Dagtrip Cardiff: hoe spendeer je een dag in de hoofdstad van Wales?

door Explorista

Cardiff1

Werken in de toerismebranche wil nog wel eens wat voordelen met zich mee brengen. Namelijk: af en toe naar conferenties op interessante plekken. Zo kwam ik voor conferenties al in Athene, Lloret de Mar, Londen en afgelopen maand: Cardiff, Wales! Door een gigantisch druk werkschema heb ik helaas niet zoveel van de stad kunnen zien als ik wilde, maar ik heb toch het idee een beetje sfeer te hebben geproefd. Daarom hierbij mijn tips voor een dagtrip Cardiff!

Cardiff is zeker niet de mooiste stad die ik ooit bezocht heb: het heeft een groot gehalte aan discotheken en jaren 70-kantoorgebouwen. Maar dat neemt niet weg dat het er wél gezellig is, en je er ook een paar erg mooie oude gebouwen hebt staan. Bovendien is het stadscentrum erg klein, je loopt vrijwel overal in een kwartiertje naartoe.

Één van de meest opvallende is natuurlijk Cardiff Castle, het gigantische kastelencomplex in het midden van de stad. Wat is dat mooi bewaard gebleven zeg! Het kasteel maakt onderdeel uit van een gigantisch park, waardoor het centrum van Cardiff zomaar heel groen is te noemen. Het kasteel was regelmatig de inzet van gevechten tussen Engelsen en de bevolking van Wales, die meer dan eens in opstand kwamen tegen de Engelse overheersing. Ik had geen tijd voor een bezoekje, maar ik denk dat je je hier zomaar eens uren kunt vermaken, er is namelijk écht een hoop te bezoeken.

Cardiff2 Cardiff3

Cardiff is een echte sportstad: ik heb volgens mij wel drie of vier stadia geteld. Niet alleen voetbal, maar ook rugby wordt er veel beoefend. Ik ben zelf in het Cardiff City stadium geweest (daar was de conferentie), maar het Millenium stadium lijkt me ook wel iets. Daar heb je namelijk een verhoogd wandelpad, waarbij je letterlijk boven het water loopt, wat er erg tof uitzag. Een perfecte plek voor een wandeling.

Andere mooie gebouwen zijn: het National Museum, de Cardiff Crown Court en City Hall. Vooral de laatste schijnt in de zomer indrukwekkend te zijn, als het park in bloei is en de fontein aan staat, maar deze stond tijdens mijn bezoekje droog en het park was nog niet in bloei. Het stadscentrum is weinig aantrekkelijk, maar je kunt er wel goed shoppen, je treft er alle grote winkels die je nodig hebt.

Eten doe je zeker in The Grazing Shed, een superhip burgerzaakje dat overigens een heerlijk ontbijt doet, met wafels en breakfast burgers. Ik kan noch bevestigen noch ontkennen dat ik beiden geprobeerd heb. Hee, je moet wel weten waar je het over hebt als reisblogger, of niet? Natuurlijk kun je hier ook avondeten!

Cardiff4 Cardiff5 Cardiff6

Al met al is Cardiff niet direct een stad waar ik naar terug zou keren, maar ik wilde wel een gidsje schrijven met wat tips, mocht je jezelf er een dagje vinden. Bij een volgend bezoekje wil ik zeker het kasteel en National Museum bezoeken! En Cardiff is natuurlijk wel het perfecte begin voor een roadtrip door het prachtige Wales!

Ben jij wel eens in Cardiff geweest?

PS: Wil je mijn reizen live volgen? Volg me dan op Snapchat: ‘Explorista’.

Cardiff2

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Kimberley 26 april, 2016 - 11:24

Goeie tips, zou zeker ook graag een keer naar Cardiff gaan!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter