Is dit de mooiste roadtrip-stop in Europa?

door Explorista

Jongens, ik loop zó enorm achter met schrijven over mijn Balkan-roadtrip, dus laten we er maar meteen induiken. Mijn trip door Midden en Zuid-Oost Europa was er eentje van hoogtepunten als het aankwam op natuurschoon (en eten, en temperaturen). Op onze terugrit van Slovenië naar onze laatste stop in Salzburg, hadden we precies genoeg tijd voor een korte tussenstop aan het Königssee, een prachtig meer in het hartje van Beieren

Als je door dit deel van Duitsland rijdt in de zomer, dan lacht het stralende zonnetje je toe, steken de prachtige bergtoppen af tegen een strakblauwe lucht, en is alles óf knalgroen, of knalblauw, met hier en daar schattige dorpjes of indrukwekkende vergezichten. Mocht je in dat geval denken: dit moet echt de Arische droom zijn geweest van Hitler, dan heb je gelijk. Hij had zijn ‘arendsnest’ bunker in Berchtesgaden, en de Königssee was daarmee zijn lokale meer.

En wat voor meer ook. De omgeving van het meer is een beetje érg toeristisch, met een gigaparkeerplaats en een dorpje vol troepwinkeltjes, en busladingen Chinezen die allemaal op dezelfde rondvaartboot wachten. Maar als je linksaf slaat bij het meer en even doorloopt kom je op een wandelpad door een bos. Het is hier en daar best een pittige wandeling, maar wel maar heel kort. En voor je het weet sta je nog maar met een handjevol mensen om je heen en is dít je uitzicht…

Konigsee2 Konigsee3 Konigsee4

Ben jij wel eens aan het Königssee geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Marissa 13 maart, 2016 - 09:37

Oh wauw! Ik ben helaas nog nooit aan het Königssee geweest, maar het is er wel heel mooi. Goede tip trouwens om de grote groepen toeristen te ontwijken. Het kan soms een beetje vervelend zijn als er te veel toeristen zijn.

Plaats een reactie
Lenneke 13 maart, 2016 - 11:57

Wow, heel mooi!! Helaas nog nooit in dat deel van Duitsland geweest.

Plaats een reactie
Sabine 13 maart, 2016 - 18:33

Ja supermooi! Ben er ook geweest! Alleen die lift naar boven al. Volgens mij is Hitler er maar een paar keer geweest.

Plaats een reactie
yvonnelaura 13 maart, 2016 - 22:00

Wat een prachtig stukje Duitsland! Ik ben helaas nog niet verder geweest dan Berlijn. Of, nouja, ‘helaas’. Berlijn is natuurlijk ook leuk;-)

Plaats een reactie
Sandra 22 maart, 2016 - 10:17

Hoi Milou!

Wauw wat een gave en inspirerende blog heb je. Königssee komt zeker op de bucketlist<3

Groetjes Sandra!
Worldwide Placements

Plaats een reactie

Laat een reactie achter