Budgetparel Malta: Hoeveel kost een week?

door Explorista

Na ieder land waar ik neerstrijk schrijf ik traditiegetrouw een round up over hoeveel ik uitgaf op de locatie. Dit om jullie een goed idee te geven over wat je zelf kunt verwachten. Zo ook bij Malta: een waar Europees budgetpareltje vlak voor de Afrikaanse kust. Ik was op persreis, wat inhield dat ik een aantal kosten (zoals verblijf) niet zelf hoefde te betalen, maar ik heb natuurlijk uitgezocht wat je normaal gesproken voor een kamer betaalt in het land met driehonderd zon-dagen per jaar. Conclusie? Boeken, baby!

Vlucht

Ryanair: €140

Vliegen naar Malta is niet super voordelig, maar ook niet duur. Zeker niet als je voor dat geld praktisch in Afrika staat. Ik vloog zelf met Ryanair vanaf Eindhoven. Beviel prima. De vliegtijd was ongeveer 2,5 uur, en dat hou ik wel vol zonder voetmassage of champagne ;-). In het hoogseizoen zijn de vliegtickets natuurlijk duurder, en hou rekening met de koffer die je incheckt (die zit bij deze berekening inbegrepen).

Marsaxlokk4

Verblijf

Hostel/Airbnb kamer: €105

Ik verbleef in de appartementen van de talenschool Elanguest, maar een kamer huren kan in St Julians al vanaf 20 euro per nacht via AirBnb. Bedden in hostels gaan al voor zo weinig als tien euro per nacht. Voor een week ben je tussen de €100 en €150 kwijt. Kijk alleen uit dat je niet boekt in uitgaangswalhalla Paceville, ook wel Sin City genoemd. Daar krijg je geen minuut slaap.

Vervoer

Weekkaart bus: €6,70

Malta is zo klein dat je in ongeveer vijftig minuten van het zuiden naar het noorden rijdt,  als ik mijn  chauffeur mag geloven. Een treinverbinding bestaat dus ook niet. Het bussensysteem is echter goed ontwikkeld. Ze rijden meestal op tijd, en hoewel je dus af en toe moet overstappen, en in de spits rustig een half uur in de file staat, is het een goede optie. Een buskaart voor een hele week kost maar €6,70.

Rabat20

Eten

Ontbijt/lunch/diner 7 dagen: €79

Eten is in Malta erg voordelig, en daar werd ik als foodlover erg vrolijk van. Dat Malta veel Italiaanse invloeden heeft en dus overstroomt van pizzeria’s maakte het geluk compleet. I’m a sucker for pizza. Voor de lunch was ik vaak niet meer dan 2 euro kwijt, flesjes water kosten €0,70, en uit eten kan ook gewoon voor minder dan vijftien euro. Ik ging voornamelijk in mijn verblijfplaats St Julians uit eten, en heb ook een keertje thuis gekookt. Maar dat eten in Malta schrikbarend goedkoop was, bleek wel toen ik in de oude hoofdstad van Malta (Mdina) op het meest toeristische terrasje met panorama-uitzicht over het hele eiland een kop cappuccino en een groot stuk chocoladetaart bestelde. Ik sloeg steil achterover toen ik maar €4,45 moest betalen. Voor een hele week eten gaf ik nog geen tachtig euro uit.

Excursies

Diverse excursies: €40

Al mijn excursies werden via Elanguest geregeld. Maar er zijn genoeg locaties om die te boeken in Malta, en dan zijn ze niet veel duurder. Één keer per week biedt Elanguest een gratis excursie aan voor de nieuwe studenten. De rest van de excursies liggen qua kosten tussen de vijf en dertig euro, afhankelijk van hoe lang je weg bent en wat er inclusief is. Bijna altijd is de lunch exclusief. Als je door de haven van Sliema loopt en graag een boottocht naar Gozo zou maken, dan kun je gewoon langsgaan bij één van de vele standjes die dat aanbieden. Je kunt ze niet missen, daar zorgen zij wel voor. Bij bovenstaande berekening ben ik uitgegaan van een week op Malta, waarbij je één of twee keer op excursie gaat en voor de rest zelf op ontdekkingstocht. Dat is immers ook wel lekker. En maak je geen zorgen, over wat je allemaal kunt ontdekken op Malta lees je snel meer!

Valetta6

Zou jij overwegen naar Malta te gaan?

Misschien vind je dit ook interessant

23 reacties

Nick van Rookhuijzen 10 april, 2014 - 08:53

Of ik het zou overwegen? Ik zou gelijk boeken! Malta staat al een aantal jaren hoog op mijn bucketlist, maar nooit geweten (en ook nooit echt goed uitgezocht ;)) dat het best goedkoop is. Prachtige foto’s en ik kijk uit naar je blog over de to-do’s op Malta.

Plaats een reactie
Explorista 10 april, 2014 - 09:14

Dankjewel! Denk dat Malta bij alles Zo’n 20/30% goedkoper is. Soms ook wel meer :-)

Plaats een reactie
Nick van Rookhuijzen 10 april, 2014 - 09:37

Dat is aardig wat, goed om te weten :)!

Plaats een reactie
Rebecca 10 april, 2014 - 09:50

Leuks stuk Milou! Ik ben nu twee keer in Malta geweest en mijn ervaringen komen zeker overeen. Malta heeft alles wat je van een zonvakantie verwacht, maar is ook nog eens erg voordelig (zelfs in het hoogseizoen)!
Te gekke site trouwens! x

Plaats een reactie
Explorista 10 april, 2014 - 10:15

Lief, dankjewel!

Plaats een reactie
Kirsten 10 april, 2014 - 10:33

Bedankt voor het delen :) net zoals Nick wil ik al een tijdje weer terug naar Malta en ik was echt super benieuwd hoeveel onze budgetqueen hier had uitgegeven. Z.s.m maar naar het prachtige land!

Plaats een reactie
Explorista 10 april, 2014 - 15:42

Haha, thanks. De Budgetqueen. :-) Valt het je mee of tegen?

Plaats een reactie
Dionne 10 april, 2014 - 11:22

Dit lijkt mij een leuke bestemming!

Plaats een reactie
Explorista 10 april, 2014 - 15:43

Erg comfortabel!

Plaats een reactie
Ilse 10 april, 2014 - 13:43

In 2012 ben ik 10 dagen met mijn vriend op Malta geweest en dat is super bevallen. Wat een prachtig land! Het is echt out of the ordinary en makkelijk te verkennen. Love it!

Plaats een reactie
Deborah 10 april, 2014 - 20:59

Wat leuk geschreven, en hele mooie foto’s! Malta stond al op mijn lijstje maar nu staat hij zeker in mijn top 3!

Plaats een reactie
Explorista 10 april, 2014 - 23:09

Wat leuk om te horen!

Plaats een reactie
Linda 10 april, 2014 - 22:56

Ik zou graag een keer naar Malta gaan, ik heb altijd gedacht dat het juist heel duur was, leuk dat dat niet het geval is :)

Plaats een reactie
Explorista 10 april, 2014 - 23:09

Nee absoluut niet, heel erg betaalbaar!

Plaats een reactie
Marcella 12 april, 2014 - 19:49

Dat klinkt echt niet duur, dat wist ik niet. Lijkt me ook een prachtig land, jouw foto’s zijn echt super! Het land staat al op m’n wishlist, dus ik hoop dat we over een tijdje eens concrete plannen kunnen maken. Een land waar zó vaak de zon schijnt is absoluut top!

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2014 - 11:10

Ja, heerlijk joh! In de zomer is het trouwens wel bloedheet, dus ik zou in het schouderseizoen gaan, zoals ze dat noemen. Heel goed betaalbaar. Have fun in Malta! ;-)

Plaats een reactie
Gezin op Reis 13 april, 2014 - 08:16

Malta is echt leuk!. Mooie foto’s heb je gemaakt krijg gelijk zin om weer eens terug te gaan.

Wij zijn een keer begin december in Malta geweest en was toen ook heel goedkoop. Voor 25 euro een 2persoonskamer. Voor minder dan 50 euro een ryanairticket. Eten ook heel betaalbaar maar vond de entree prijzen wel hoog hoor. Voor een simpel museum of kerk zo 5 euro en de mooie archeologische sites zijn nog duurder. Als je dan toch op Malta bent moet je natuurlijk ook nog gaan duiken. Vooral de scheepswrakken zijn echt de moeite waard.

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2014 - 11:12

Ik hoor inderdaad veel over duiken. Ik kan zelf niet duiken, dus dat heb ik niet gedaan… Ja Malta is lekker betaalbaar. Goedkope tickets hadden jullie! Geluksvogels! :-) Ik ben zelf vooral bij gratis excursies geweest (zoals de vismarkt van Marsaxlokk, de tuinen van Valetta…)

Plaats een reactie
Regina 14 april, 2014 - 20:32

Wat een leuk blog heb je !! Ik ga je volgen :)
Malta klinkt super, maar mijn volgende reis gaat naar Zanzibar^^

Plaats een reactie
Explorista 14 april, 2014 - 23:26

Dankjewel! Woooow wat retegaaf! Keep me posted :-)

Plaats een reactie
Yvon 16 april, 2014 - 16:11

In 2008 was ik een kleine week in Malta en dat vond ik heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen doen, lekker afwisselend! Ja, ik zou nog wel eens terug gaan.

Plaats een reactie
Lisa 3 mei, 2014 - 22:25

Op mijn achttiende ben ik van plan om met mijn beste vriendin op reis te gaan en wie weet ga ik wel naar Malta! Ik denk dat je je het zelf zo goedkoop kunt maken als je wilt!

Plaats een reactie
Explorista 4 mei, 2014 - 11:54

Helemaal mee eens :-) Ik heb bijna alle avonden buiten de deur gegeten, dus om het nog goedkoper te maken kun je thuis koken!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter