Grand Hyatt Goa: een tropisch luxe hotel | Explorista’s top hotels

door Explorista

Onze maand in India sloten we af met anderhalve week in Goa: het vakantieoord van India. Een strook kust vol zandstrand en palmbomen. Daar waren we wel aan toe na drie weken in het hectische Rajasthan en Mumbai. De eerste paar dagen verbleven we in een (slechte) Airbnb waar we gewoon ons werk deden. Daarna besloten we dat we een kleine uitspatting verdiend hadden: een heerlijk tropisch resort waar we drie dagen lang alleen maar aan het zwembad konden liggen en lekker konden eten.

Eigenlijk boekte ik Grand Hyatt Goa een tikje per ongeluk. Het was boven het budget dat we wilden uitgeven aan een hotel, maar we besloten er maar gewoon van te genieten. Work hard, play hard. Check mijn recensie van Grand Hyatt Goa. 

GrandHyattGoa2
GrandHyattGoa4
GrandHyattGoa9

Grand Hyatt Goa ligt in Bambolim, een plaats ongeveer in het midden van Goa, iets ten zuiden van het vliegveld (waar je overigens geen last van hebt). In principe is Noord-Goa meer voor de levendigheid en de feesten, en is Zuid-Goa meer voor de vakantiegangers die zoeken naar strand en rust. Ik vond Zuid-Goa van wat ik gezien heb ook stukken fijner. De eerste paar dagen zaten wij in Noord-Goa. Maar om eerlijk te zijn, zijn we niet van ons resort afgegaan toen we eenmaal ingecheckt waren.

Grand Hyatt Goa is een luxe 5-sterren hotel en ligt op 28 hectare tropisch landgoed. Het hotel heeft een privéstrand waar je zó op kunt wandelen. Het hotel is in Indo-Portugese stijl gebouwd en ingericht. Dat is niet zo gek, want Goa was van 1510 tot 1961 een kolonie van Portugal. Het hotel beschikt over een spa, fitnessruimte, buitenzwembad, een kids-centre en een business-centre, net als een casino.

GrandHyattGoa39
GrandHyattGoa32
GrandHyattGoa25

Het hotel beschikt over 313 kamers, een mix van Grand Rooms, Pool & Bay view rooms, Grand Club Rooms, Grand Suites, Grand Executive Suites en een Presidential Suite. De kamers zijn ruim: minimaal vijftig vierkante meter (waarmee het groter is dan ons eerste huis…). Het internet is goed. De kamers zijn zo comfortabel en stijlvol ingericht. Ik wilde mijn bed echt niet verlaten, zó lekker zacht. De badkamer heeft zowel een ligbad als een inloop regendouche. En de kamers hebben ook een balkon, waar wij op het zwembad uitkeken. Check hier de meest recente prijzen voor Grand Hyatt Goa.

Grand Hyatt Goa heeft zeven restaurants dus er is geen reden om het hotel ooit te verlaten :-). Wij hebben ze volgens mij bijna allemaal geprobeerd in de drie dagen dat wij er waren. Chulha, het Indiase restaurant, was echt krankzinnig goed. Ook het Italiaanse restaurant was goed, en in The Dining Room kun je elke dag genieten van een wisselend thema-buffet óf gewoon van de kaart bestellen.

Wij hebben één van de avonden genoten van een seafood buffet, waarbij de versgevangen vis zó voor je neus klaargemaakt wordt, en dat was me toch goed. Goa staat bekend om zijn fantastische seafood, aangezien het al eeuwen lang een belangrijke vissersplaats was. Verder heb ik bijna elke dag wel van de cocktails genoten.

Echt, mijn leven tijdens de drie dagen in dit hotel was echt absolute bliss:
– Wakker worden in een gigantisch zacht bed
– De gordijnen open trekken en de zonnestralen op het fonkelende zwembadwater zien schijnen
– Genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met alles van zalm tot pannenkoeken, en van curry’s tot croissants
– Je eten oppeuzelen in het zonnetje, terwijl je tropische vogels hoort zingen
– Het middagschema: aan het zwembad liggen, waar je af en toe aan een koude cocktail nipt.
– Hmmm, je krijgt honger: je kunt nu óf naar een restaurant, óf lekker poolservice bestellen.
– Na het eten ga je weer even zwemmen, of lees je je boekje terwijl je de wind door de palmbomen hoort ritselen.
– Aan het eind van de middag besluiten we even door de tropische tuinen te wandelen, de vervallen kerk te bewonderen, en even door de branding op het strand te struinen.
– Na een snelle douche en omkleden is het tijd voor het avondeten: zeven restaurants om uit te kiezen. Moeilijk, moeilijk.

Afijn, je begrijpt het wel. Ik heb echt zelden zulk soort vakanties waarbij ik meerdere dagen echt niets doe, en het is zo fijn en inspirerend. Ik barst daarna altijd weer van de nieuwe ideeën. Ik had niet verwacht dat ik me zo lang kon vermaken met niets doen, maar ik denk dat alle vermoeidheid van rondreizen, hard werken en constant nadenken over werk (echt: 24/7) er voor zorgden dat ik het echt even nodig had om lekker op de UIT-knop te drukken. En wat wás dat fijn.

Mocht je ooit een paar dagen in Goa verblijven, en je wilt jezelf trakteren op een heerlijk luxe hotel, dan kan ik je Grand Hyatt Goa van harte aanraden. Heb ik dan geen negatieve puntjes? Mijn enige minpuntje is dat de bestemming ook een bruiloftslocatie is voor rijke Indiërs. Die bruiloft vindt buiten plaats, dus als je pech hebt, luister je de hele middag aan het zwembad naar keiharde muziek. Maar er is me verteld dat er maar ongeveer 12 bruiloften per jaar plaatsvinden, dus je hebt een tikje pech als dat gebeurt. Wij hadden dit gelukkig maar één middag van de drie dagen dat we lekker aan het zwembad lagen. De rest van de tijd hebben we echt enorm genoten.

button_controleer-prijzen-beschikbaarheid

Ben jij wel eens in Grand Hyatt Goa geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Caroline 29 mei, 2018 - 11:44

Dit is fantastisch! :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter