Is Riga duur? | Een overzicht van de kosten & prijzen in Riga

door Explorista

Riga staat bekend als goedkope stedentripbestemming. Maar is dat wel zo? In dit artikel deel ik de gemiddelde kosten en prijzen in Riga, de hoofdstad van Letland. En hoe verhouden die zich tot buurland Estland? Kijk mee voor mijn kostenoverzicht!

Is Riga duur?

Laten we meteen maar beginnen met de belangrijkste vraag: is Riga duur? Het antwoord daarop is een volmondige “nee”. Ik vond eigenlijk alles in Riga vrij goedkoop: het transport, de bezienswaardigheden, het hotel en meestal ook het eten en drinken. In mijn ervaring was Riga ook zeker nog een stuk goedkoper dan Tallinn. In dit artikel lees je de kosten in Tallinn.

Kosten transport in Riga

 • Vliegticket naar Riga: vanaf €55 (EIN) of €128 (AMS)
 • Taxi vanaf vliegveld: €8
 • Openbaar vervoer: €2,00 voor 1 ticket of €5 voor 24 uur.

In tegenstelling tot Tallinn, kun je op Riga best wel voordelig vliegen. Dit komt omdat er vanaf Eindhoven de optie is om met Whizz Air te vliegen, en dat is een budgetmaatschappij. Dan kun je al voor €55 retour.

Vanaf Amsterdam kun je alleen met AirBaltic vliegen, twee keer per dag. Dit kan vanaf €128. Wij vlogen zelf met AirBaltic, wat een prima maatschappij is, trouwens.

Eenmaal in Riga is transport heel goedkoop. Wij namen een taxi vanuit het centrum van Riga naar het vliegveld via de app Bolt, waar we maar €8 voor betaalden. Zaten we wel een half uur te luisteren naar een taxi chauffeur die vond dat alle vrouwen in Riga “golddiggers” waren die “niet wilden werken en alleen maar poseren in hun ondergoed op Instagram”, maar goed. Het kan niet altijd meezitten in het leven.

Wij hebben zelf geen gebruik gemaakt van het openbaar vervoer in Riga, maar dat systeem werkt best handig volgens mij. Een los kaartje kost €2 (cash), maar als je een gele E-ticket koopt bij de machines, kun je daarop een dagkaart zetten voor €5, waarmee je onbeperkt het OV kunt gebruiken. Je hebt ook dagkaarten voor meerdere dagen.

Kosten hotels in Riga

 • Hostel: vanaf €7 voor een dorm en €20 voor een privékamer
 • Hotel: €40 per persoon per nacht, incl. ontbijt
 • Airbnb: €45 per persoon per nacht

Ik vond de hotelkamers in het hartje van de stad relatief duur, dus kwamen we uit bij een leuk driesterrenhotel op zo’n kleine twintig minuten lopen van het centrum. Niet erg, want er omheen zaten allerlei leuke restaurantjes.

Ons hotel Stabu Sēta Residence ligt bovendien niet ver van het Art Nouveau-gedeelte, en serveert een goed ontbijt. Als je voor een fijn prijsje in het centrum van Riga wilt verblijven, dan zou ik je aanraden om een Airbnb te boeken.

Kosten eten en drinken in Riga

 • Hoofdgerecht: €6-€15
 • Frisdrank: €2
 • Water: €1,50 voor een flesje
 • Alcohol: €6 voor een cocktail

Eten en drinken is in Riga echt goedkoop. Ik heb volgens mij niet één keer meer dan tien euro betaald voor een hoofdgerecht, maar het is natuurlijk maar net hoe luxe je het zelf maakt. Wij bleven aan de goedkopere kant.

Riga staat bekend om zijn goedkope alcohol, alleen je moet wel weten waar je moet zijn. De eerste avond hadden we cocktails voor €8, wat natuurlijk niet duur is, maar ook niet super goedkoop.

De tweede avond kregen we echter de tip om naar een rijtje goedkope studentencafés te gaan, iets verder van de bezienswaardigheden af. En, ja hoor: daar was het de hele avond “Happy Hour” en kreeg je twee cocktails voor de prijs van één. Oftewel: twee cocktails voor €6!

LEES OOK: Goedkoop eten in Riga | De 7 leukste restaurants en cafés in Riga.

Kosten activiteiten in Riga

 • The Corner House: €10
 • Paul Stradins Museum for History of Medicine: €2,50

Ik vond activiteiten in Riga over het algemeen best wel goedkoop. De meeste dingen in de stad zijn gratis om te bewonderen, behalve St. Peters Church. Die kun je beklimmen voor €9, wat ik best veel vind.

Daarentegen was het geneeskundemuseum dat we bezochten juist weer ontzettend goedkoop (€2,50). En dat was echt enorm leuk, dus dat zou ik je aanraden. Ook een dikke tips is om een free walking tour te volgen. Die vertrekken elke dag voor St. Peters Church. Natuurlijk niet vergeten een fooi te geven aan het eind!

Dagbudget Riga

Al met al is Riga dus een vrij goedkope bestemming. Met een dagbudget van €70 kom je echt al een heel eind, tenzij je super veel van plan bent te drinken natuurlijk ;-).

Dat was mijn prijsoverzicht van Riga! Ik hoop dat het je helpt als je van plan bent je eigen stedentrip Riga te boeken.

Wat vind jij van de prijzen in Riga?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter