Is Tallinn duur? | Een overzicht van de kosten & prijzen in Tallinn

door Explorista

Tallinn is één van de mooiste steden in Europa, en ik kan het je dan ook enorm aanraden om een stedentrip naar de hoofdstad van Estland te plannen. Oostelijk-Europa staat bekend als stukken goedkoper dan Nederland, dus laten we in dit artikel een kijkje nemen of dit écht zo is en kijken naar de kosten & prijzen in Tallinn.

Is Tallinn duur?

Laten we beginnen met de vraag die me het meest werd gesteld in mijn Instagram Stories: is Tallinn duur? Nou, nee. Maar ik vond het ook niet zo goedkoop als ik verwacht had. Misschien komt dat omdat Tallinn zo’n populaire bestemming is voor toeristen (en dan vooral cruise-toeristen). Of misschien komt het omdat Tallinn in veel vlakken best wel op Helsinki lijkt.

Hoe dan ook: Tallinn is goedkoper dan Nederland, dus maak je daar geen zorgen om. Maar als je Oost-Europese prijzen verwacht, zoals in Roemenië of Bosnië en Herzegovina, dan ben je in de Baltische Staten aan het verkeerde adres. Kijk hieronder mee naar de kosten in Tallinn.

Kosten transport in Tallinn

 • Vliegtickets: Vanaf €130 voor een directe vlucht
 • Taxi’s: €3-€7
 • Openbaar vervoer: €1

Er is volgens mij maar één aanbieder die directe vluchten heeft naar Tallinn vanuit Nederland, en dat is AirBaltic. Dat houdt in dat er geen concurrentie is, en de prijs verhoudingsgewijs duur is ten opzichte van andere Europese bestemmingen. AirBaltic is verder een prima maatschappij hoor.

Taxi’s zijn in Tallinn echt ontzettend goedkoop. We gebruikten Uber om vanaf het vliegveld naar ons hotel in het centrum te komen, een ritje van een krap half uur en dat koste zo’n €6.5. De volgende dag ontdekten we dat er nóg een goedkopere taxi app was (Bolt), en daarmee maakten we een lokaal ritje van €3.

Wij hebben zelf geen gebruik gemaakt van openbaar vervoer, omdat alles te wandelen is in het centrum van Tallinn. Maar ik las online dat een kaartje voor het openbaar vervoer €1 kost, en 1 uur geldig is (mits je een Smartcard hebt, anders is het €2).

Kosten hotels in Tallinn

 • Hostel: vanaf €8 voor een dorm of €25 voor een privé kamer
 • Hotel: €40 per persoon per nacht
 • Airbnb: €45 per persoon per nacht

Wij kozen ervoor om te verblijven in een hotel, en wilde graag een sfeervol 3-sterrenhotel in het oude centrum. Dat vonden we uiteindelijk voor €40 per persoon per nacht, inclusief ontbijt.

Wij verbleven in Gotthard Residents, een boetiekhotel in een gebouw uit 1397. Wij verbleven op de onderste verdieping in een kamer met originele gewelfde muren, waardoor het net leek alsof we in een soort grot/kelder verbleven. Met vijf minuten wandelen stonden we op het marktplein.

Kosten eten & drinken in Tallinn

 • Hoofdgerecht: €8-€20
 • Frisdrank: €2.50
 • Koffie: €2.50
 • Alcohol: €4 (bier) of €7 (cocktail)

In Tallinn ligt het er heel erg aan waar je gaat eten en drinken: in het centrum en in de hipsterwijk betaal je flink hogere prijzen dan daarbuiten. Voor een simpele maaltijd kun je met z’n tweetjes al voor €25 klaar zijn (inclusief drankje), maar je kunt ook rustig voor €40 samen lunchen.

Wij hebben juist vanwege de iets lagere prijzen de kans genomen om bij de iets luxere restaurants te eten, maar mocht je echt geld willen besparen, dan kan dat wel.

LEES OOK: Mijn favoriete restaurants in Tallinn die je niet mag missen

Kosten activiteiten in Tallinn

 • KGB Museum: €12
 • Fotografiska: €14
 • Dagtour: €50

Heel veel bezienswaardigheden in Tallinn zijn gratis. Gewoon rondstruinen door het historische centrum is namelijk al een activiteit op zichzelf, waarbij je je ogen uit zult kijken.

Maar er zijn ook twee musea die ik je zeker aan zou willen raden: bij het KGB Museum in Hotel Viru leer je meer over het leven onder het KGB-regime en hoe afluisterpraktijken in zijn werk gingen. En Fotografiska is een prachtig (net geopend) fotografiemuseum dat de mooiste fotografie-exposities heeft.

Mocht je het leuk vinden om meer van het land te zien, dan kun je bij verschillende bedrijfjes dagexcursies boeken. Dat kost je gemiddeld vanaf €50. Wij kozen voor een excursie die ons vanaf Tallinn naar Riga bracht en onderweg bij heel veel bezienswaardigheden op het platteland stopte. Die koste €65.

Dagbudget Tallinn

Mocht je naar Tallinn gaan, en een gemiddelde reisstijl aanhouden, dan kom je met zo’n €70-€80 per dag al een heel eind. Maar je kunt het natuurlijk zo wild maken als je zelf wilt!

Dat was mijn prijsoverzicht voor Tallinn! Ik hoop dat je er iets aan hebt als je je eigen stedentrip naar Tallinn aan het plannen bent. Het is echt een heel erg leuke stad, zowel in de winter als in de zomer, en ik hoop dat je net zo’n leuke tijd zult hebben als ik er had.

Wat vind jij van de prijzen in Tallinn?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter