Slapen met uitzicht op de skyline van Bangkok in Banyan Tree Hotel Bangkok

door Explorista

Ik word wakker en rek me uit. Met mijn rechterarm hengel ik naar het gordijn, dat ik opentrek. De ochtendzon schijnt de kamer binnen en ik wrijf in mijn ogen. Voor mij strekt de skyline van Bangkok zich uit. Wow. De avond ervoor heb ik nog de zon zien ondergaan boven Bangkok, vanaf de 61e verdieping. Ben je nog op zoek naar een luxe bestemming om echt even te genieten in de Thaise hoofdstad? Check dan ons verblijf in Banyan Tree Bangkok.

Één van de fijnste dingen aan Thailand vind ik misschien wel dat het prijsniveau het al snel toelaat om lekker luxe te verblijven. Dat hebben we in Bangkok dan ook bijna alleen maar gedaan: je moet het ervan nemen hè!? Bij Banyan Tree Bangkok sliep ik op uitnodiging, en wat keek ik daar naar uit. Ik ben echt een sucker voor hotelkamers met een lekker uitzicht, dus toen ik hoorde dat we op de 56e verdieping sliepen, sprong ik een gat in de lucht.

BanyanTreeBangkok3

Banyan Tree Hotel Bangkok is een hotel van de Banyan Tree groep, een luxe hotelketen met locaties in veertien landen, vrijwel allemaal in Azië. De vestiging in Bangkok vlaak naast het Lumpini park, misschien wel het leukste park van Bangkok. Toen wij er waren, ging de zon net onder en renden er honderden mensen hun dagelijkse rondje door het park. Overal waren sportklasjes bezig, en het park heeft zelfs kleedkamers zodat hardlopers uit hun werk zich daar kunnen omkleden, een kluisje huren, en lekker hardlopen. Hoe tof?!

BanyanTreeBangkok5
BanyanTreeBangkok6

De locatie is dus best wel leuk. Je kunt er met de Skytrain vrij makkelijk komen en ook veel plekken bezoeken (wat waarschijnlijk sneller is dan de files trotseren met een taxi). Dan over het hotel zelf: er zijn eigenlijk twee klasse kamers. De standaardkamers natuurlijk, en dan vanaf de Serenity Club kamers (en duurder) krijg je toegang tot de lounge waar gratis snacks zijn en een ander ontbijtbuffet dan bij de standaardkamers. Wij hadden zo’n luxere kamer, en ik kan je vertellen: dat ontbijtbuffet is echt iets uit je dromen. Flensjes, eggs Benedict, sushi…. alles. Het heeft zo’n beetje alles.

De kamer zelf was echt super comfortabel, met een bank en een bureau waaraan we fijn konden werken. De wifi was snel, en het bed was heerlijk. ’s Avonds trok ik na een heerlijke douche lekker mijn slippertjes en badjas aan en kon ik nog even werken met uitzicht over de skyline van Bangkok. Perfect!

Het hotel heeft maar liefst zéven restaurants, een gym, zwembad en een award-winning spa. Die is overigens wel prijzig in vergelijking tot andere plekken in Bangkok, dus daar heb ik geen gebruik van gemaakt (al zag hij er wel prachtig uit). Mijn favoriete ding aan het hotel was waarschijnlijk de aandacht voor details. Alle restaurants zijn zó stijlvol ingericht, in de stijl van de keuken die zij vertegenwoordigen. Maar niet alleen de restaurants, alle ruimtes zijn met veel aandacht voor details vormgegeven. En het slimme? Zo’n beetje alles is te koop. Banyan Tree heeft zijn eigen design agency die dit allemaal ontwerpt. Dat vond ik heel tof.

Het absolute hoogtepunt van het hotel is natuurlijk het dakterras op de 61 verdieping. Grappig genoeg raadde iemand mij aan om naar de Moon Bar te gaan… en ik had het nog niet opgezocht, denkende dat ik dat later wel een keer zou doen. Toen kwam ik boven voor het diner, en zie ik ineens aan de andere kant van het restaurant de ‘Moon Bar’. Hoe grappig is dat?

BanyanTreeBangkok21
BanyanTreeBangkok22
BanyanTreeBangkok25

Ik at dus één avond in het restaurant Vertigo, met uitzicht op de skyline van Bangkok. Ik kan niet omschrijven hoe ontzettend gaaf dat was. De zon onder zien gaan over Bangkok, de lichtjes beneden, zelfs het dagelijkste onweer in de verte. Ik voelde me zo ontzettend gelukkig op dat moment. En het eten was ook nog eens super lekker. Als je iets te vieren hebt in Bangkok, een anniversary of verjaardag, dan móét je naar Vertigo gaan. En drink daarna nog lekker een cocktail bij Vertigo TOO, de bar die een verdieping lager ligt, waar live muziek gespeeld wordt. Ik voelde me echt on top of the world.

Al met al kan ik je echt een overnachting in Banyan Tree Bangkok aanraden, en hoewel ik daar op uitnodiging verbleef, zou ik ook de ‘standaard’ kamers heel erg aanraden, die op lagere verdiepingen liggen. Stiekem vond ik ze misschien nog wel iets gezelliger ingericht zelfs! Maar de faciliteiten die kwamen kijken bij de Club Serenity Rooms waren fantastisch. Als je liever niet wilt verblijven, dan kan ik je alsnog een etentje aanraden in Vertigo, of een drankje in Vertigo Too of the Moon Bar. Dit blijft je echt voor altijd bij :-).

BanyanTreeBangkok16
BanyanTreeBangkok17
BanyanTreeBangkok18
BanyanTreeBangkok27

Hoe dan ook: kijk op je volgende bezoekje naar Bangkok eens naar een bezoekje in Banyan Tree Bangkok. Kamers starten vanaf 5,800 baht (zo’n 150 euro). Check hier de meest recente prijzen.

Wat vind jij de mooiste plek voor een uitzicht over de skyline van Bangkok?

BanyanTreeBangkok7
BanyanTreeBangkok19
BanyanTreeBangkok29
BanyanTreeBangkok26
Afflink

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter