;

FOODIE: 4x lekker eten in Valencia

door Explorista

Valencia vond ik maar een ingewikkelde stad qua eten. Soms heb je dat, denk ik: dat het je niet zo lukt om steeds maar leuke tentjes te vinden. Uiteindelijk heb ik wel leuke en goedkope restaurants gevonden hoor, en die deel ik dan ook in deze post… maar waar je in Londen of Parijs constant een leuke tent inrolt, was dat in Valencia meer zoeken. En daarom help ik jou alvast op weg met deze 4 tips voor lekker eten in Valencia.

Ruwweg vond ik Valencia qua eetgelegenheden in drie hokjes op te delen: óf sterrenrestaurants, óf smoezelige donkere cafeetjes met tegelvloeren, óf toeristententen met plaatjesmenu’s. Er was weinig wat daar een beetje tussenin viel. Zelf had ik het niet erg gevonden om bij één van die goedkope lokale tentjes te zitten (ik heb inmiddels van mijn vrienden in het Baskenland geleerd dat je er vaak wel lekker eet), maar mijn vader is iets minder experimenteel wat dat betreft.

Een grote hipsterscene kent Valencia niet echt, maar als je de grootste kans wilt hebben op tentjes in die sfeer, dan moet je in de wijk Ruzafa zijn. Daar vind je dus wel gewoon hippe burgertenten, sushi en pizza’s. En natuurlijk ook gewoon lekkere tapas, dus maak je geen zorgen.

Valencia6 Valencia3

1. Dulche de Leche

Het leukste ontbijttentje dat we tijdens onze drie ochtenden in Valencia hebben uitgeprobeerd. Zeker niet het goedkoopste, maar wel eentje waarvan je een echt vakantiegevoel krijgt. Voor €5 krijg je een heerlijke brunch met een belegd croissantje, een mini croissantje, thee of koffie en een glas verse jus d’orange. En dat peuzel je dan lekker op het terras op in het zonnetje. Perfecter kan je dag niet beginnen. Ik heb afgezien van in Parijs nog nooit zúlke lekkere verse croissantjes op, dus alleen daarvoor zou ik dit zaakje al aanraden. De taarten zien er trouwens ook goddelijk uit.

Valencia36 Valencia37

2. Pintxo i Trago

De zoektocht naar een leuk lunchtentje leidde ons naar Pintxo i Trago, in het oude centrum. Binnenin zag ik een mooie bar vol pintxos staan, en aangezien het al weer even geleden was dat ik de hapjes op had, begon mijn maagje meteen te knorren. Mijn vader vond het allemaal een beetje spannend, maar gelukkig hadden ze ook hamburgers en hot dogs op het menu, en dus koos hij voor een hot dog die er echt waanzinnig lekker uit zag (en blijkbaar ook zo smaakte). De pintxos waren ook zeer smakelijk!

Valencia47 Valencia46

3. Méditerranea de Hamburguesas

Mij kennende, weet je inmiddels dat ik op mijn reizen altijd op zoek ga naar de beste burger van de stad. Maar dat ik in Valencia daarmee ook een van de betere burgers van dit jaar zou eten, had ik niet verwacht. Dit tentje is één van de drie of vier hamburgertentjes die in de straat zitten, en hoewel het niet mijn eerste keuze was, was ik ontzettend blij hier uiteindelijk terecht te zijn gekomen. Want jammie, wát een lekkere burgers. En ook fijn: eindelijk eens vriendelijke serveerders (een zeldzaamheid in Valencia, lijkt wel).

Valencia72

4. Ris8tto

Midden in het toeristencentrum zochten mijn vader en ik een simpele hap, voordat we terugliepen naar het hotel. En pizza, daar hadden we wel zin in. Zo kwamen we terecht bij Ris8tto, een tentje met terrasje, dat echt op toeristen gericht is. Niet erg, maar de serveerders waren erg druk en een tikje onvriendelijk. Bovendien deden ze net alsof ze goed Engels spraken, maar begrepen ze er uiteindelijk geen snars van. Maar dat nam niet weg dat het eten wél verrassend lekker was. De pizza wordt in echte houtovens gebakken, en smaakt erg lekker. Zeker een aanrader voor een goedkope maar lekkere hap in het centrum.

Wat?! Geen tapas? Nee, inderdaad. Die hebben we overigens wel gegeten, maar het tentje vond ik niet goed genoeg om hier te vermelden. Dus helaas geen goede aanraders op dat front! Mocht je die zelf hebben: meld ze alsjeblieft in de comments!

Wat is jouw tip voor lekker eten in Valencia?

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Dionne 21 juli, 2015 - 09:34

leuk! Ik ga het onthouden! In september ga ik naar Valencia! <3

Plaats een reactie
Liese 21 juli, 2015 - 10:27

Oooh, spontaan honger krijg ik hier van! Ben zelf in februari geweest en vond La Santa zelf een aanrader, yummie en goedkope wijn mét lekkere tapas!

Plaats een reactie
Amy 21 juli, 2015 - 18:18

Zo veel lekker eten, ik wil wel heel graag een keer naar Valencia!

Plaats een reactie
Joyce 22 juli, 2015 - 11:01

Oh wat krijg ik nu zin in al dit eten… Yum!

Plaats een reactie
Naomi in Wonderland 22 juli, 2015 - 22:57

Ik heb al heel de avond super veel honger dus ik had eigenlijk niet moeten klikken op deze post. Wat ziet alles er toch OVERheerlijk uit! Ik wil echt erg graag naar Valencia.

Plaats een reactie
Marcella 16 november, 2015 - 21:17

Wij gaan in januari naar Valencia, net geboekt. Nu al zin in! :-)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.