Dagtrip: Zo besteed je 1 dag in Manchester

door Explorista

Als ik je vertel dat ik al acht keer naar het Verenigd Koninkrijk ben geweest, zou ik liegen. Technisch gezien niet natuurlijk (ik zou nooit tegen jullie liegen!), maar van die acht keer ben ik zeven keer naar Londen geweest (voordat ik hier naartoe verhuisde). Nu Londen mijn thuis is, besloot ik dat het hoog tijd is om meer van het Verenigd Koninkrijk te zien! Mijn eerste tripje ging naar Manchester, een verrassend kleine stad die bekend staat om zijn gezellige pubs en vriendelijke sfeer. Op slechts twee uur reizen vanaf Londen is het de perfecte plek om in een dag te verkennen! Dit zijn mijn tips voor een dagtrip Manchester!


Bezienswaardigheden

Bibliotheek John Rylands
Laat ik beginnen met zeggen dat ik een echte boekennerd ben. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik kleren kocht, maar boeken koop ik wekelijks. Dus toen ik werd aangeraden om naar de bibliotheek te gaan, was dit een van mijn eerste stops van de dag. Het is gratis en de grote hal deed me denken aan de Trinity bibliotheek in Dublin. Dus als je het heerlijk vindt om in grote bibliotheken te zijn en omringd wilt worden door oude, gebonden boeken: this is your go to, girl. (Ik ging trouwens ook los tijdens het kopen van goodies in de bibliotheek winkel, wat een fantastisch weird zaakje!)
Stadhuis
Ook al kun je niet veel bezoeken in het stadhuis van Manchester, het is nog steeds leuk om hier naar binnen te gaan om een gevoel te krijgen bij de grote neo-gotische architectuur. Ik hou van grote Victoriaanse gebouwen en in het Verenigd Koninkrijk word je hier echt mee verwend!

Manchester5 Manchester2 Manchester6
Centrum
Het is altijd leuk om een kleine wandeling door de stad te maken, toch? Zoals ik hierboven al zei heeft Manchester veel grote Victoriaanse gebouwen waar ik van heb genoten, ook al is het niet een van de mooiste steden. Het is ook super klein, je hoeft vaak niet langer dan dertig minuten te lopen om ergens te komen.
China Town
Wist je dat Manchester de tweede grootste Chinese gemeenschap heeft van het Verenigd Koninkrijk? Yep, direct na Londen. Vergeet niet om de grote poort te missen die het centrum van China Town markeert en ga voor een lunch in een van de vele Chinese restaurants!
Shoppen
Zoals ik al zei ben ik niet de grootste shopverslaafde van de wereld, maar zo nu en dan mag een vrouw losgaan, toch? In het Arndale winkelcentrum kun je terecht voor je favoriete merken.
Northern Quarter
De Shoreditch van Manchester, het hipster gebied, de meest levendige plaats van de stad. Dit is waar alle coole bars en restaurants zijn gevestigd en waar de incrowd van Manchester in het weekend is. Je leest mijn aanbevelingen hieronder!
Musea
Ik had zelf geen tijd om een museum te bezoeken, maar er zijn een paar musea die heel tof klinken, zoals het Police Museum, IWM North, Manchester Art Gallery, Manchester Museum en People’s History Museum Manchester.

Manchester3 Manchester1 Manchester7
Restaurants

Ning
Voor lekker Maleisisch eten raad ik je Ning aan, een chique restaurant aan Oldham Street. Ik had een lekkere Pad Thai (niet erg Maleisisch, ik weet het, maar soms heb je cravings!) die ook heel betaalbaar was.

Home Sweet Home
Dit tentje in de noordelijke wijk was mijn absolute favoriet. Hun warme chocolademelk is niet alleen dodelijk voor je dieet (dat zijn de beste), ze serveren ook geweldig eten. Soms mag je jezelf best verwennen, toch?

Manchester8 Manchester9

Accommodatie

Schermafbeelding 2016-01-31 om 13.53.30
Abode
Zonder twijfel een van de meest stijlvolle hotels waar ik ooit ben geweest en ook super dicht bij het station. Stel je kamers voor met Chester stoelen en bedden zo zacht dat je het zwaar hebt om uit bed te komen. Niet goedkoop (maar halee, lekker declareren voor het werk). Ik zou hier wel willen wonen! Bekijk het hier.

Wat zijn jouw beste tips voor een dagje Manchester?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Karlien 1 februari, 2016 - 09:19

Ziet eruit als een hele mooie stad :)

Plaats een reactie
Nathalie 3 februari, 2016 - 16:59

Ah, dankje. Voorpret voor mijn bezoek aan ‘Madchester’ volgende maand :) Ben wel heel benieuwd naar je tips in het Northern Quarter (of waren dat Ning en Home Sweet Home?)

Plaats een reactie
Explorista 3 februari, 2016 - 17:05

Ik was er maar een avondje eigenlijk, dus heb weinig geprobeerd. Maar ik liep er doorheen en eigenlijk alle zaakjes zagen er heel tof en hipsterig uit. Kan niet missen, je gaat er veel pareltjes vinden!

Plaats een reactie
Marleen 28 december, 2019 - 19:55

Beste,
Wij gaan trekken met onze camper van Hull naar garstang preston, en na een dag of 3 -4 trekken we verder naar dorset/ Dorchester.
Hebt u voor ons tips wat ee op deze route nog voor moois kunnen bekijken, of tips voor de route
We gaan dan weer terug via frankrijk….naar Caen
.
Alvast bedankt voor de tips
Met vriendelijke groet
Marleen Kint
Nederland

Plaats een reactie

Laat een reactie achter