Valencia tips: bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je stedentrip

door Explorista

Valencia was zo`n stad waar ik maar geen grip op kon krijgen. De stad met drie zeer verschillende delen, gooide de stad steeds als ik dacht haar door te hebben, weer een nieuw rookgordijn op. Maar de stad heeft dankzij zijn verschillende gezichten ook heel veel te bieden qua bezienswaardigheden en restaurants. Ik vond het een superleuke citytrip bestemming.  Dit zijn mijn tips voor bezienswaardigheden in Valencia.

Kaart bezienswaardigheden Valencia:

 


Valencia10Valencia7

Plaza de Toros de Valencia

Als je uit het Estación del Norte komt met de trein, zul je meteen met je neus bovenop een enorme arena stuitten. Dit is de stierenvechtersarena van Valencia. Laat ik voorop stellen dat ik absoluut tegen stierenvechten ben. Ik vind het een walgelijke ’traditie’. Maar dat betekent niet dat ik de architectuur en culturele betekenis van het stadion niet kan waarderen. De arena stamt uit 1841, en mag niet overgeslagen worden tijdens je stedentrip.

Valencia17 Valencia18 Valencia20

Kathedraal van Valencia

De Kathedraal van Valencia is in één woord samen te vatten: indrukwekkend. Het hele centrum van de stad roept bij mij Game of Thrones-visioenen op, en deze kerk is mogelijk wel het hoogtepunt hiervan. Een bezoekje kost €5, maar je kunt wel even binnengluren, en de binnenkant viel me eigenlijk best wel tegen. Wel hebben ze hier de kelk waaruit Jezus tijdens het laatste avondmaal zou hebben gedronken. Leuk om te zien is dat de drie poorten van de kerk alle drie in verschillende stijlen gebouwd zijn.

Valencia21 Valencia22

Réal Basílica de Nuestra Señora De Los Desamparados

Deze basiliek, die overigens roze is, is wel gratis te bezoeken. Je vindt hem op het pleintje achter de kerk. Het is een flink stukje kleiner dan de Kathedraal, maar toch een bezoekje waard, want gratis. De basiliek is in barokke stijl gebouwd.

Valencia34 Valencia35

Mercado Central

Zorg dat je de centrale, overdekte markt voor de siesta bezoekt, want dan gaat hij dicht. Scoor hier een picknick, of verwonder je simpelweg over alle geuren, kleuren en geluiden die je hier tegenkomt. Het mooiste aspect van het gebouw, vond ik de koepel, die illustraties heeft van sinaasappels.

Valencia39 Valencia40 Valencia41

La Lonja de la Seda

Dit gebouw met de exotische naam, vind je ongeveer tussen de Mercado en de kathedraal in. Het is de 15e-eeuwse Zijdebeurs, een gebouw wat ik heerlijk vond om te bezoeken vanwege de rust die er hing. Het binnenpleintje met fontein en sinaasappelbomen, daar wilde ik wel leven. Heel veel is er niet te zien, afgezien van een interessant filmpje over de geschiedenis en een paar mooie historische zalen. Even lekker struinen door deze tuinen is leuk om te doen in Valencia.

Valencia59 Valencia50 Valencia51

Ciudad de las Artes y Ciencas

Het meest iconische deel van Valencia, en bovendien het eerste waar iedereen aan denkt als je de naam Valencia laat vallen. Wat een mooi deel van de stad is dit. Heel bijzonder. Ik kan het persoonlijk heel erg waarderen als een stad zulke risico`s neemt met architectuur en een heel park vol musea aanlegt, een deel van de stad dat puur gericht is op de ontwikkeling van de mens en kunsten. Een deel stond in de steigers, maar dat mocht de pret niet drukken. De bouw begon in 1989 maar was pas in 2005 klaar. Het complex telt zeven gebouwen.

Koop hier je kaartje voor het Valencia Science Museum. 

Valencia55 Valencia56 Valencia58 Valencia57

Oceanogràfic

Één van de zeven gebouwen is de Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa. Je kunt je er makkelijk een paar uur vermaken. Het leuke is ook dat ze aquaria inrichten per werelddeel/gebied, waardoor je echt even een idee krijgt van hoe het zou zijn om te snorkelen/duiken in dat deel van de wereld.

Koop hier je skip-the-line kaartje voor het Oceanogràfic.

Valencia23 Valencia24 Valencia25

Jardí del Turia

Ooit liep door de stad Valencia een flinke rivier: Turia. Maar die rivier is niet meer, nadat hij in 1957 voor een grote overstroming zorgde. Inmiddels wordt de droge bedding gebruikt als langgerekt stadspark, waar de locals graag heengaan voor een wandelingetje of picknick. En als zij het doen, wie ben jij dan om nee te zeggen? (De foto’s zijn van de stadspoort vlakbij het park… ik bleek geen foto’s van het park te hebben)

Valencia60

Valencia70 Valencia71

Boulevard + strand

Een tripje naar Valencia kan natuurlijk niet zonder een bezoekje aan het strand, één van de hoogtepunten van de stad. De boulevard is enorm lang, en het strand is waanzinnig breed. Het viel me op dat het een heel net strand was. Verder vond ik langs de boulevard alleen maar tentjes met plaatjes op hun menukaar, en weinig inspirerende gerechten, dus ik zou er persoonlijk alleen voor het strand heengaan. Zelfs een ijssalon konden we maar met moeite vinden!

Valencia48 Valencia16Valencia3

Ruzafa

Ruzafa is de hipsterwijk van Valencia, en dan ook de wijk waar ik verbleef met mijn hotel. Zoek hotspots in Valencia vooral in de omgeving van Carrer de Cuba en Carrer de Sueca, dat vond ik zelf het deel met de leukste restaurantjes. Ik heb er onder andere een heerlijke burger gegeten.

Valencia62 Valencia63 Valencia64 Valencia65 Valencia66

In de omgeving van Valencia: Albufera

Verwacht geen dramatische natuur, maar juist even een stukje tot rust komen in Albufera (niet te verwarren met Albufeira). Dit is het grootste meer van Spanje, en tevens de plek waar de paëlla werd uitgevonden door lokale boeren en vissers. Aan de paëlla kon je zien hoe rijk de familie was: als er slakken inzitten was je arm, met konijn had je het al beter voor elkaar, en met kip was je helemaal rijk. Voor een paar euro maak je een heerlijk boottochtje over het meer, maar verder is er niet heel veel te beleven. Vooral aan te raden als je zelf een auto hebt.

Al met al is Valencia een heel diverse stad voor een citytrip, eentje die ik je zeker aan kan raden. Het was een leuke afwisseling van Barcelona, en eentje waar je iets harder je best moet doen om echt tot de kern te komen, maar dat is niet erg. Ik hoop dat dit artikel je helpt als je je afvraagt  wat te doen in Valencia.

Meer lezen over Valencia: als je op zoek bent naar leuke restaurantjes, lees dan mijn post met tips voor eten in Valencia. Ook hield ik bij hoeveel een hoe duur Valencia is.

Ben jij wel eens op citytrip in Valencia geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

11 reacties

Sieds | Sieds My Travels 7 juli, 2015 - 08:46

Wat is er veel te zien in Valencia zeg, dat wist ik niet. De stad komt steeds hoger op mijn wishlist te staan! :-)

Plaats een reactie
Dionne 7 juli, 2015 - 09:51

Wauw! Prachtige fotos! Valencia is inderdaad een toffe stad!

Plaats een reactie
Nettie 7 juli, 2015 - 09:58

Hoi Milou,
Weer enorm aan het genieten van al het moois dat je deelt.
ben je nog in Valencia? Bezoek dan ook La Almoina, de romeinse opgravingen; direct achter de Catherdaal:-) Vrij onbekend. De entree is twee euro en wanneer je een half uurtje over hebt is het heel leuk om even te bekijken!
Veel plezier nog!
Nettie

Plaats een reactie
Explorista 7 juli, 2015 - 10:14

Hi Nettie! Wat leuk om te horen, dankjewel. Ahhhhh, dat wist ik niet, als ik dat had geweten was ik er zeker heengegaan, dankjewel voor de tip! Ik ben momenteel in Duitsland, op een roadtrip naar de Balkan. Als je het leuk vindt kun je via mijn facebookpagina op de hoogte blijven van waar ik precies ben :) https://facebook.com/ExploristaNL

Plaats een reactie
DeniseM 7 juli, 2015 - 20:35

Ja, die noem ik ook inderdaad!

Plaats een reactie
Danielle 7 juli, 2015 - 10:41

Wow, echt zo mooi!

Plaats een reactie
DeniseM 7 juli, 2015 - 20:34

Leuk! Mooie foto’s! Ik heb mijn grootste post over Valencia ook vandaag gepost, maar dan met de focus op Valencia met kinderen (hoewel heel veel van wat ik noem ook zonder kinderen een dikke aanrader is). Lekker eten, markten, nachtleven en leuke wijken (Ruzafa ook ja!) volgen nog. Ik zou willen dat ik gewoon weken de tijd had om álles te schrijven wat ik zou willen schrijven.

Plaats een reactie
Ester 7 juli, 2015 - 22:06

Wat een mooie lichte foto’s :-) Benieuwd naar de stad!

Plaats een reactie
Tikva 9 juli, 2015 - 07:10

Ziet er goed uit, dat ze het grootste aquarium in europa hadden wist ik niet. Isis is daar echt helemaal fan van en de stad ziet er ook prima chill uit,, nu nog een keer ergens een leeg weekend vinden ;-)

Plaats een reactie
Dany Thijs 9 juli, 2015 - 12:04

Hola Milou,

Wat een mooi artikel over Valencia! Mocht je volgende keer in Valencia een slaapplek nodig hebben – en je bent nog steeds broke – dan nodigen we je van harte uit in ons Bed and Breakfast Valencia Mindfulness Retreat, net om de hoek van de Kathedraal van Plaza Virgen. Hasta pronto? Dany & Thijs

Plaats een reactie
Explorista 17 juli, 2015 - 15:55

Super lief, dankjewel! Als ik terugkom, zal ik zeker contact opnemen :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter