Zeven leuke dingen om te doen in Parijs als het regent

door Explorista

Is er een stad die net zo romantisch is als Parijs als het regent? Ik denk het niet. Parijs is zo’n stad waar je het liefst buiten bent, lekker door de straten dwalen, picknicken in een park en genieten van de prachtige architectuur om je heen. Als het regent, zijn die dingen ineens geen optie meer. Dus hoe kun je nog steeds genieten van Parijs in de regen? Makkelijk, doe een van deze dingen!

Zoek je nog een leuk goedkoop hotel in Parijs? Check dit artikel.

Bezoek de musea

Ik weet niet hoor, maar een beter excuus om de musea in Parijs te bezoeken krijg je niet. Parijs heeft een aantal van ’s werelds beste musea, en je mist echt iets als je ze overslaat tijdens je verblijf in de Lichtstad. Het meest populaire museum is het Louvre, het grootste museum ter wereld. Je ziet er klassieke kunst en het is natuurlijk de thuisbasis van Mona Lisa. Je kunt hier echt úúúúren ronddwalen.

Als je meer van moderne kunst houdt, kunt je Centre Pompidou niet overslaan. Mijn persoonlijke favoriet is Musee Jacquemart-André, een verbluffend 19e-eeuws herenhuis in eigendom van een bankier/kunstenaarspaar met een hobby om klassieke kunst te verzamelen. De foto’s hierboven (behalve die van het Louvre) zijn van Musee Jarquemart-André. Mooi hè?

Ga winkelen

Is er een betere stad in de wereld om te winkelen? Ik geloof dat ik maar zo’n driehonderd Pinterest-borden heb met “Parijse stijl inspiratie” dus dat valt best mee… Natuurlijk mag je de 100 jaar oude Galerie Lafayette, het beroemdste Franse warenhuis, niet overslaan. Het heeft meer dan zestig locaties over de hele wereld, maar de meest beroemde is die aan de Boulevard Haussman, een bekendste winkelstraten van Parijs.

Leuker is misschien om naar een van de met glas overdekte winkelgalerijen te gaan, les passages couverts, die werden gebouwd in de 18e en 19e eeuw. Als je door deze galerijen wandelt, wandel je zo de geschiedenis in. Als je net als ik een obsessie hebt voor betegelde vloeren, dan zul je uit je vel springen bij het zien van patronen die je daar zult vinden. Galerie Vivienne is de mooiste galerij van allemaal.

Ga naar een vintage bioscoop

Een regenachtige dag is een goed excuus voor een middagje naar de bioscoop en in Parijs … zijn bioscopen op zichzelf al een dromerig uitstapje.

Je kunt een bezoek aan Louxor, misschien wel de meest eclectische Franse bioscoop, niet missen. Gebouwd in 1920 is het een van de oudste bioscopen in Parijs, maar dat is niet eens het meest speciale aan deze bioscoop. Het is het Egyptisch geïnspireerde ontwerp, waardoor je je voelt alsof je in de Great Gatsby woont. Als je wilt genieten van een film met je 2.799 beste vrienden, ga dan zeker naar Le Grand Rex, een van de grootste bioscopen van Europa.

Steak Tartare

Eet smakelijk

De Franse keuken is een van de beste ter wereld, en een regenachtige dag is het perfecte excuus om te genieten van een van de klassiekers … zoals uiensoep, escargots of coq au vin. Kijk hoe de regen op het raam van je kleine Franse bistro tikt en droom weg. Twee van mijn favoriete bistro’s zijn Le Bistro Marbeuf en Les Parigots.

Mensen kijken in een café

Als je meer een thee- en gebakjes-persoon bent, moet je naar een van de vele theesalons van Parijs gaan. Deze moet je proberen: Carette, Angelina en Ladurée. Als je even wilt ontsnappen naar Marrakech, ga dan naar La Mosquée du Paris, waar je kunt genieten van Marokkaanse zoetigheden en thee.

Ga ondergronds naar de catacomben

Een donkere, sombere en regenachtige dag in Parijs is het perfecte moment om ondergronds een ander rijk te betreden. Hier ga je het koninkrijk van de doden binnen, a.k.a. Les Catacombes.

Als je het nog niet wist: onder Parijs ligt een 190 kilometer lang tunnelcomplex. Een deel daarvan wordt nu gebruikt als ondergronds ossuarium, waar de botten van meer dan zes miljoen Parijzenaars liggen. Je kunt ongeveer 1,7 kilometer bezoeken, en ik kan je vertellen … het is een beetje griezelig, maar ook absoluut surrealistisch en best cool.

Deze botten werden hier geplaatst toen de overvolle begraafplaatsen in Parijs in 1780 werden gesloten en geleegd omdat ze een bedreiging vormden voor de volksgezondheid. Hoewel alle doden anoniem zijn, huisvest het knekelhuis de botten van enkele beroemde slachtoffers van de Franse revolutie.

Koop een leuke paraplu en geniet van de regen in Parijs

Mijn favoriete ding om te doen als het in Parijs regent? Een paraplu pakken en door de straten dwalen. Er is iets inherent romantisch aan Parijs in de regen en daarom moet het je niet echt verbazen dat mijn favoriete film Midnight in Paris is (die regenscène… am I right ??).

Struin door de straten, zie hoe de regen in de Seine drupt en vind een leuke local om je paraplu mee te delen, en warm daarna samen op met een chocolat chaud ;-). Immers … Parijs is de stad van de liefde.

Wat vind jij leuk om te doen in Parijs als het regent?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter