; DUBLIN: 7 leuke & goedkope restaurants

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Dublin421 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Je bent in Dublin, en het is schraal weer. No surprise there. Toen wij in Dublin waren was het periodes echt slecht weer, en dus besloten we maar het beste van onze tijd te maken door lekker warm binnen te zitten, en te proeven van het goede eten in Dublin. Best veel! Dit zijn mijn favoriete goedkope restaurants in Dublin.

Dublin14 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip Dublin13 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip Dublin16 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Jo’Burger

De beste burgers tref je bij Jo’Burger, werd ons door onze AirBnb-host op het hart gedrukt. En dat bleek top, want ik had Jo Burger na wat research thuis ook al op mijn wishlist gezet. De keten heeft vijf vestigingen in de stad, waarvan wij bij Smithfield aten. Behalve de klassiekers staan er ook wat originelere opties op het menu, waarvan ik die met champignons en kruidenboter, en die met peer en brie echt kan aanraden.

Dublin24 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip Dublin26 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip Dublin25 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Gallagher Boxty House

Op zoek naar echt Iers eten? Dan is Gallagher’s Boxty house een aanrader. Boxty’s zijn een soort pannekoeken, gemaakt van aardappel, met vulling. Zelf had ik even niet zo’n zin in zwaar voedsel, en koos de fish & chips, en Meneer ging voor een traditionele stew.

Dublin35 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

The Joy of Chá

Tijdens onze free walking tour door Dublin maakten we een tussenstop bij The Joy of Chá, waar we bij de open haard konden opwarmen met een lekker warm kopje cappuccino, en een gigantisch romig stuk chocoladetaart.

Dublin30 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip Dublin31 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Zakura

Soms, dan wordt de vraag om sushi te groot, en moet ik er even aan ingeven. Dus toen we langs Zakura liepen, kon ik me niet meer inhouden, en besloten we Japans te dineren. Goede keuze! Ik nam sushi, en Meneer ging voor een hete schaal met vlees en groenten, wat allebei super lekker was. Drank moet je hier zelf meenemen, en al met al waren we voor twee personen nog geen €35 kwijt.

Dublin36 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip Dublin37 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip Dublin38 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Pitt Bro’s

Echt mannenvoedsel, dat is het eerste bij me opkomt. Baarden, tattoo’s, houthakkers. Bij Pitt Bro’s serveren ze de Amerikaanse keuken. Pulled pork is een specialiteit, en die ging er bij mij dan ook goed in. De uienringen kun je als armband dragen, zo groot zijn ze. Ik vond de limonade aan de zoete kant, maar er is wel goed nieuws. Ze serveren namelijk gratis softijs. Whoeee!

Dublin41 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Florentina’s

Het water loopt me nog in de mond als ik terugdenk aan de pizza die ik had bij Florentina’s. Een superdunne knisperende bodem… Yum. Florentina’s is een super leuk Italiaans restaurantje waar je tussen de locals geniet van de Italiaanse keuken. De gastheer was bovendien erg gezellig.

Dublin12 - 7 leuke & goedkope restaurants in Dublin voor jouw stedentrip

Oscars Café

Een leuk film-gerelateerd café, waar wij alleen iets gingen drinken, maar de lunch- en dineropties zagen er ook zeker niet slecht uit. De bar heeft twee vestigingen, waarvan wij degene in Smithfields bezochten, vlak naast de Lighthouse Cinema, waar we graag heen wilden maar waar op dat moment niets draaide wat ons interesseerde.

Al met al viel het eten me in Dublin qua prijs best wel mee. Ik geloof niet dat ik per persoon meer dan 20 euro per keer uitgaf, dus dat geeft aan wat een goede prijs-kwaliteitverhouding de stad heeft, want jongens, ik heb me toch lekker gegeten. Lees hier mijn artikel over onze kosten en uitgaven in Dublin. 

Wat is jouw favoriete goedkope restaurant in Dublin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

 1. Oh my, wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Ik wist al dat Dublin een leuke stad was om te bezoeken, maar dat je daar ook zo heerlijk kunt eten is voor mij een verrassing. Ik zal een aantal adresjes zeker toevoegen aan mijn must visit lijst. Thanks!

  | Reageer op deze reactie
 2. Jildou

  Klinkt allemaal heel heel erg lekker! En wat leuk dat je Airbnb host hetzelfde restaurant aanraden als op je research lijst staat. Ik ben z’n groot fan van Airbnb! :D

  | Reageer op deze reactie
 3. Lenneke

  O my, als Ik ooit in Dublin ben is het met dit lijstje.
  Het ziet er allemaal zo goed uit.

  | Reageer op deze reactie
 4. Samantha - Daily Pleasures

  Oehhh deze ga ik onthouden. Er staat nog een Dublin tripje op de planning.

  | Reageer op deze reactie
 5. Paulien

  Pitt Bro’s heb ik met vriendinnen gegeten, wat een topplek! Geweldig lekker eten voor niet heel veel geld!
  Meestal check ik je blog even voor ik ergens naartoe ga vanwege je goeie tips :)

  | Reageer op deze reactie
 6. Eva

  Aaahh zo fijn dit! Ik vertrek donderdag naar Ierland en heb een paar van deze genoteerd!

  | Reageer op deze reactie
 7. Dublin is mijn favoriete stad alleen al om het eten.
  Wij zijn er nu 4 keer geweest en we hebben echt lekker gegeten vooral bij Florentina’s komen we graag want zo heet onze dochter namelijk.

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring