Dit zijn mijn reisplannen voor 2019!

door Explorista

Nu het nieuwe jaar echt lekker onderweg is, en we allemaal weer terug aan het werk zijn, lijkt me dat een mooi moment om eens vooruit te kijken naar het volgende jaar. Want daar heb ik eigenlijk nog maar heel weinig over verteld. Het afgelopen jaar bracht ik grotendeels op verre plekken door, maar heb ik daar het komend jaar ook nog behoefte aan? Lees nu mijn plannen!

Op dit moment lig ik trouwens met een flinke verkoudheid in bed, en schrijf ik dit artikel zo, hoppa, in één keer op papier. Zonder dat het heel erg ge-edit wordt, dus sorry voor eventuele foutjes ;-).

Een nieuwe fase

Laat ik eerst maar eens beginnen met een heel korte recap. Sinds september 2017 hebben wij namelijk geen huis meer, en reizen we als digital nomads de wereld rond. In de tussentijd zijn we regelmatig in Nederland te vinden trouwens. Voor werk, belangrijke events (bruiloften, etc), of om vrienden te zien.

Als we in Nederland zijn, zijn we altijd welkom bij onze ouders. Ontzettend lief, en heel fijn, aangezien we dus geen eigen plekje hebben in Nederland. Maar het was zo’n beetje halverwege mijn reis door Vietnam dat ik ineens heimwee kreeg. Heimwee naar Europa. Heimwee naar mijn vrienden. Heimwee naar kortere reisjes en… een eigen basis???

Ik merk dat we op dit moment op een punt zijn aanbeland dat we allebei graag een eigen plekje willen hebben waar we terug kunnen komen tussen onze langere en kortere reizen door. Hoe ontzettend gastvrij onze familie ook is: je blijft toch uit een koffer leven, ook als je bij hun bent. En na bijna anderhalf jaar zijn we daar geloof ik wel klaar met leven uit een koffer.

Het liefst zou ik een ruime studio of een klein appartementje vinden, en van daaruit gewoon allerlei toffe reizen maken. Dat terugkomen in Nederland voor mij (bijna) net zo leuk wordt, als het land ontsnappen. Wonen op een plek waar ik een sociale kring heb, en dat goedkoop genoeg is dat ik me niet schuldig voel als het leeg staat als we aan het reizen zijn. Want dat wil ik wel heel veel blijven doen. Op dit moment kijken we vooral naar Den Bosch, dus mocht je daar iets weten, dan hoor ik dat graag! Maar ik moet zeggen dat het ook wel kriebelt om weer terug te verhuizen naar Londen… alleen is goedkoop daar niet echt een haalbaar criterium haha. Londen blijft toch wel mijn échte thuis.

Hoe dan ook: we zijn even een beetje uitgekeken op langere tijd reizen, en op plekken als Azië, hoe GEWELDIG ik dat deel van de wereld ook vind. Op dit moment verlangt mijn hart naar Europa. Stedentripjes. Vrienden zien. Iets dichter bij huis blijven. En gelukkig weet ik dat jullie misschien wel het allerliefste lezen over stedentrips, dus dat komt voor mijn werk in ieder geval mooi uit :).

Ik weet dat dit nogal een onsamenhangend verhaal is, maar ik dacht dat het jullie in ieder geval een inkijkje geeft in wat er op dit moment in mijn hoofd speelt.

Reisplannen 2019:

Januari: Londen

Op dit moment ben ik in Londen! Wat een verrassing… hahaha. Ik ben zo’n twee weken in Londen, want het was dus al weer meer dan een jáár geleden dat ik daar was. Niet normaal.

Deze twee weken breng ik door met heel veel dingen zien en doen voor mijn blog, heel veel afspreken met vrienden, heel veel heimwee hebben en met een flinke verkoudheid in bed liggen :(.

Joris komt gelukkig ook een paar dagen langs, dus dat is gezellig. Kunnen we de stad samen ontdekken, want meestal ben ik er alleen!

April: New York

Voor de maanden februari & maart heb ik nog geen tripjes vastliggen, omdat ik hoop dat we in die periode een klein appartementje van onze dromen zullen vinden. Maar ik ben wel van plan om minimaal één keer per maand in die maanden een stedentripje te maken hoor! Dus stay tuned for more…

Wat nog niet geboekt is, maar wat we wél heel serieus plannen is een reisje naar New York! Ik ben er pas één keer geweest, tien jaar geleden, en neem me sindsdien elk jaar weer trouw voor om terug te gaan. Maar dit jaar gaat het er écht van komen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Joris naar New York te gaan, omdat we er allebei geweest zijn, maar niet samen.

Volgens mij gaat het een heerlijke tijd worden vol toffe wandelingen langs bezienswaardigheden, restaurantjes, en hopelijk lekker lenteweer!

Mei: Hamburg

Wat al wel vast ligt: ik ga naar Hamburg! En de reden waarom ga je nooit raden, haha… ik ga namelijk met een aantal vriendinnen naar het Hugh Jackman-concert. Ik HOU van Les Miserables en The Greatest Showman (en van Hugh <3) dus toen we zagen dat hij een show deed, MOESTEN we natuurlijk kaartjes boeken. Aangezien iedereen uit andere landen komt, werd het uiteindelijk Hamburg in Duitsland.

Heel erg leuk, want ik ben dus nog nooit in Hamburg geweest, en ik hoor dat het een heel hippe, leuke stad is. Ik ben benieuwd, en dit is een mooie aanleiding om te stad te ontdekken.

Juni: Italië

Ook Italië ligt al redelijk vast in mijn schema. Ik ga namelijk weer naar Traverse, en die wordt dit keer gehouden in Trentino, in Noord-Italië. En hey… elk excuus om naar Italië te gaan moet je aangrijpen toch?

Zoals het er nu naar uitziet, zal ik ongeveer een week in Noord-Italië doorbrengen. Daarna komt Joris, en denk ik dat we iets verder afzakken. We willen allebei graag naar Toscane, en waarom zouden we niet gewoon een maandje digital nomad-en in Italië?

September: Japan

Dit ligt nog niet vast, maar staat alvast wel met potlood op onze kalender. We willen namelijk héél graag naar Japan. Dit staat al jaren bovenaan mijn bucketlist en het moet er toch maar eens van komen, toch?

Ik kan me gewoon bijna niet voorstellen hoe het zal zijn om door Japan te reizen, want volgens mij gaat het echt heel anders zijn dan alle andere plekken waar ik tot nu toe geweest ben.

Reiswensen:

  • Lissabon
  • Dubai
  • Istanboel

Zoals je ziet zijn er nog heel wat gaten in mijn reisschema voor 2019, en in de tussentijd heb ik nog wel een aantal plekken die ik graag tijdens kortere tripjes zou ontdekken. Lissabon staat echt met stip bovenaan want ik denk dat dat echt een stad is die ik heel leuk zou vinden. Ik heb sowieso nog maar weinig van Portugal gezien… eigenlijk alleen de Algarve.

Dubai staat ook al tijden op mijn wenstenlijstje. Waarom weet ik niet, het is eigenlijk juist heel anders dan wat ik normaal leuk vind, want authentiek is het niet. Maar er is iets aan die stad dat me fascineert, en bovendien wonen er vrienden van me, dus dat lijkt me een goede reden voor een bezoekje.

Als laatste zou ik ook eens graag naar Turkije willen, want ik kan gewoon niet geloven dat ik daar nog nooit geweest ben! Istanboel lijkt me een geweldige plek om te beginnen, maar ik zou ook heel graag naar Cappadocië gaan.

Oftewel: genoeg te wensen! De komende tijd ga ik langzaamaan eens wat meer dingen vastleggen, want voor mij al heel bijzonder is, want ik plan dingen namelijk altijd heel erg last minute. Maar ik merk dat ik het best wel leuk vind om verder vooruit te plannen, want dan heb je langer om ergens naar uit te kijken!

Wat zijn jouw reisplannen voor 2019?

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Marcella 9 januari, 2019 - 15:52

Mooie plannen lady! Je gaat ongetwijfeld een geweldig reisjaar tegemoet!

Plaats een reactie
Explorista 11 januari, 2019 - 11:36

Dankjewel lieve!

Plaats een reactie
Eva 18 januari, 2019 - 13:45

Leuk dat jullie het weer wat dichter bij huis gaan opzoeken. Had ik het nu goed gelezen dat jullie iets in Den Bosch zoeken? Hopelijk lukt dat snel en kunnen jullie weer een eigen plekje maken. Succes!

Mooie plannen verder, New York vind ik fantastisch, daar zou ik ieder jaar wel naartoe kunnen. Mijn jaar wordt ook wel kickass, in februari naar IJsland, april China en in aug/sep willen we 2 maanden door Zuid-Amerika reizen (die laatste staat ook met potlood op de kalender ;-))

Plaats een reactie

Laat een reactie achter