USA Roadtrip XI : 10x doen in Zuid-Californië

door Explorista

Zuid-Californië: het is een plek waar ik meteen naartoe zou verhuizen, zonder er ook maar één seconde over na te denken. Er is werkelijk geen betere plek op aarde. Ik bracht er een week door bij familie, die net boven San Diego wonen. Een week lang slenterde ik gelukzalig door het leven, langs palmbomen, over stranden, en via familiediners naar het einde van de wereld. En verder.

Dit zijn mijn 10 aanraders in Zuid-Californië.

ZuidCalifornië2 ZuidCalifornië1

La Jolla

Één van de ultieme jetset-plaatsen van zuidelijk Californië. Denk maar niet dat je er met je spaarvarkentje een huisje kunt kopen. Tenzij je een heel groot spaarvarken hebt, dan kun je misschien wonen naast Mitt Romney, Raquel Welch of Robin Wright. Super leuk om door het chique dorpje te rijden en jezelf te verlekkeren over de prachtige strandhuizen.

ZuidCalifornië3

ZuidCalifornië5

Surfen in Carlsbad

Toegegeven: surfen kan zo goed als overal aan de kust van Zuid-Californië. Wij deden het simpelweg in Carlsbad, de dichtstbijzijnde kustplaats. Ik dacht dat ik het niet leuk zou vinden. Maar jeetje wat gaaf! Ik blééf maar gaan, en wil heel graag nog eens.

ZuidCalifornië9 ZuidCalifornië8

Boards ’n Brew in Carlsbad

Lunchen in Carlsbad doe je het beste bij Boards ’n Brew, waar wij een overheerlijke sandwich haalden, en het Nederlands elftal zagen spelen op het WK. Dit was overigens een tip van mijn neef, dus echt een local.

ZuidCalifornië4 ZuidCalifornië13

Self Realization Fellowship Hermitage & Meditation Gardens in Encinitas

Ja, da’s een flinke mond vol. Waar het op neer komt: een prachtige botanische tuin, vol vijvers, bloemen, planten, meditatie-plekjes en prachtige uitzichten over de zee. Allemaal boven op een heuvel. Op mijn eerste trip naar deze tuin, in 2009, werd ik verliefd. Wat een prachtig, rustgevend plekje.

ZuidCalifornië22 ZuidCalifornië21

Torrey Pines Gliderport in La Jolla

Als je de beste spot zoekt voor een zonsondergang (of lunch, of picknick, of uitzicht in het algemeen), dan moet je naar Torrey Pines Gliderport. Dit is een klif hoog boven de oceaan vanwaar paragliders… nouja.. het ravijn in rennen, zegmaar. Je mag er echter gewoon gratis heen, en lekker op het gras genieten van het vergestrekte uitzicht. Ik was er in 2009 al geweest, en had Meneer er over verteld, maar ik was de naam vergeten, toen we aan het eind van de dag verdwaalden, en ineens langs de gliderport reden. Alsof het zo zou moeten zijn geweest. We zagen de zon verdwijnen in de oceaan, terwijl we in de zee een groep dolfijnen zagen spelen.

ZuidCalifornië17 ZuidCalifornië18

In-N-Out Burger

Kom bij een echte Californiër niet aan met McDonalds. Nee, In-N-Out Burger is de fastfoodketen die je moet hebben. Deze keten is opgericht in Californië, en is behalve in drie of vier aangrenzende staten, nergens anders te vinden in de VS. Het leuke aan de keten is dat het zo origineel is gebleven. Er zijn maar een handvol opties om uit te kiezen (en een groot geheim menu!), en de inrichting is retro jaren vijftig. En het eten? Super lekker!

ZuidCalifornië12 ZuidCalifornië16

San Diego

De grootste, en bekendste stad in Zuidelijk Californië is San Diego. Een stad die niet per se bekend staat om bepaalde attracties, maar meer eentje die geliefd is om zijn relaxte houding. Het leven gaat er een tandje minder hard dan in Los Angeles, en er is altijd tijd om even lekker een drankje te doen in de Gaslamp District, het bezoeken van het oude centrum, of vistaco’s te eten. De Mexicaanse invloeden zijn plenty: niet gek, want je kunt de Mexicaanse grens praktisch zien. Struinen langs de haven is een must.

ZuidCalifornië19 ZuidCalifornië20

Coronado Island

Het leukste aan San Diego vind ik zelf Coronado Island. Coronado Island is een schiereiland aan de kust bij San Diego, en is een waar rijkeluisstadje/eilandje/resort. De huizen gaan er niet voor minder dan een paar miljoen van de hand. Trekpleister op het eiland is het befaamde rood bedakte Hotel del Coronado. Behalve dat dit prachtige hotel een pareltje is om naar te kijken, speelde het ook een rol in een aantal Hollywood-films. Het eiland heeft sinds de aankoop altijd in 1885 altijd het doel gehad om te dienen als resort-bestemming, en met de bouw van het luxe hotel in 1889 was dat doel compleet. Het hotel en het strand zijn gratis te bezoeken, maar voor een kamer kun je beter een nier verkopen op de zwarte markt.

ZuidCalifornië11 ZuidCalifornië15

Walvis spotten

San Diego wordt gezien als een goede plek voor het spotten van walvissen. Voornamelijk natuurlijk tussen december en april, de grey whales, maar in de zomermaanden chillen de blue whales lekker in de warme wateren rondom San Diego. Boeken met een reguliere tour kan vrij prijzig zijn, maar er zijn regelmatig aanbiedingen op sites zoals Groupon en vergelijkbare sites.

ZuidCalifornië10 ZuidCalifornië14

Langs de kust rijden

Dit klinkt misschien simpel, maar het was één van mij favoriete dingen, gewoon lekker op de kustweg de provincie afzakken. Geen snelwegen, maar provinciale wegen, en op je gemakje de kustlijn zien krullen en uitstrekken. En natuurlijk af en toe even stoppen voor een portie strandhoppen.

Wat zou jij graag doen in Zuid-Californië?

Misschien vind je dit ook interessant

12 reacties

SuusjeQ 23 maart, 2015 - 10:58

Ik krijg meteen weer Cali-kriebels!

Ga je trouwens ook naar het event van Verkeersbureaus woensdag? :-)

Plaats een reactie
Explorista 23 maart, 2015 - 14:01

Cali! Nope, ik zit dan in Londen! :)

Plaats een reactie
Joyce 23 maart, 2015 - 11:59

O al je foto’s zijn zo mooi! Het lijkt me tof om er naar toe te gaan, lekker weer en leuke activiteiten, zoals surfen en walvisspotten. Wat heb jij een geluk dat je familie daar woont!

Plaats een reactie
Explorista 23 maart, 2015 - 14:02

Echt he? Ze hebben een mooi plekje uitgekozen :)

Plaats een reactie
Bianca 23 maart, 2015 - 16:04

Wat een leuke post, ook omdat het veelal onbekende dingen zijn! Ik wil zeker nog een keer terug naar California en dan ga ik kijken of ik een aantal van bovengenoemde dingen op mijn lijstje kan zetten :)

Plaats een reactie
Explorista 24 maart, 2015 - 16:27

Leuke comment! Ja, ik verbleef er met familie dus dan doe je al snel de wat minder bekende dingetjes :)

Plaats een reactie
Maxime 24 maart, 2015 - 04:23

Erg leuk om te lezen! Ik zit momenteel voor 5 maanden stage in Los Angeles, dus voor mij zijn al die blogposts over Californië superfijn, haha! Er zijn hier toch wel een paar dingen bij die ik wel een keer in het weekend kan doen.

Plaats een reactie
Explorista 24 maart, 2015 - 16:29

Jaaa zeker doen! :)

Plaats een reactie
Petra 24 maart, 2015 - 12:28

Wat een mooie foto’s! Ik ken SoCal helemaal niet, dus geen idee wat ik zou doen. Waarschijnlijk jouw tips ;)

Plaats een reactie
Explorista 24 maart, 2015 - 16:31

Haha nou dat is een goed begin :)

Plaats een reactie
Hilde 24 maart, 2015 - 16:27

Wat ’n heerlijke foto’s om bij weg te dromen! Vooral die eerste :)
Ik zou echt heel graag naar die botanische/meditatie tuinen gaan :)

Plaats een reactie
Elien 5 april, 2015 - 11:13

Lijkt me ZALIG!!!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter