Roadtrip Wales: dit zijn de vijf mooiste plekken in Wales voor een rondreis

door Explorista

Tijdens mijn tijd in Engeland is er één deel van het eiland dat ik te weinig bezocht heb, want ik wéét namelijk hoe mooi het er is. Ik heb zelf het geluk één keer in Wales te zijn geweest, in Cardiff, voor mijn werk. En toen plakte ik er natuurlijk meteen een kleine omweg aan vast om iets meer te zien van de kust. Vandaag deel ik een aantal van de mooiste plekjes in Wales.

Dit is een advertorial.

Cardiff

De hoofdstad Cardiff is natuurlijk het startpunt van een rondreis door Wales. Cardiff is zeker geen Londen qua pracht en praal, maar er staan toch een aantal mooie gebouwen. Bovendien is het stadscentrum klein en compact, waardoor je in een kwartiertje overal naartoe wandelt.

Wat je echt niet mag overslaan is Cardiff Castle, een groot kastelencomplex met een groot groen park eromheen. Het is dé bezienswaardigheid van de stad. Als je van sport houdt, dan kun je alle stadions van de stad bezoeken, het zijn er nogal wat! Het bijzondere City Hall is een gebouw dat je ook even moet gaan bekijken.

Pembrokeshire Coast National Park

In het zuiden van Wales tref je dit nationale park, dat het enige is in het land dat voornamelijk langs de kust ligt. Dat geeft al aan hoe bijzonder dit stukje kust is. Het park is 614,76 vierkante kilometer, en je rijdt er langs kliffen, lange zandstranden, rotsachtige inhammen en kleine eilanden die boven de woeste golven uitsteken. Ook vind je in dit park prehistorische menhirs. Er loopt ook een wandelpad van 299 kilometer als je houdt van wandelen. Vogelliefhebbers komen hier graag omdat je er papegaaiduikers en noordse pijlstormvogels kunt spotten.

Snowdonia National Park

Het bekendste nationale park in Wales is denk ik Snowdonia, wat dat ken ík zelfs ;-). Het is een bergachtig gebied in Noord Wales, dat erg geliefd is bij wandelaars. De sprookjesachtige naam komt van de berg Snowdon, die met 1085 meter de hoogste berg van Wales is. Als je niet naar de top wilt wandelen, kun je ook een treintje naar de top. De prachtige bergen en weidse uitzichten zijn prachtig.

Portmeirion

Dit stadje lijkt wel uit een pretpark te komen… of op zijn minst van de mediterrane kust geplukt te zijn! Dit stadje is gebouw door architect Sir Clough William-Ellis tussen 1933-1972, met een toeristisch doel. Het dorp bestaat uit een hotel en wat cottages, net als een kasteel uit 1188 dat overigens ook hotelkamers bevat. Alsje het bezoekt voelt het net alsof je in Italië bent.

Brecon Beacons

Valt het op dat ik dol ben op natuurparken? Een andere bekende is Brecon Beacons. Het hoogland van de Brecon Beacons met platte bergtoppen en glooiende bergwanden is geliefd bij wandelaars. Je vindt hier trouwens de hoogste bergtoppen van zuidelijk Groot-Brittannië. Je mag hier trouwens wandelen zonder te zijn gebonden aan wandelpaden: toch best bijzonder!

Een rondreis met vlucht naar Cardiff

Je vliegt vanaf Amsterdam drie keer per dag naar Cardiff met KLM. Vanaf daar kun je een prachtige rondreis maken die je langs veel van deze (en meer!) hoogtepunten in Wales brengt. Meer informatie en boeken van de ‘The Wales Way autoreis’ van House of Britain kan op OntdekWales.nl. Voor meer informatie over Wales kijk je op de website van Visit Wales.

Copyright foto’s: Crown Copyright Visit Wales,  Visit Cardiff | Foto Cardiff van mijzelf. 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter