Citytrip Nancy: de zeven tofste dingen om te doen

IMG 0614 - Citytrip Nancy: de zeven tofste dingen om te doen

Nancy is niet een stad waar ik veel van wist voordat ik er naartoe ging. Maar sinds ik er twee dagen doorbracht vertel ik iedereen die het wil horen wat een enorm leuke stad het is. De stad deed me eigenlijk best wel aan Parijs denken, met zijn prachtige pleinen, kerken, park en gezellige sfeer. Maar dan als een klein zusje, zullen we maar zeggen.

Het ligt maar op een paar uur rijden van Nederland, dus het is een perfecte stad voor een kort weekendje, zeker in combinatie met het kleinere Metz. Dit zijn zeven toffe dingen die je zeker tijdens je bezoekje moet doen!

Place Stanislas

Dit plein ligt vol in het centrum van Nancy, en is daarmee ook meteen één van de belangrijkste punten van de stad. Één van de zijden van het plein wordt vrijwel volledig in beslag genomen door het imposante stadhuis. Aan de andere kant tref je een poort die leidt naar een prachtige statige laan vol bomen. Daarnaast ligt dan weer een park, waar je vanaf het plein ook kunt komen. In de hoek vind je een indrukwekkende fontein, vol bladgoud. Doe geen moeite een drankje te doen bij één van de restaurants, dat willen ze niet.

Fiets huren

Één van de leukste manieren om een stad te zien is om een fiets te huren. Zo kom je makkelijk in andere delen van de stad. Zo deden wij onze art deco architectuur tour per fiets, reden we door het park, en naar een ander pleintje waar we lunch hadden. (En natuurlijk nog veel meer plekken) Wij huurden onze fietsen bij Maison du Vélo.

IMG_0570 IMG_0603

Parc de la Pépinière

Dit grote park was nogal een verrassing. We hadden niet echt heel goed op de kaart gekeken dus we kwamen er eigenlijk een beetje bij toeval terecht. Maar wat een leuke plek is het park. Niet alleen is het heel groot, we kwamen ook nog een event tegen met een Franse Youtuber (die blijkbaar bekend is omdat hij videos maakt in bad… wtf) vol schreeuwende tieners, en een klein dierentuintje! In het dierentuintje vond je voornamelijk boerderijdieren, maar ook een rots met wat aapjes.

Art Deco tour

Één van de dingen waar Nancy om bekend staat is zijn Art Deco architectuur. Wij volgden dus ook de audiotour en reden zo langs een aantal prachtige gebouwen. Ik hou zelf wel van art deco, maar vond de tour af en toe wel iets te veel aan te technische kant. Ik hoor liever minder over waarom er voor een bepaalde boog is gekozen, en meer over wie er in het huis woonde. Maar die informatie was er gelukkig ook wel.

IMG_0594 IMG_0584

Macarons proeven

Nancy claimt de geboorteplek van de macaron te zijn. Bij Maison des Soeurs Macarons eet je de échte. Ze zien er misschien niet zo sexy uit als de vrolijk gekleurde versies die je vaak in winkels ziet liggen, maar lekker is het wel. Het verhaal gaat dat de macaron is verzonnen door nonnen, die in zware tijden met hun koekjes het hoofd boven water hielden.

Heerlijk uit eten gaan

Mocht je nog een restaurant zoeken waar je heerlijk kunt eten, lekker centraal, met goede bediening en een vriendelijk prijsje? Dan raad ik L’Arsenal aan. Zelden zijn we zo vriendelijk geholpen (door de eigenaar in dit geval), en het lekkere eten hield maar niet op. Mocht je alleen iets willen drinken, dan moet je naar het prachtige Brasserie Excelsior. Het eten is er niet goed (onze zalm was verbrand) en de bediening wil je zo snel mogelijk weer naar buiten, maar het pand is wel prachtig, dus ik zou het wel aanraden voor een kopje koffie ofzo.

IMG_0551 IMG_0620 IMG_0582 IMG_0631

Lichtshow

In de zomermaanden tref je op Place Stanislas Rendez Vous aan: een gratis lichtshow van ongeveer een half uurtje, waarbij de gebouwen om je heen tot leven komen vol kleur. Ik was een beetje sceptisch over de lichtshow, en na een druk weekend had ik eigenlijk geen zin om nog op een plein vol mensen te gaan staan. Maar wat moest ik daar op terugkomen zeg! Dit is by far de beste lichtshow die ik ooit gezien heb. Zo kleurrijk! En zo goed gespeeld met diepte en contrast, zodat je op een gegeven moment echt denkt dat de gebouwen bewegen. En dat is dan gratis! Gaat het zien! http://www.rendez-vous.nancy.fr/

En dan heb ik ook nog gelezen dat Nancy een aantal prachtige musea heeft, dus mocht je nog tijd over hebben dan zul je je zeker niet vervelen!

Wat zijn jouw beste tips voor Nancy?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. Ik ben twee jaar geleden naar Nancy geweest. Ik heb toen alle musea gedaan en ben toen ook naar de begraafplaats van Préville geweest, was niet ver van mijn hotel, heel mooi, zeker een aanrader. En naar het Lac de Madine en het Amerikaans monument in Montsec, 2 super mooie, rustige en serene plekjes en vanop dat monument heb je ook nog eens een super mooi, weids uitzicht over de streek.

    | Reageer op deze reactie
  2. Elise

    Wat een super leuke tip. Fijn dat het goed aan te rijden is. Weer eens wat anders dan Parijs en zo te zien ook zeker heel mooi! Ik ga hem onthouden :)

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2020 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring