De 5 leukste café’s om te werken met je laptop in Florence

door Explorista

Ik weet dat ik niet vaak voor Digital Nomads schrijf, maar vandaag maak ik een uitzondering. Soms mis ik deze informatie namelijk zelf! Ik bracht afgelopen maand drie weken door in Florence, een stad waar ik (pas tijdens mijn tweede bezoekje!) een beetje verliefd op werd. De kunst, de geschiedenis, de leuke restaurantjes!

Tijdens die periode heb ik natuurlijk gewoon gewerkt, en dat doe ik het liefste buiten de deur. Maar het is in Italië nog niet zo makkelijk om een cafeetje te vinden waar je welkom bent met je laptop. Gelukkig heb ik vijf leuke café’s gevonden om te werken in Florence. Ook leuk als je gewoon een kopje koffie wilt, natuurlijk. Of tijdens de lunch wat anders wilt dan pizza en pasta :-). Lees hier mijn tips!

Todo Modo

Todo Modo is eigenlijk een boekenwinkel, maar achterin zit een cafeetje. Daar kun je tussen de boekenstellingen aan een tafeltje zitten werken. Stopcontacten zag ik zo snel niet, maar het was er wel lekker rustig. Je kunt er iets eten en drinken. Qua eten is de keuze wel vrij beperkt, met een grote focus op Aziatisch, maar ik had een heerlijke Bento box!

La Menagère

Dit was mijn favoriete zaakje in Florence. Gedeeltelijk interieurwinkel, gedeeltelijk bloemenzaak, gedeeltelijk restaurant en gedeeltelijk café, zo zou je het wel samen kunnen vatten. Achterin staat een pianovleugel waar soms iemand achter gaat zitten om een prachtig stukje te spelen.

Over muziek gesproken, ik ben enorm gevoelig voor goede muziek, en de playlist hier is echt *chef’s kiss*. Hele chille jazz. Ik was geen gigantische fan van het eten, maar als je alleen een drankje wilt doen of een tijdje wilt werken, dan zou ik je dit plekje van harte aanraden! Je kunt ook buiten zitten!

La Cité – Libreria Café

De internet hier was een beetje traag toen ik er was, dus het is het beste als je klusjes moet doen waarvoor je het internet niet teveel nodig hebt. Of als je gewoon lekker een boek wilt lezen. Er zitten hier een hoop studenten gewoon te kletsen met een kopje koffie, of een lekker stukje taart. Er hangt een heel ongedwongen sfeertje.

Mama’s Bakery

Qua sfeer wint dit zaakje niet, het is een tikje ongezellig met de plastic tafels en stoelen. Al kun je wel in de binnentuin zitten als je wilt. Maar ze verkopen hier dus de beste bagels van heel Florence en dat is ook wat waard! Ik kan je de bagel met gerookte zalm en ijsthee erg aanraden. Ze verkopen hier ook taart en cupcakes, die heel lekker schijnen te zijn.

Ditta Artigianale Oltrarno

Ik ontdekte dit cafeetje pas twee dagen voordat ik vertrok. Jammer, want het werd meteen een van mijn favorieten! Ze serveren hier een lekkere chai latte, en ze hebben een aantal goede lunchopties. Internet is snel, er zijn veel stopcontacten, en ik vond de zitplekken in dit 1950’s inspired koffiezaakje ook heel fijn.

Het is best een grote zaak, met meer tafeltjes op de bovenverdieping. De koffie schijnt hier heel goed te zijn, maar aangezien ik dat niet drink, kan ik daar niks over zeggen. Er zijn twee vestigen, en ik ben naar degene in Oltratrno geweest.

Je hebt ook nog coworking spaces (Sit’N’Breakfast) en natuurlijk de bibliotheek (Biblioteca Oblate) maar daar ben ik allebei niet geweest. Ik vind het fijn om het werken te combineren met lunchen, en vind het lekker om omringd te zijn door mensen en een beetje reuring. Maar ik wilde je die tips niet onthouden.

Ik hoop dat je er iets aan hebt als je zelf een plekje zoekt om te werken in Florence!

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter