Explorista maandoverzicht 27: Thailand | December 2019

door Explorista

GELUKKIG NIEUWJAAR! Ik heb echt het idee dat ik twee dagen geleden nog een maandoverzicht schreef, maar nee: dat is inmiddels al weer een hele maand geleden en in de tussentijd heb ik bijna drie weken in Thailand gezeten en de feestdagen gevierd. Say what?! Kijk snel mee naar wat ik deze maand allemaal beleefd heb.

Op 1 December landde ons vliegtuig in Bangkok, en begon onze relaxvakantie. We hadden één overnachting geboekt in Bangkok, voordat we doorreisden naar de eilanden. Hoewel ik in het begin huiverig was (ik reis liever in één klap door), was het de perfecte beslissing. Ik deed een klein dutje (nadat ik niet had geslapen in het vliegtuig), en lag lekker te chillen aan het zwembad.

De volgende dag bleek echt een tocht uit de hel, dus ik was blij dat we de reis in tweeën hadden gesplitst. De reis begon met 5.5 uur in een busje met slechts één stop. Natuurlijk moest ik op een gegeven moment enorm naar de wc, en hadden we ook nog eens honger. Bij een kleine tussenstop om mensen af te zetten, vroegen we aan de chauffeur of we even naar de wc konden maar NIEMAND in de bus sprak ook maar een beetje Engels (inclusief de chauffeur), dus er zat weinig anders op dan ophouden.

Na een tijdje werden we langs de kant van de weg eruit gezet, waarbij de buschauffeur in het Thais tegen ons riep, en naar een busstationnetje wees. Het bleek dat we daar bootkaartjes moesten kopen. Niet dat er een haven in zicht was, trouwens.

Even later bleek dat een taxibusje ons naar de pier zou brengen, een rit van nog een half uur (ik was nog steeds niet naar de WC geweest, ik durfde het niet aan bij het busstationnetje). Bij de pier kon ik eindelijk naar de WC, maar moesten we vervolgens nog meer dan een uur wachten op de volgende boot.

Na nog eens een uur op de boot, kwamen we dan eindelijk aan op Koh Chang, waar een taxibusje ons dropte bij ons hotel. Wat. Een. Reis. Maar goed, ons hotel was wel echt een pareltje, en de vakantie kon nu echt beginnen.

De eerste zes dagen, heb ik bijna niets gedaan. Alleen maar boeken gelezen, podcasts geluisterd, en afwisselend aan het strand en aan het zwembad gelegen. We maakten nog een klein uitstapje naar de waterval, en gingen nog een dagje snorkelen, en dat was het.

De volgende drie dagen brachten we door op Koh Mak, en dat werd al snel mijn favoriete eiland. Klein, authentiek en rustig. Met eindeloze rijen palmbomen, en rustige, bijna onontdekte strandjes. We streken iedere avond neer bij dezelfde bar voor cocktails en een kleurrijke zonsondergang, en reden verder gewoon een beetje heen en weer met ons scootertje. Perfectie.

We brachten vier nachten door op het laatste eiland, Koh Kood. Dit is het vierde grootste eiland van Thailand, maar desondanks is het vrijwel onbebouwd. Je vindt er hele stukken ongerepte jungle. Ook hier bezochten we een waterval, een strand en een vissersdorpje. En verder bracht ik mijn tijd vooral door met boeken lezen en mediteren. Heerlijk.

Maar goed, na een dag of tien waren we wel volledig ontspannen, en werden we allebei een beetje onrustig, dus we hebben nu geleerd dat twee weken nietsdoen een beetje veel van het goede is, haha. En hoewel Koh Kood heel mooi was, vond ik het ook een beetje saai. Er was simpelweg niet zo veel te zien en doen.

Onze laatste twee dagen brachten we in Bangkok door. We waren al eens in Bangkok geweest, en we hadden allerlei plannen, maar uiteindelijk kwam er niet veel van. Het was zó heet (34 graden), dat ik eigenlijk vrij weinig wilde doen. We bezochten de Grand Palace, gingen shoppen, pakten een bioscoopje en een lokale markt mee… en dat was het wel!

Eenmaal thuis bleef het vakantiegevoel nog even hangen: de afgelopen twee weken zijn vooral een aaneensluiting van feestdagen en heel veel relaxen geweest. Maar ik heb ook mooi kunnen reflecteren en kunnen werken aan mijn plannen voor komend jaar. Dus dat is fijn.

Ik heb het idee dat ik met veel nieuwe enthousiasme en inspiratie het nieuwe jaar inga. Dus wat dat betreft was het perfecte timing om nog zo even voor de feestdagen weg te gaan!

En ik begin het nieuwe jaar in Marokko. Op 2 januari vlieg ik naar Marrakech, waar ik een weekje in mijn eentje door ga brengen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen. Je kunt me volgen op Instagram voor live updates!

STATISTIEKEN DECEMBER 2019:

Landen bezocht: 1

Thailand

Nieuwe landen: 0.

Ik was al eens in Thailand geweest, en bracht toen een week door in Bangkok, en drie weken in Chiang Mai (met een weekenduitstapje naar Pai).

Plekken bezocht: 4

Bangkok, Koh Chang, Koh Mak en Koh Kood

Aantal vluchten: 2

Ik vloog met KLM direct naar Bangkok en terug.

Aantal nachten in een hotel: 17

Ik sliep zeventien nachten in een hotel en ééntje in het vliegtuig. Alhoewel… ik heb toen geen oog dichtgedaan (ik haat nachtvluchten). Dit waren mijn hotels in Thailand, ik zou ze allemaal enorm aanraden. Ze waren echt superfijn:
Mövenpick Sukhumvit 15
The Dewa Koh Chang
Koh Mak Resort
Koh Kood Beach Resort
Ad Lib

MIJN FAVORIETE BLOGPOST VAN DE MAAND: Jaaroverzicht: Dit waren alle reizen van 2019!

Tsja, hoe leuk alle andere blogposts deze maand ook waren, ik kan natuurlijk niet iets anders dan mijn jaaroverzicht kiezen. Het is elk jaar weer zo’n feestje om al mijn herinneringen van het jaar op een rijtje te zien. Wat een bijzonder jaar.

HOOGTEPUNT VAN DE MAAND:

  • Thailand: Ik kwam zo tot rust tijdens Thailand. Ik vond het heerlijk om weer in Azië te zijn, maar ik vond het ook heel fijn om zoveel tijd te kunnen besteden aan reflecteren op het afgelopen jaar. Ik heb meteen wat andere beslissingen gemaakt voor het nieuwe jaar. Dingen die ik eng vond, maar die ik heel graag wilde.
  • Feestdagen: Ik heb heel rustige feestdagen gehad, en op eerste kerstdag zelfs helemaal niks gedaan behalve kerstfilms gekeken met mijn vriend (en friet van de snackbar, haha). De andere twee dagen brachten we door met familie, wat echt de perfecte balans was.
  • Mediteren: Ook deze maand heb ik weer elke dag tien minuten gemediteerd en het is nog steeds mijn favoriete momentje van de dag.

DIEPTEPUNT VAN DE MAAND:

  • Moeilijke beslissingen maken: Zowel een hoogtepunt als een dieptepunt, maar als je moeilijke beslissingen moet maken, moet je soms ook andere mensen teleurstellen. En dat is vervelend. Maar soms kun je niet anders voor je eigen geluk.

FAVORIETE FILM OF SERIE: The IT Crowd

Ik heb best een aantal films gezien (in het vliegtuig onder andere), maar ik kan me ze niet meer allemaal herinneren. Dus dan kan het niet veel geweest zijn, haha. Wat ik me wel goed kan herinneren is dat ik deze maand “The IT Crowd” ben gaan kijken. Een Britse comedy-serie over de IT-afdeling van een groot bedrijf. Het is zó flauw, ik vind het heerlijk wegkijken.

FAVORIETE AANKOOP: Mijn blauwe powersuit

Ik hou al jaren van pakken. Ik weet niet wat het is, maar al sinds ik tiener was ben ik fan van vrouwen in pak. Maar ja, de afgelopen jaren had ik ‘geen reden’ om zo’n tof pak te kopen. Ik werk voornamelijk vanuit huis, immers. En op reis is het ook niet praktisch.

Maar nu heb ik inmiddels mijn bezwaren gedag gezwaaid. Je leeft maar één keer, en ik verzin wel een reden om zo’n pak te dragen. Je kunt maar beter overdressed zijn, dan underdressed, denk ik altijd maar. Dus mijn blauwe pak is mijn favoriet.

VORIG JAAR ROND DEZE TIJD:

Ik was vorig jaar december in Nederland. Ik bezocht Leuven een dagje, maar was verder in Nederland vanwege de feestdagen en een operatie. Het was ook de maand dat ik verliefd werd op Den Bosch! In december 2017 kwam ik terug uit India en brachten we de rest van de maand ook in Nederland door.

Lees de blogposts uit December:

Wat heb jij gedaan deze maand?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Jessica 1 januari, 2020 - 11:31

Heerlijke maand heb je gehad meid! En zo fijn dat we elkaar eindelijk weer na maanden hebben gezien :) Dat blauwe pak staat je echt mega goed, inderdaad lekker veel dragen <3

Plaats een reactie

Laat een reactie achter