveel een weekendje in Venetië kost.

Venetie19

Kosten vervoer in Venetië

Ryanair vlucht Eindhoven – Venetië:  €102

Parkeren: €42

Bus Venetië vliegveld naar centrum: €36

People Mover: €6

Gondoletta-pas voor 2 dagen: €60

Kosten verblijf in Venetië

3 nachten hotel: €280

Venetie14

Kosten eten in Venetië

Totaal 3 dagen: €211,6

Kosten bezienswaardigheden in Venetië

Niets :) – Venetië is super leuk om gewoon doorheen te struinen, dus je hoeft weinig uit te geven aan leuke dingen doen.

Venetie8

Totaal: €737,60

Per persoon: €368,80

Tsja… dat dit geen goedkoop reisje ging worden, wisten we eigenlijk van te voren al. Laat geboekt, dure stad, twee mensen die van lekker eten houden… ;-). Één van de dingen waar we makkelijk op hadden kunnen besparen was het parkeren op het vliegveld, maar ondanks herhaaldelijk vragen aan Meneer dat te regelen, werd dat pas de dag van te voren gedaan en hee.. dan kom je op privé parkeren met kaviaar uit :-). (Je kunt begrijpen dat dat een fijn gesprek was).

We hadden ook nog wat kunnen besparen door eerder een hotel te boeken, al vond ik de prijs die we uiteindelijk betaalden voor de locatie best prima. Het hotel zelf was krakkemikkig, maar het uitzicht en de locatie maakten veel goed. Onze grootste kostenpost was verder eten… wat niet zo gek is, want ik was in Italië. We aten drie keer per dag buiten de deur, waarvan schrikbarend vaak pizza en pasta (en een wijntje hier en daar) :-). Jij kunt er denk ik nog zeker vijftig euro vanaf schaven, en misschien zelfs honderd, als je besluit een keertje in een hostel/appartement te koken, op tijd je parkeerplek te boeken, en in een goedkoper hostel te verblijven.

Ik kies op een reisje altijd een main focus, en voor Venetië was dat toch echt eten. Het is een stad waar je niet zo veel hoeft. Lekker wandelen en rondkijken is al voldoende, en dat kost bovendien niets. Dus op eten gingen we even niet besparen. Hoewel we eigenlijk dachten dat het even een druk citytripje ging worden voor mijn verjaardag, werd het een 3-daagse minivakantie vol lekker eten, zon, en een prachtige stad. Sindsdien raad ik het echt iedereen aan als mini-vakantiebestemming. Met de nadruk op mini… want je portemonnee overleeft geen langdurig verblijf! ;)

Venetie12

Vond jij Venetië een dure stad?

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties

Yvon 8 december, 2015 - 08:02

Oeh, dat is me nogal een bedrag! Had echt niet verwacht dat het zo duur zou zijn… Nog duurder dan bijvoorbeeld Japan of Korea.
Zelf was ik in 5 VWO in Venetie en vond het er geweldig! Het was een schoolreis, dus hoeveel het toen kostte, geen idee, haha.

Plaats een reactie
Wesley Pechler 8 december, 2015 - 14:52

Duurder dan Japan of Korea? Als jij een van die landen kan doen voor minder €368,80 per persoon, stuur me dan alsjeblieft héél snel een berichtje hoe, hahaha.

Plaats een reactie
Marloes ❤ Budgetproof.nl 8 december, 2015 - 11:59

Hahaha, privé parkeren met kaviaar. Ik kan me deze discussie een beetje inbeelden ;). Ja Venetië is super. Ben er helaas ooit maar 2 (veel te drukke) daagjes geweest, maar ik wil graag nog een keer terug.

Plaats een reactie
Wesley Pechler 8 december, 2015 - 14:51

Jeetje wat duur! Ik heb in februari voor 4 dagen Italië (Venetië, Florence en Pisa) alles bij elkaar €352.75 betaald. Heb ik het toch netjes gedaan, haha.

Plaats een reactie
Leoni - justtravelme 8 december, 2015 - 21:49

Pfieeuw wat duur. Voor dat bedrag ben ik 12 dagen op vakantie geweest in de Balkan (incl vliegtickets).
Wil er nog wel eens heen maar vind dit op dit moment te duur.
Had zo’n bedrag overigens wel verwacht :).

Plaats een reactie
Eva - eighty7 9 december, 2015 - 21:09

Wat is het toch een verdomd mooie en fotogenieke stad. Ik wil er ook naartoe! Misschien is een dagtripje als ik toevallig eens in Italië ben meer budgetvriendelijk ;)

Plaats een reactie
Suusje Q 11 december, 2015 - 16:02

Help, is parkeren in Eindhoven zo duur? Hoe kan het goedkoper? Ik ga eind januari ook via Eindhoven (naar Lissabon!). :-)

xxx

Plaats een reactie
Explorista 16 december, 2015 - 12:02

Valt best mee, het kan al vanaf vier euro per dag geloof ik, maar je moet dan dus wel op tijd reserveren. Hoe eerder hoe beter :) Have fun!

Plaats een reactie
Joris 24 december, 2015 - 11:24

Wel lekker, kaviaar :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter