Traditioneel Belfast: de leukste pubs & traditionele muziek tijdens een stedentrip

door Explorista

Het gezellige Belfast is een leuke stad om te bezoeken in Groot-Brittannië. Ik bezocht het al eens, in combinatie met een roadtrip door Noord-Ierland. Zó prachtig, en echt een dikke aanrader. Als je voor dat echte knusse Noord-Ierse gevoel wilt gaan, dan is een citytrip in de herfst een goed idee. Met een beetje geluk is het weer nog prachtig, en anders kun je lekker schuilen in de gezellige pubs en genieten van een biertje en traditionele muziek.

Vandaag deel ik de beste pubs en plekken voor een traditionele ervaring in Belfast!

Dit is een gesponsord artikel.

5 traditionele pubs om niet te missen in Belfast:

The Points: Deze pub heeft een van beste music scenes van de stad, met Ierse artiesten die elke avond van de week optreden. Er worden meer dan 80 verschillende soorten whiskey’s geserveerd, en ook de selectie bier valt niet tegen. Ga lekker rondom de open haard zitten met een stew en een glas Guiness en geniet van de muziek.

The Crown Liquor Saloon: Dit is de bekendste pub van Belfast waar het traditionele publeven hoogtij viert. Een breed aanbod aan ‘ales’, een flinke portie Ierse gastvrijheid en een prachtig Victoriaans interieur. De pub stamt uit 1826 en is nu in handen van The National Trust, die het met liefde tot oude glorie restaureert.

Kelly’s Cellars: Een van de bekendste, traditionele Ierse pubs van Belfast, waar je naartoe gaat voor de live muziek, Guinness en Irish Stew. Het gebouw waarin de pub zit stamt al uit 1720. In de 200-jarige geschiedenis van de pub is er vrij weinig veranderd. De sfeer wordt gezet door traditionele Ierse livemuziek, de open haard, een rits aan bieren, sterke drank en natuurlijk Ierse whiskeys.

Duke of York: Hier ben ik zelf ook geweest! Een superleuke pub met traditionele spiegels en memorabilia. Naast Guiness, serveert het ook de grootste selectie van Ierse whiskey’s in heel Ierland. In de weekenden is er live traditionele, akoestische en rock-muziek te bewonderen.

The Dirty Onion: Dit is het oudste gebouw in Belfast met Ierse live muziek, zeven dagen per week. Het gebouw in 1780 was een drankopslag tot 1921, dus hoe toepasselijk wil je het hebben? De opvallende houten facade is origineel en omringd een toffe beer garden.

Op zoek naar meer leuke pubs? Die vind je op deze website.

Traditionele muziek in Belfast:

Je vindt op veel plekken in Belfast goede livemuziek. Je kunt ervoor kiezen om shows bij te wonen, speciale muziektours te volgen, of natuurlijk gewoon naar een pub met livemuziek te trekken. Klik hier voor een goed overzicht van de verschillende opties.

Vliegen naar Belfast gaat makkelijk en snel, in ongeveer 1,5 uur. Je vliegt al met KLM vanaf Amsterdam naar Belfast voor €109 p.p. Kijk hier voor meer info en het boeken van tickets!

Zou jij in de herfst naar Belfast gaan?

Fotos van VisitBelfast.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter