; De 10 leukste steden om Oud & Nieuw te vieren

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

De 10 leukste steden om Oud & Nieuw te vieren

Wil jij de jaarwisseling eens op een andere manier vieren dan met de traditionele oliebollen in je home town? Ik vierde het al eens in Londen en in Parijs. Hoe leuk was dat!? Ik deel in dit artikel kort de leukste Europese steden om Oud & Nieuw in te vieren.

De foto hierboven was trouwens genomen op Oudejaarsavond op de Champs-Élysées :-) 

Oud & Nieuw in Berlijn

Berlijn, “the city that never sleeps”, staat sowieso al bekend als feeststad, en dat is absoluut ook het geval met Oud en Nieuw. Zo’n miljoen mensen sluiten het jaar af bij de Brandenburger Tor, waar jaarlijks de Sylvesterparty, een gigantisch openluchtfeest, wordt georganiseerd. Bekende dj’s, spectaculair vuurwerk en voldoende eten en drank zorgen ervoor dat het een onvergetelijke nacht wordt.

Oud & Nieuw in Brussel

Trek op tijd naar het De Brouckèreplein, de Kunstberg of de Beurs om een goede plek te bemachtigen. Op het plein begint de muziek en de aftelklok al om 23u en wordt er samen in spanning gewacht tot het nieuwe jaar officieel ingeluid mag worden. Verder wordt er de rest van de nacht overal en in elke club gefeest. Kiezen waar je het nieuwe jaar goed in gaat zetten, is hierdoor alles behalve makkelijk!

paul dufour 175889 1024x690 - De 10 leukste steden om Oud & Nieuw te vieren

Oud & Nieuw in Parijs

Parijs is natuurlijk dé stad als het gaat om romantiek en gezelligheid, zeker in de winter. Dé place to be op Oudejaarsavond is de Champs-Élysées, nabij de Arc de Triomphe, waar om middernacht een geweldige licht- en vuurwerkshow wordt gegeven. Andere toplocaties zijn bij het Trocadero en bij de Eiffeltoren. Nog leuker? Oud & Nieuw vieren in Disneyland Parijs!

Oud & Nieuw in Madrid

Feest tot in de vroege uurtjes bij de Puerta del Sol, de Plaza Santa Ana of de Plaza Mayor. Het eten van twaalf druiven bij elke klokslag zou volgens het bijgeloof zorgen voor een jaar vol geluk en welvaart! Deze traditie wordt “las doce uvas de la suerte”, of de twaalf druiven van het geluk, genoemd.

Oud & Nieuw in Londen

Om 00:00 kan je elk jaar langs de oevers van de Thames naar een prachtige vuurwerkshow kijken. De uren voor middernacht is het in het centrum overal al feest en wachten duizenden mensen vol spanning af tot de Big Ben het nieuwe jaar inluidt. De rest van de nacht zijn er natuurlijk enorm veel bekende clubs waar je het feest verder kan zetten.

Praag 14 1024x683 - De 10 leukste steden om Oud & Nieuw te vieren

Oud & Nieuw in Praag

In Praag loopt het historisch centrum vol met feestvierders die samen aftellen naar het nieuwe jaar. Een klein beetje rustiger en een stuk romantischer is het vuurwerk bewonderen vanop de prachtige Karelsbrug. Als je zin hebt om te gaan feesten, kan dat hier nog vrij goedkoop.

Oud & Nieuw in Edinburgh

In Edinburgh kan je het nieuwe jaar maar liefst drie dagen vieren tijdens een van de grootste nieuwjaarsfeesten in de wereld: Edinburgh’s Hogmanay. Met concerten, vuurwerkshows, optochten en een gigantische Street Party op Oudejaarsavond is het een feest om nooit te vergeten. Luid samen met duizenden anderen het nieuwe jaar in op Princess Street en geniet van het vuurwerk boven het kasteel van Edinburgh.

Oud & Nieuw in Antwerpen

Tel mee af met de menigte op de grote markt of geniet van het vuurwerk boven de Schelde vanaf de Linkeroever. Later die avond kan er natuurlijk gevierd worden in zo ongeveer alle bekende clubs in de stad, maar er worden ook overal grote, onafhankelijke evenementen georganiseerd.

Oud & Nieuw in Lissabon

In Lissabon is het te doen op het Praça do Comércio. Hier kan je met de rest van de stad aftellen naar het nieuwe jaar en genieten van het vuurwerk en de sfeer. Ook bij de Torre de Belém en het Parque das Naçoes barst het feest los. Zij die willen kunnen de dag erna bij het strand van Carcavelos trouwens een nieuwjaarsduik doen!

DSC 0206 1024x683 - De 10 leukste steden om Oud & Nieuw te vieren

Oud & Nieuw in Rome

Luid het nieuwe jaar in op een van de vele Roomse pleinen of ga drie (!) dagen feesten op het Amore Festival. Wist je trouwens dat Italianen linzen eten en rood ondergoed dragen voor geluk in het nieuwe jaar?

Toch Oud en Nieuw in eigen land? Dat kan natuurlijk ‘gewoon’ in Amsterdam. De straatfeesten op het Leidseplein, de Nieuwmarkt en het Rembrandtplein zijn minstens even bruisend als in welke wereldstad dan ook, maar de echte feestjes vinden plaats op besloten festivals en clubs!

Tip: Koop voor alle events zo snel mogelijk je tickets. De meeste zijn namelijk altijd héél snel uitverkocht. 

Waar vier jij dit jaar Oud en Nieuw?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Ik ga dit jaar waarschijnlijk voor het eerst naar Brussel en dan gelijk om oud en nieuw te vieren. Oud en nieuw in Berlijn, mijn favoriete Europese stad, lijkt me ook heel tof!

  | Reageer op deze reactie
 2. Oud en nieuw in het buitenland vieren staat hoog op mijn wishlist. Hoop het ooit een keertje te doen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Henk van der Nol

  Mooi lijstje. In enkele steden hebben wij (met veel plezier) ook de jaarwisseling doorgebracht. Ik zou nog willen toevoegen: Madeira. Ook rond de jaarwisseling een prettig klimaat (wel warme kleren meenemen voor een tochtje in de bergen), met de grote vuurwerkshow in de hoofdstad Funchal. Prachtige wandelmogelijkheden langs de levada’s (N.B. niet vergeten een zaklamp mee te nemen omdat je soms door een onverlichte tunnel moet!)

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring