Sir Adam Hotel, Amsterdam | Explorista’s Hotel Tips

door Explorista

Travel blogging mag dan altijd 100% glamorous lijken, ik zal je bubbel even doorprikken: op dit moment zit ik gewoon in mijn onesie blogposts te tikken. Eergisteren heb ik tot twaalf uur ’s avonds mijn administratie zitten doen. Glamorous indeed!

Maar zo nu en dan word ik uitgenodigd voor een event waarbij ik me even een prinses voel. Zo vierde Secret Escapes onlangs hun tweede verjaardag in Nederland, en mocht ik daarbij zijn. Na een prachtig boottochtje door de Amsterdamse grachten, bracht de avond ons naar de A’DAM Toren. Niet om te schommelen boven een afgrond (gelukkig), maar om champagne te drinken met uitzicht op de Amsterdamse Skyline in het Madam restaurant, en daarna te slapen in het pasgeopende Sir Adam Hotel

De locatie is handig: in het hippe Amsterdam Noord, vlak achter het Centraal Station. Met een gratis pont steek je de plas over. Naast de toren ligt het EYE film museum. Ik ben echt dol op het slapen in boetiekhotels, dus dat ik een kansje kreeg om in het Sir Adam Hotel te verblijven, vond ik erg gaaf.

Adamhotel4

Bij binnenkomst merk je meteen dat alles aan dit hotel klopt: van de stijlvolle receptie waar je struikelt over de hipsters met laptops, hangende planten en kleurrijke zithoeken tot de comfortabele kamers en geweldige service. Toen ik naar mijn kamer werd gebracht, werd me alles verteld over het concept van Sir Adam, dat heel erg stoelt op muziek. Zo heeft elke kamer een platenspeler met vijf LP’s. Als de drukte het toelaat, zoekt de receptie je op op het internet en proberen ze passende LP’s uit te zoeken. Super leuk!

De kamers

Ik kwam pas ’s avonds laat in mijn kamer aan, maar ik werd meteen weggeblazen door het industriële en classy interieur. Cognac leren kussens, een glanzende gitaar aan de muur, een marmeren witte douche: yes, please. Even kwam ik in de verleiding om via de roomservice nog een juicy burger te bestellen van The Butcher Social Club, maar in plaats daarvan besloot ik maar gewoon netjes te gaan slapen. De volgende ochtend werd ik wakker in een volledig verduisterde kamer, in een zee van zachte kussens.

Ik besloot mezelf dan toch die room service gunnen, door een ontbijtje te bestellen. En hoewel die vanwege de drukte even op zich liet wachten (op tijd bestellen dus!), heb ik intens genoten. Ik nam een frisse douche, zette een lp van Elvis op, klom in bed en peuzelde mijn poached eggs met zalm op terwijl ik tegelijkertijd wat werk verrichte op mijn laptop. Alleen onderbroken door af en toe een slokje van mijn versgeperste jus d’orange. Mijn ultieme ochtend.

Amsterdam

De omgeving

Na mijn check out, stapte ik op het pontje naar de overkant, om vervolgens het centrum van Amsterdam in te duiken. Ik wandelde langs de grachten, deed aan wat window shopping in de Negen Straatjes, en lunchte uiteindelijk heerlijk bij Loetje, voordat ik weer terug naar huis keerde. Een perfecte trip dus! Dit hotel is echt een dikke tip voor een city trip in Amsterdam, en ik kan je Secret Escapes ook enorm aanraden aangezien je daarmee in de meest luxueuze hotels ter wereld verblijft, tegen een fikse korting. En daar kan niemand nee tegen zeggen, of wel?

Check de prijzen en beschikbaarheid van Sir Adam Hotel op  deze pagina.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Jannike | Moonlight Travel 11 mei, 2017 - 12:15

Gaaf hoor! Het hotel ziet er prachtig uit!

Plaats een reactie
Explorista 11 mei, 2017 - 12:44

Mooi hotel hè? Ik vond het echt heel gaaf.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter