Delicious Drives Dag 3: Stad en natuur in Arnhem & de Veluwe #firstwithhertz

door Explorista

De laatste dag van mijn avontuur met Hertz is alweer aangebroken, en dus besluit ik dit keer iets dichter bij huis te blijven, zodat ik de auto voor sluitingstijd weer terug kan brengen. Het is echt waanzinnig lekker weer (29 graden en een zonnetje), dus reed ik richting het oosten van het land, ver weg van de hordes toeristen. Vandaag wil ik de combinatie van stad en natuur ervaren, en kan een tussenstop voor een échte lokale klassieker (Arnhemse Meisjes) natuurlijk ook niet ontbreken.

Hertz81 Hertz76

Hertz82

Arnhem

Hoewel ik er maar weinig kom, is Arnhem één van mijn favoriete steden in Nederland. Het heeft weinig te maken met het uiterlijk, het is namelijk bij lange na niet zo’n indrukwekkende stad als Amsterdam, Utrecht of zelfs Den Bosch, maar Arnhem is wel gezellig. Het bruist en is hip. Eigenlijk vind ik het wel iets weghebben van Rotterdam, in dat opzicht. Maar dan met mooiere natuur eromheen.

Onze eerste stop in Arnhem was meteen foodie-gerelateerd: op zoek naar de échte Arnhemse Meisjes, platte knapperige koekjes van gistdeeg met veel suiker er op. Het lijkt misschien makkelijker dan het is: de originele koekjes vinden. Ze worden namelijk best op een aantal plekken verkocht, maar er is maar één bakkerij die ze met gistdeeg maakt, op traditionele wijze.

Hertz72 Hertz73

En dat is Banketbakkerij Van Asselt. De originele koekjes stammen uit 1829, maar deze bakkerij maakt ze inmiddels al vele decennia, en dat legt ze geen windeieren. Het recept van de koekjes (die elke week nog met de hand gemaakt worden), werd al opgetekend door Roald Dahl in zijn kookboek ‘Roald Dahls Revolting Recipe Cookbook’. Hij werd verliefd op het recept nadat hij bij een boeksignering de koekjes proefde, en na een paar dozen koekjes die braaf door de bakkerij naar Engeland verstuurd werden, ontving hij het recept dat hij vervolgens in zijn boek opnam. Leuk! En ik heb ze natuurlijk meteen geproefd: ze zijn heerlijk en érg verslavend. De dame die in de bakkerij werkt is overigens ook een superleuke vrouw, die meteen met een heel aantal tips voor Arnhem kwam aanzetten.

Tijd om Arnhem zelf in te duiken. Mis één van de bekendste gebouwen niet: het Musis Sacrum, een concertzaak. Het gebouw doet me altijd enorm denken aan Parijs of Budapest. Verder is het Duivelshuis een kijkje waard. Als je van kerken houdt is de Eusebiuskerk een tip, daar kun je met een lift naar boven vanaf waar je geweldig uitzicht hebt. Verder vind ik vooral de sfeer in Arnhem erg leuk. Het zit vol met leuke winkeltjes met woonaccessoires en kleding, en er zijn ook een aantal hippe café’s en restaurants. Het is een plaats waar ik best zou kunnen wonen. Vooral het Modekwartier is leuk. Wij aten er lunch bij Caspar, op het terras in het zonnetje. We aten een geweldige kikkererwtenburger met geitenkaas en salsa en een BLT op maisbrood met romige mayonaise.

Hertz84 Hertz83 Hertz85

Veluwe

Tijd om de grote stad te ontvluchten en lekker de rust en ruimte op te zoeken ten noorden van Arnhem, in de buurt van de Veluwe. De Veluwe zelf zijn we niet op geweest (we hadden niet zo veel tijd), maar we hebben wel heerlijk in de buurt rondgereden. De route van Arnhem naar Otterlo was prachtig, en vanaf daar reden we via Hoenderloo naar Uchelen en via Kootwijk weer terug naar Utrecht. Met tussendoor natuurlijk een kleine tussenstop om de mooie natuur in dit gebied te bewonderen. Zeker in zo’n natuurgebied met kleine plaatsjes is het superfijn om een huurauto te hebben zodat je lekker kunt stoppen elke keer als je een mooie plek ziet.

Daarna was het tijd om terug te keren naar Utrecht, waar ik de auto weer netjes volgetankt en schadevrij inleverde. Terugfietsend langs het water in het zonnetje miste ik de koele airconditioning meteen al. Maar ik ben vooral blij dat ik de afgelopen drie zonnige dagen heb mogen doorbrengen terwijl ik allerlei geweldige plekken en lekkernijen heb mogen ontdekken in Nederland. De vrijheid die daarbij kwam kijken was heerlijk. Ik ben ook erg trots dat ik lekker veel zelf heb gereden, ondanks dat ik in het begin wat zenuwachtig was. En als laatste vond ik de auto van Hertz keifijn. Lekker modern, van alle gemakken voorzien, en de service was van hoogstaand niveau. In drie dagen heb ik het beste kunnen proeven van Noord-Brabant, Zeeland en de Veluwe.

Dus nu rest nog maar één vraag:

 

Wat is jouw favoriete plek voor een roadtrip in Nederland?

Spopo

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Jannike | Moonlight Travel 15 juni, 2017 - 17:07

Wat grappig, ik kende die koekjes helemaal niet. Mij lijkt het leuk om een keer een roadtrip te maken in Friesland, langs alle meren.

Plaats een reactie
Eva 18 juni, 2017 - 17:15

Een roadtrip door Noord-Holland zou ik wel eens willen maken. Haarlem en Zaandam zouden dan zeker aan bod komen, en dan zou ik doorrijden naar Den Helder om naar Texel te gaan. Daar ben ik nog nooit geweest en het lijkt me echt een fijne plek!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter