Personal: Travel Tag Boyfriend Edition

door Explorista

Ik doe niet aan tags. Tenminste, dat dacht ik altijd. Maar net als ik ooit dacht dat de dag nooit zou komen dat ik sneakers kocht, leef ik tegenwoordig meer platvoets dan op hoge hakken. Laten we eerlijk zijn, de meeste tags (hoewel ik ze SUPER graag lees) passen niet zo goed bij een reisblog. Bovendien ben ik echt snel uitgepraat als het over mascara gaat, ik weet er niks over. Maar deze tag past wel. En dus zette ik Meneer aan het werk, die braaf een aantal vragen beantwoorde over mijn reisliefde/ervaring/verleden. Hoe goed kent hij me? En hoe goed ken jij me? Find out!

Dit artikel werd oorspronkelijk in 2014 gepubliceerd.

 1. Aan welk land heeft ze haar hart verloren?

Meneer: Haha, aan welk land niet? Hoogst in het lijstje: Marokko, United States, Frankrijk (Parijs), Engeland (Londen) en ieder ander land waar ze geweest is (of nog niet). Soms kan ze echt niet stoppen met praten over een bepaald land. Over de top enthousiast: “Ik MOET naar Marokko!’ Drie dagen later: “Ooh ik wil echt naar New York, en daar dan wonen, de stad beleven.” Twee dagen later: “Schatje, we gaan naar Japan. Ik heb al gekeken voor vliegtickets, die zijn helemaal niet zo duur. Als je dat zus en zo doet, en via dat vliegt… En naar Ijsland!” Onophoudelijk :).

Milou: Haha. Jep. Dat ben ik in één alinea. Ik heb echt elke dag weer een nieuw land waar ik heen wil. Het houdt niet op. Niet vandaag. (Zingt reclamedeuntje)

Calanques3-1

 2. Hoe reist ze het liefst naar de plek van bestemming?

Meneer: (Korte ritten) met de bus, per comfortabele trein, of auto (vanwege de vrijheid). Vliegen liever niet… Ze heeft ondertussen haar angst aardig overwonnen, maar haar lievelingsreismiddel zie ik het niet snel worden. Vaak zit ze heel relaxed in de bus of als bijrijder in de auto. Beetje rondgereden worden, naar buiten kijken, dromen over van alles. Dat zijn eigenlijk momenten waarop ze rust vindt. Weinig impulsen, onder weg zijn, ontspannen.

Milou: Ik was vroeger inderdaad ontzettend bang voor vliegen. Tot op het punt dat ik afscheidsbrieven maakte, en lijstjes van dingen die ik echt nog wilde doen als ik de vlucht zou overleven, haha. Een beetje gevoel voor drama had de tiener-Milou wel. Inmiddels vind ik vliegen echt niet meer eng. Ik ben van te voren nog wat nerveus, maar zodra ik zit is dat weg. En ja, rondgereden worden (in bus of auto) is mijn lievelings manier van reizen. Lekker dromen.

 3. Noem een land waar ze nooit naartoe zou willen?

Meneer: Moeilijk, ik kan geen land verzinnen waarvan ze heeft gezegd dat niet te willen bezoeken. Behalve echte oorlogsgebieden, dan hoeft het van haar niet. Voor de rest trekt alles haar. Ze voelt zich ook pas thuis als ze onderweg is en leeft in vrijheid. Dus het maakt niet uit waar naartoe. En ze kan ook met glinstering in haar ogen vertellen over een backpacker die in Afghanistan gekidnapped was, en daarna zelf is ontsnapt, ze geniet van grote verhalen.

Milou: Ik zit niet echt te wachten op een kidnapping natuurlijk, maar dat was gewoon een tof verhaal dat ik las. Meneer heeft gelijk. Ik kan niets verzinnen waar ik niet heen wil. Ik heb momenteel minder met Zuid-Amerika, maar niet dat ik er niet heen wil. Oorlogsgebieden trekken me, logischerwijs, minder.

Dusseldorf17

 4. Wat is de mooiste plek die ze ooit bezocht heeft?

Meneer: Ook dat is onmogelijk om te kiezen: zoveel! De ene dag Parijs, de andere Marokko, New York… Uiteindelijk zijn de mooiste plekken waar ze geweest is de plekken waar ze het gelukkigst was. Onze eerste vakantie aan het Gardameer, vlak aan het water met een lekker bedje, goede boeken, de tijd om te lezen. Lekker eten, een mooie omgeving en cultuur.

Milou: Echt een moeilijke vraag, omdat zoveel zich niet laat vergelijken met elkaar. Zowel steden als natuur kunnen heel indrukwekkend zijn. Zoals de Alpen en bijvoorbeeld Parijs. Allebei heel bijzonder, en zo anders! En ja, die vakantie aan het Gardameer was heel speciaal.

 5. Wat voor type reiziger is ze? Strandganger, backpacker, ontdekker of luxepaard?

Meneer: Een mix van alle vier met de minste invloeden van luxepaard. Ze heeft nog niet maanden aan een stuk gebackpackt, maar dat past wel bij haar. Milou wil graag zoveel mogelijk zien met tussendoor chill-momenten aan het zwembad. Ze houdt niet erg van het strand (warm, zanderig, snel verveeld). Als jonge tiener had ze liever een luxe vakantie gehad (met shoppen, celebrities en dure restaurants), maar daar heeft ze nu echt niets meer mee. Ze wil veel zien en doen, dus ik denk dat ontdekker het dichtst bij haar ligt.

Milou: Ik ben echt geen strandganger. Na twee uur heb ik het helemaal gehad. Bovendien heb ik een heel lichte huid, dus vind ik in de zon liggen ook echt niet prettig. Ik ga regelmatig alleen met een klein rugzakje (zoals nu in Kopenhagen) op stap, en dat vind ik heerlijk. Ik vind ontdekken en gewoon lekker rondreizen fantastisch, en luxe vind ik voornamelijk in kleine dingetjes zoals een lekker bed of eten. Dus van alles een beetje!

Calanques14

6. Welk land staat bovenaan haar wensenlijstje?

Meneer: Dat is iedere dag verschillend. Daar is echt geen peil op te trekken. Ze wil zoveel dat ze het zelf denk ik amper kan bijhouden. Griekenland, doorsteken naar het Midden-Oosten, de piramides in Egypte, Dubai, India, Thailand, China, Japan, Indonesië… Eindeloos, ik kan hier geen land uitkiezen.

Milou: Ik kan hier me alleen maar bij aansluiten. Elke dag wil ik echt intens graag ergens heen. Het hoogst staan momenteel India, Griekenland, Rome en Londen. De laatste twee voor een herbezoekje!

 7. Is ze een planner of beslist ze op het laatste moment?

Meneer: Planner. Maar stiekem houdt ze ook van onverwachte wendingen (als die goed uitpakken, althans). Ze houdt ervan om alles uit te pluizen. Op welke manier je op een bepaalde plek het beste kan reizen, welke ticket het goedkoopst is. Welk restaurantje je zou moeten bezoeken als je aan de andere kant van de wereld bent. Lijstjes worden gemaakt en apps gedownload om alles uit de reis te halen wat erin zit. Tijdens ons laatste weekend Parijs had ze uitgezocht waar je de beste croissants kon eten en waar de beste crêperie zat. En niet ontoevallig boekte ze iets in de leukste wijk van Parijs.

Milou: Ik ben echt een planner, ja. Soms ga ik als uitstelgedrag gewoon tickets zoeken.. Kijken hoe duur een hotel is, hoe lang het duurt om daar met de metro te komen, welk restaurantje of bezienswaardigheid echt leuk is… Al laat ik ook wel graag de teugels los, zoals mijn eerste keer in Kopenhagen, toen ik mijn checklist in de prullenbak gooide om lekker met vrienden te kunnen optrekken.

Egypte30

 8. Naar welke plek wil ze zeker terug?

Meneer: Welke plek niet? Londen, Parijs… Dat zijn wel steden die haar niet loslaten, of die zij niet los kan laten. Waarbij Parijs met de Franse taal bovenaan staat. Daar is ze al vier of vijf keer geweest.

Milou: Ik wil heel graag in Parijs wonen, maar daar ben ik twee maanden terug nog geweest. Londen staat inderdaad hoog bovenaan. Marokko ook. En Italië is wel weer eens aan de beurt. Laten we ook vooral de roadtrip USA van komende zomer niet vergeten, die heb ik namelijk op twaalfjarige leeftijd al eens gedaan!

 9. Waar heeft ze het lekkerste gegeten?

Meneer: Bij het Gardameer in Italië, aten we in een klein onbekend tentje een pizza met tonijn. Heerlijk gesmolten mozzarella, goeie bodem, smaakvolle tonijn, zacht en smeuïg. In Barcelona aten we het beste toetje. We kozen een toetje voor twee personen: een bordje met drie verschillende toetjes, voor ieder één. Wat waren we blij! Aardbeienmouse met witte chocoladeschuim, iets met chocola en nog iets met heerlijks.. Super toetje.

Milou: Yep. Ik leef op pizza, als je me niet tegenhoudt. Ik kan het een week lang twee keer per dag eten. Dat kleine tentje was gewoon zo lekker, en zo leuk. Met een oude vrouw als ober die alleen Italiaans sprak. En dat toetje in Barcelona… Hmm!

Faro31

 10. Wat was haar mooiste reismoment?

Meneer: Haha, wederom lastig. Hoewel, Gardameer en Kopenhagen met onverwachte goede nieuwe vrienden wel bovenaan staan denk ik. Maar het ligt aan haar dag. Het ligt aan waar ze het gelukkigste was.

Milou: Ik heb echt niet één moment. Al was Egypte erg bijzonder voor me. Dat was de eerste keer dat ik in een niet-westers land verbleef, en zo kwam ik voorzichtig in aanraking met hele nieuwe culturen waar ik altijd wel nieuwsgierig naar was, maar waar ik niet klaar voor was om in mijn eentje heen te gaan. Ook onze tien dagen in Barcelona in 2013 zijn me heel dierbaar. Dat was echt even rustig aan. Een beetje werken, eten, slenteren en vooral genieten! Het is de omslag geweest in een moeilijke periode.

 11. Wat zal ze nooit vergeten mee te nemen op reis?

Meneer: Haar paspoort

Milou: Mee eens. Ik check wel twaalf keer of ik die bij heb. Dito wat betreft tickets.

Barcelona3

 12. Wat was haar minst leuke reiservaring?

Meneer: Ze heeft haar momenten dat ze het even niet naar de zin heeft, of helemaal heeft gehad, maar achteraf blijven voornamelijk de hoogtepunten hangen.

Milou: Ik kan me niets zo snel herinneren, maar het meest nare wat ik recentelijk meemaakte gebeurde vlakbij Valetta, in Malta. Soms is alleen reizen echt niet leuk, namelijk. Maar gelukkig blijven de leuke dingen altijd beter hangen!

Zo… hij kent me best goed. Ik ben een stuiterbal qua reisdromen. Waanzinnig impulsief, en een heel grote dromer. Heb je veel geleerd over me? Ik ben benieuwd wat je van deze post vond. Laat me vooral weten of je vaker zoiets zou willen zien. Volgens mij heb ik nu ook alle foto’s gebruikt waar ik daadwerkelijk zelf op sta, haha. Het was een zoektocht. Ik sta toch liever achter de lens!

Barcelona13

Wat was JOUW mooiste reismoment?

Misschien vind je dit ook interessant

15 reacties

Sandra 12 april, 2014 - 09:00

Wat leuk!! En bedankt voor de mention! Dat je overal naar toe wil is zó herkenbaar. Zo goed als alles vastgelegd en dan toch iets anders boeken. En dan toch weer twijfelen haha! Ben benieuwd wat je mee hebt gemaakt in Valletta…

Plaats een reactie
tinne 12 april, 2014 - 11:18

Die eerste vraag, het zou over mezelf kunnen gaan haha :-) wel 1 mooiste reismoment is zo moeilijk te kiezen toch… zelf 1 mooiste reismoment van 1 reis is bijna niet haalbaar :-)

Plaats een reactie
Daphne 12 april, 2014 - 11:38

Hahahaha waarom verbaast dat stuiterbalgedrag mij nou niet. Leuk om te lezen dat jouw vriend je best goed kent. Ik ben benieuwd hoe die van mij zou scoren wat dat betreft. Veel plezier in Kopenhagen!

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2014 - 11:08

Haha, wat grappig dat je dat niet verbaast! Dankjewel :-)!

Plaats een reactie
Rosanne 12 april, 2014 - 12:36

I like! Mooi om te zien dat hij je zo goed kent! En dat wispelturige ‘ik-wil-alles’ is zeer herkenbaar ;-)

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2014 - 11:08

Wispelturig is my middle name!

Plaats een reactie
Linda 12 april, 2014 - 12:44

Super leuk om te lezen! Ik ben ook zo’n dromer.. Mijn mooiste reismoment? toen ik met een goede vriendin in Boedapest was. Toen kwam mijn liefde voor reizen ineens. Ik vond het altijd al leuk, maar nu heb ik een jaar later zo veel wensen en dromen, die ik eerst niet had. Ik ontdekte doen ook hoe leuk steden konden zijn, aangezien ik steden eerst helemaal niet zo boeiend vond.

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2014 - 11:09

Wat leuk! Ik hoor zoveel goede dingen over Boedapest! Meneer is er wel geweest, maar ik nog niet. Ik had dat momentje dus vooral in Egypte :-) Wat is nu je favoriete stad?

Plaats een reactie
Henriette 12 april, 2014 - 18:36

Super leuk Milou, zeker vaker doen stuiterbal reisdromer;)

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2014 - 11:09

<3

Plaats een reactie
Marcella 12 april, 2014 - 19:59

Mooie foto’s van jou! Tof om te lezen hoe jij over reizen denkt. Je vriend kent je goed, leuk! Ik wil ook elke dag naar een ander land of stad, dat is heel herkenbaar. Er is dan ook nog zoveel moois te ontdekken. Las ik vandaag dat er vulkanen zijn in Frankrijk. Zien!! En dankzij jouw blog wil ik ook naar Malta natuurlijk. Leuke tag, je mag er vaker een plaatsen hoor ;-) Have fun in Kopenhagen!

Plaats een reactie
Explorista 13 april, 2014 - 11:10

Lief, dankjewel! :-)

Plaats een reactie
Sas 15 april, 2014 - 12:48

Erg leuk om te lezen! :) Leuke foto’s ook

Plaats een reactie
Marijke 17 december, 2014 - 10:22

Leuke tag! Ik ben ook niet echt fan van de meeste tags op reisblogs, maar deze vind ik echt leuk! Haha en ik check ook altijd om de tien minuten of ik mijn paspoort bij heb als ik bvb. naar de luchthaven ga, ook al weet ik dat ik het bij me heb ;-)

Plaats een reactie
Explorista 17 december, 2014 - 15:29

Haha erg he!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter