SACO Fitzrovia, Londen | Explorista’s Top Hotels

door Explorista

Afgelopen maand was ik eindelijk weer eens terug in de stad die mijn hart veroverde, mijn geliefde Londen. Ik was er voor een conferentie, en zou een week verblijven. Dat betekent dat ik een fijne stabiele basis heb om lekker te werken als ik niet aanwezig ben bij events of dinertjes met vrienden. Daar komt SACO Fitzrovia om de hoek kijken. Samen met vriendinnetje Annemarie (de fotografe van bovenstaande foto!) gebruikten we het prachtige appartement als #Girlboss HQ om in alle rust bij te komen van de drukke werkafspraken en te knallen met onze bedrijven.

SacoFitzrovia2 SacoFitzrovia3

Het concept

SACO apartments is een bedrijf dat ‘serviced’ apartments verhuurt. Dit is eigenlijk een soort middenvorm tussen gewone appartementen, en hotels. Er is dus bijvoorbeeld schoonmaakservice en receptie. We hadden bovendien een keuken, wasmachine en wifi die we konden gebruiken. SACO heeft appartementen door heel het Verenigd Koninkrijk, en ze zijn zowel te gebruiken als gewone reiziger als door zakenreizigers.

De prijs ligt iets hoger dan een gemiddelde hotelkamer, maar als je daarbij inrekent dat je de prijs door vieren kan delen, dan is het best wel voordelig. Zeker gezien de super centrale ligging, de luxe waarin je verblijft, en het feit dat je zelf kunt koken en zo bijvoorbeeld geen duur ontbijtbuffet hebt.

SacoFitzrovia SacoFitzrovia6

Het appartement

Wij hadden geluk: deze locatie van SACO ging eigenlijk pas de week na ons verblijf officieel open, dus wij kregen een sneak preview met ons verblijf! En we verbleven ook nog eens in het penthouse op de bovenste verdieping :). Het appartement heeft een glanzende keuken met vaatwasser, wasmachine en zelfs ontbijt . De woonkamer deed dienst als decor van een vriendinnenavondje met pizza en wijn, en ik ben ook meer dan eens na een drukke dag met een tijdschrift op de bank geploft.

Ons appartement had twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer (met bad!). Het bed was echt super lekker, en ik heb dan ook heerlijk geslapen. De tv hebben we niet aangehad, maar volgens mij is het een Apple TV, dus dat is best cool. Het tofste aspect van de ruimte vond ik trouwens het balkon, dat om de hele lengte van het appartement heen loopt. Daardoor zagen wij van ons balkon zelfs de Big Ben en St. Pauls Cathedral.

Het enige kleine minpuntje vond ik eigenlijk de wifi die af en toe een beetje haperde. Ik heb er niet veel last van gehad, maar het bereik in de slaapkamers kon wel wat sterker. Nu had ik het voor mijn werk niet per se nodig in de slaapkamer, en zat ik meestal in de keuken of woonkamer. Ik heb overigens wel gehoord dat dit nog verbeterd zou worden, aangezien het appartement ook nog niet officieel geopend was. Dat kun je ook wel zien aan de receptie. Er hing nog niet echt een bordje, waardoor ik even in de war was, maar dat zal ook nog wel opgelost worden. De appartementen zijn overigens wel helemaal mooi afgewerkt, dus die zijn helemaal klaar. En inmiddels is het hele complex trouwens open, dus daar merk je niks meer van :).

De omgeving

Ik ben vaak in Londen verbleven inmiddels, maar zelden heb ik op zo’n handige plek gezeten als deze: in Fitzrovia. Dat is eigenlijk net noordelijk van Soho, en zo’n beetje iedere afspraak die ik had was twee stops met de metro verwijderd: van de Big Ben tot Kings Cross en van Baker Street tot Holborn, het was allemaal heel erg in de buurt. Het British Museum is zelfs op wandelafstand, en Goodge underground stop is nog geen twee minuten wandelen. Het is bovendien de ideale locatie om musicals te bezoeken, zoals vriendinnetje Annemarie uitgebreid uitgeprobeerd heeft!

SacoFitzrovia8 SacoFitzrovia9

Al met al vond ik het echt een heerlijke plek om lekker te kunnen werken. Zowel Annemarie als ik hebben veel werk kunnen verrichten in onze HQ, we hebben vrienden over de vloer gehad, en de locatie maakte het perfect om snel bij afspraken te kunnen komen. Ik zou je SACO Fitzrovia dus 100% aanraden als je met een groepje vrienden in Londen bent, of voor je werk.

-> CHECK PRIJZEN & BESCHIKBAARHEID HIER <-

In wat voor accommodatie verblijf jij als je zakelijk reist?

Ik verbleef in SACO Fitzrovia op uitnodiging van de organisatie. Ik ben echter vrij om te schrijven wat ik wil en daarom benadruk ik graag de positieve en negatieve kanten zodat jij je eigen mening kan vormen.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter