Digital Nomad maand 16: Engeland & Nederland | Januari 2019

door Explorista

Ligt het aan mij of duurde januari ongeveer driehonderd jaar? Voor mij was het een drukke maand, waarin ik bij lange na niet zoveel werk gedaan heb gekregen als ik wilde omdat ik druk was met allerlei andere dingen. Gelukkig spendeerde ik bijna twee volle weken in Londen, dus heb ik een hele hoop om te vertellen! Kijk mee naar afgelopen maand.

Ik begon de maand eigenlijk meteen goed, want ik vloog drie dagen na de jaarwisseling meteen naar Londen. Yes! En daar keek ik ZO naar uit. Het was namelijk al meer dan een jáár geleden dat ik in Londen was. Kun je het geloven? Ik, Londen-fanaat, meer dan een jaar niet op mijn favoriete plek? Ik ook niet.

Één van mijn goede voornemens dit jaar is om wat meer tijd door te brengen met vrienden. En zo’n beetje de helft van mijn vrienden wonen in Londen. Dus… dat werd een tripje naar Londen. Toen ik boekte had ik geen idee hoe lang ik precies zou gaan, en toen ik realiseerde dat ik gewoon twee weken vrij had tussen afspraken, besloot ik er het beste van te maken!

En dus dwaalde ik twee weken lang door Londen, nam ongeveer zes miljard foto’s, en heb mijn voeten tot stompjes gelopen in de naam van “research voor de blog”. Na een aantal dagen kwam Joris ook, en hebben we lekker met zijn tweetjes van de stad genoten. Lekker rondgewandeld, al onze favoriete restaurantjes bezocht. We hebben twee high teas geprobeerd én zijn naar de musical geweest. Ik weet niet hoor, maar volgens mij win ik de award voor “beste begin van 2019”.

Terug naar Nederland vond ik stukken minder leuk, want er stond een chaotische tweede helft van de maand op de planning. En die draaide dan ook vooral om verhuizen. We hielpen namelijk mijn ouders verhuizen. Twee dagen lang hielpen we met verhuizen, schoonmaken, broodjes regelen… en in mijn geval iedereen rond commanderen, haha!

En nu is de verhuizing dus klaar. Heel vreemd dat we een half jaar geleden nog niet eens wisten dat er verhuisd zou gaan worden, en nu is het al helemaal compleet. Heel vreemd om niet meer terug te kunnen naar het huis waar je bent opgegroeid. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat ik inmiddels zó gewend ben aan verhuizen dat het me niet zo veel doet als ik van te voren dacht.

Zelf hebben we ook niet stilgezeten! Zoals ik al even aanstipte in een vorige blogpost, zijn Joris en ik momenteel ook op zoek naar een klein huurappartementje in Den Bosch. We willen graag een eigen plekje, voor als we tussen onze reizen door weer in Nederland zijn. Langere tijd verblijven bij onze familie is toch niet ideaal, en we missen een plekje waar we onze spulletjes hebben, waar we onze eigen routine kunnen hebben en waar we een sociaal leven hebben. Niet dat we van plan zijn om niet meer te reizen hoor, het tegendeel!

We hebben tot nu toe een aantal bezichtigingen gehad, en ook komende week staan er een paar op de planning. Hopelijk hebben we snel een huisje, zodat we weer verder kunnen met het volgende hoofdstuk. :)

Het houdt helaas wel in dat er voor Februari NUL reisjes op de planning staan. En daar krijg ik best de kriebels van, als ik eerlijk ben. Maar ja… zo’n appartementje gaat zichzelf niet inrichten, dus dat is nu even prioriteit. En in Maart ga ik wel weer gewoon weg, gelukkig.

STATISTIEKEN JANUARI 2019:

Landen bezocht: 2

Nederland & Engeland. Ik ben gewoon bijna de helft van de maand in het buitenland geweest. Heerlijk!

Waarvan nieuw: 0

Sterker nog, ik zie allebei wel een beetje als ’thuis’… :-)

Plekken bezocht: 5

Zaltbommel, Etten-Leur, Den Bosch, Breda, Londen

Aantal vluchten: 2

Heen en weer naar Londen met British Airways. Ik was liever met de trein gegaan, maar dat was echt twee keer zo duur.

Aantal nachten in een hotel: 0

Ik heb bij vrienden geslapen in Londen, en ook een week in Airbnb’s!

Best gelezen blogpost van de maand: Urban Duitsland: Dit zijn de tofste plekken in het Ruhrgebied! (ja, echt!)

Leuk om te zien, want dit was een gesponsorde blogpost. Ik vind het altijd extra leuk als die blogposts het goed doen, want dat betekent een win-win-win. Een win voor de bestemming, een win voor mij, en een win voor jullie omdat het blijkbaar een tof artikel was!

Favoriete blogpost van de maand: Dit zijn de 30 leukste steden in Europa voor jouw volgende stedentrip

Ik vind het misschien wel het leukste om inspiratie artikelen te schrijven. Die zijn het meest creatief om te maken denk ik :). Deze vond ik dan ook heel leuk om te doen. Heb jij er inspiratie uit opgedaan?

Hoogtepunten van de maand:

Natuurlijk was Londen in het algemeen een hoogtepunt, maar ik ga even proberen specifieker te zijn, anders maak ik mezelf er wel heel gemakkelijk vanaf.

  • B Bakery Afternoon Tea Bus: Het allerleukste wat ik in Londen gedaan heb? Dat is een 50/50 tussen deze en het volgende puntje. Binnenkort komt er een artikel online over de leukste high tea’s in Londen, en deze komt daar natúúrlijk in voor. Want HOE LEUK was dit?! Rondrijden in een vintage dubbeldekkerbus, terwijl je de highlights van Londen ziet en snoept van lekkere cakejes. Lees binnenkort het artikel!
  • Les Miserables zien: Wat bovenaan mijn wishlist stond voor Londen? Eindelijk eens naar een musical. En natuurlijk niet zomaar eentje, maar één van mijn favoriete verhalen (en lievelingsfilms): Les Miserables. Ik was zó benieuwd hoe ze dit grootste verhaal op een podium zouden overbrengen. En WAUW.. echt wauw. Ik was zó onder de indruk. De acteurs zijn zó goed. Ik heb echt gehuild, haha.
  • 10-jarige anniversary: Deze maand vierden Joris en ik ook onze tien jarige verkering. We konden het alleen niet heel uitgebreid vieren, want de volgende dag hielpen we mijn ouders met verhuizen. We zijn een middagje naar Amsterdam geweest, naar het Vincent van Gogh museum en zijn daarna uit eten geweest bij de Plantage, wat erg lekker was. Was een heerlijk, fijn dagje samen.

Dieptepunten van de maand:

  • Administratie: Er komt me toch een hoop administratie bij kijken als je wilt reageren op huurhuizen als ondernemer! Niet normaal. De afgelopen week heb ik het merendeel van de tijd aan administratie besteed. Niet alleen huis-gerelateerd trouwens, ook werk-gerelateerd. Ik heb het idee dat ik alleen maar administratie, contracten en emails heb gedaan! Bah.

Favoriete film of serie van de maand: Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Het meest indrukwekkende dat ik deze maand zag? De Ted Bundy tapes op Netflix. Ik ben dol op true crime, en Ted Bundy is natuurlijk een beroemde naam. Desondanks kende ik zijn verhaal eigenlijk niet zo goed, dus ik vond het super interessant om een documentaire over hem te zien. Ik wilde wel eens meer van hem weten. Ik vond de documentaire zelf trouwens helemaal niet zo goed, maar op één of andere manier blééf ik maar kijken.

Het verhaal van Ted Bundy zit vol plottwists, en ik denk dat vooral het duidelijke mental illness aspect mij fascineerde. Het narcisme, de sociopathie in combinatie met zijn charme. Fascinerend. Wel vond ik dat er veel te weinig aandacht was voor de gruwelijkheid van zijn daden. Bundy komt er in deze documentaire nog best goed vanaf, terwijl hij écht verschrikkelijke dingen heeft gedaan (ik noem maar even één van zijn hobby’s: necrofilie). Had beter gekund. Maar zoals gezegd, ik bleef maar kijken.

Favoriete boek van de maand: How to be a bad ass at making money – Jen Sincero

Ja, deze heb ik al eens vaker gelezen. Maar ik vind het zo’n lekker motiverend boek, ik blijf hem gewoon lekker herlezen.

Favourite aankoop van de maand: mijn nieuwe jas!

Hoe grappig werkt het universum… rond de jaarwisseling had ik een paar keer online gekeken voor een leuke winterjas. Ik had precíés voor ogen wat ik wilde. Een warme wollen trenchcoat van hoge kwaliteit, met een ceintuur, in het beige. Maar ik kon nergens vinden wat ik wilde. Dus dacht ik: ach, het heeft geen haast, ik kijk volgend jaar wel.

Flash forward, een week of twee later liep ik door Spitalfields Market in Londen met een vriendin, omdat zij er moest zijn, en ineens zie ik in mijn ooghoek de jas van mijn dromen hangen. Precies wat ik voor ogen had! En daar hing ‘ie gewoon. Na het passen was het duidelijk: dit was de mijne. Ik ben er nog steeds zo blij mee :)

Dat was mijn Januari! Hoe was jouw Januari?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Danique 3 februari, 2019 - 08:17

Dat klinkt als een heel goede maand! Leuk dat je weer zo veel tijd in Londen hebt doorgebracht! Ik mag over januari ook zeker niet klagen. En hopelijk vinden jullie snel een appartementje in Den Bosch. Mijn vriend en ik waren afgelopen maand ook voor tijdelijke woonruimte in Breda aan het kijken. Wat een RAMP. We hebben nu gelukkig iets gevonden. Wel in Chaam, maar prima voor de time being ;-). Succes!

Plaats een reactie
Explorista 4 februari, 2019 - 11:32

Haha ja Breda is ook echt een ramp! Daar hebben we ook heel even gekeken, voordat we besloten dat we liever in Den Bosch wilden wonen. Grappig, mijn opa en oma hebben in Chaam gewoond! Blij dat jullie iets gevonden hebben :)

Plaats een reactie
Maudy 3 februari, 2019 - 09:11

Hee Milou, wat een leuk overzichtje! Heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten in Londen, je straalt ook echt op alle foto’s :) ik ga er over een maandje ook een paar dagen heen met m’n vriend, en dan combineren we dat met Oxford en Bath. Ik heb er zin in!

Plaats een reactie
Explorista 4 februari, 2019 - 11:32

Dankjewel, wat een lief complimentje! Ik was ook echt zielsgelukkig om weer lekker in Londen te zijn. En leuuuuuk. Ik ben ik allebei geweest, maar volgens mij heb ik over geen van beiden geschreven. Veel plezier! Allebei prachtig om hun eigen manier :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter