Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien

Cambridge11 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien

Cambridge & Oxford: als je de één hebt gezien, kun je de ander natuurlijk overslaan. Al is het maar om een antwoord te hebben op de eeuwenoude vraag welke van de twee plaatsen beter is. Ik was in januari al eens in Oxford geweest, dus Cambridge kon afgelopen voorjaar ook niet achterblijven. Cambridge is makkelijk te bereiken vanuit Londen, met een kort treinritje, dus op een zonnige zaterdag moest ik er toch maar aan geloven. Maar welke bezienswaardigheden moet je zien tijdens een dagtripje Cambridge?

Cambridge5 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien Cambridge3 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien Cambridge7 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien

1. het centrum

Het centrum van Cambridge vond ik eigenlijk verassend groot. Het zit vol pubs, pleintjes, en bekende winkels. Heel handig want zo kon ik sightseeing meteen combineren met het doen van wat noodzakelijke inkopen. Het centrum is best wel mooi en oud, en hoe dichter je bij de colleges komt, hoe ouder, en drukker met toeristen het wordt. Op sommige punten heb je net het idee alsof je in Rome beland ben: zoveel mensen willen je boottochtjes verkopen. Maar al met al vond ik het een erg leuk stadscentrum. Je kunt merken dat het echt een studentenstad is, vond ik, door alle gezelligheid.

2. de parken

Één ding wat ik van te voren niet wist is dat Cambridge een heel aantal uitgestrekte parken kent. Mijn favoriete park was er eentje waarvan ik de naam niet echt weet. Het sluit aan op het University of Cambridge Peter House. De koeien lopen er los rond, je kunt ze aaien, en loopt een rivier doorheen en al met al vond ik de sfeer er zó fijn en relaxed.

Cambridge2 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien Cambridge6 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien Cambridge12 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien

3. een boottochtje

Nee, goedkoop is het niet, maar het is wel de enige échte betaalde ‘must do’ van Cambridge vind ik. ‘Punten’ heten de bootjes die eigenlijk nog het meeste weg hebben van Venetiaanse gondels. Maar dan dus goedkoper. Je kunt er zelf eentje huren, maar ik stapte aan boord van een standaard boot. Dit is de enige manier om bij een aantal van de meest indrukwekkende colleges te komen. Erg leuk is dat je ook meteen een geschiedenislesje krijgt terwijl je lekker over het water dobbert. Aanrader!

4. de colleges

De colleges zijn natuurlijk eigenlijk de reden waarom je in Cambridge bent: het is en blijft immers een universiteitsstad. Als het gaat om welke universiteiten nu eigenlijk beter zijn, dan gaat die eer eigenlijk naar Cambridge: de stad leverde een hele rits aan Nobelprijswinnaars op. Nog een leuk feitje: grappenmakers zijn meerdere keren gebouwen opgeklommen in Cambridge om daar verkeerspionnen op de punten te hangen (levensgevaarlijk inderdaad, maar wel grappig). Zo vaak dat veel gebouwen inmiddels beveiligd zijn tegen klimmers! Kings College blijft toch wel het meest indrukwekkende gebouw van allemaal.

Cambridge9 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien Cambridge10 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien

5. Eten & drinken

Zoals al eerder gezegd is Cambridge een echte studentenstad. En wat houdt dat in? Een hele rits aan betaalbare pubs en restaurantjes. Ik belandde zelf voor een heerlijke lunch bij Aroma (pizza omg). Aan het eind van de middag dronk ik cocktails voor de helft van de prijs bij The Granta. In het zonnetje overdacht ik zo eens Cambridge… en bedacht ik me dat ik hier best zou kunnen wonen. Wat een heerlijk stadje.

Cambridge8 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien
Cambridge16 - Een dagtrip Cambridge: deze bezienswaardigheden moet je zien

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Cambridge?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. A trip down Memory Lane! Ik was op mijn 14e in Cambridge, mijn allereerste kennismaking met Engeland en ik vond het geweldig! Het punteren, de colleges en de parken, de mensen, het straatbeeld. Super chill allemaal!

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2020 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring