De Ultieme Groot-Brittannië Bucketlist: 56 mooiste plekken in Engeland, Wales, Schotland & Noord Ierland

door Explorista

(Er is niets zo Brits als deze schoorsteentjes!)

Toen ik een paar jaar terug naar Engeland verhuisde, besloot ik dat dat maar eens een mooie aanleiding moest zijn om meer van Groot-Britannië en Engeland te ontdekken. Het land heeft altijd een aantrekkingskracht op me gehad, maar desondanks heb ik buiten Londen alleen Newcastle en Edinburgh bezocht… een beetje karig. En dat terwijl het landschap bestaat uit rollende groeien heuvels, kastelen, schattige dorpjes, mysterieuze meren en bruisende steden.

Er is zóveel te zien in Groot-Britannië dat ik besloot een overzichtspost te maken. En het leuke is: ik heb de post samen gemaakt met mijn Facebook-volgers, die ook hun tips aandroegen! Dit is de ultieme Groot Britannië Bucketlist: 56 droomlocaties in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland die je niet mag missen.

 Ik heb de bestemmingen ruwweg per geografische locatie onderverdeeld :)

1. Brighton

brighton-376429_1280
Één van de meest geliefde strandsteden van Engeland, met een iconisch reuzenrad en een houten pier.

2. Canterbury

1170px-Canterbury_Cathedral_-_Portal_Nave_Cross-spire

bron: Wikicommons, Hans Musil

Een schattig stadje met een historisch centrum, en een Unesco-genoteerde Kathedraal.

3. White Cliffs of Dover

1200px-White_Cliffs_of_Dover_02

Bron: Wikicommons, Emmanuel Giel

Er is weinig indrukwekkender dan aan komen varen en die bijzondere groten rotsen boven je uit zien torenen, lijkt me zo.

4. Dover Castle

1200px-Dover_Castle_aerial_view

Bron: Wikicommons, Lievens Smit

Ik hoor van alle kanten dat er in Dover niet veel te beleven is, maar dit kasteel ziet eruit zoals je je een kasteel voorstelt: grandioos en indrukwekkend. Het werd gebruikt als verdedigingsplaats voor mogelijke aanvallen van zee.

5. Bodiam Castle

1024px-Bodiam-castle-10My8-1191

Bron: Wikicommons, Wyrdlight

Hoeveel kasteelser kan een kasteel zijn? Dit is er eentje met een eigen sloot en ophaalbrug. Het werd gebouwd in de 14e eeuw door een ridder die als order had gekregen de omgeving te beschermen tegen een Franse aanval.

6. Arundel Castle

Arundel_castle_(garden)

bon: Wikicommons, Cadmus

Zo stelde ik mij Engeland altijd voor. Super chique. Dit kasteel werd tijdens Kerst 1067 gebouwd. Overigens wonen hier dus echt mensen: de familie van de hertog van Duke.

7. Windsor Castle

1200px-Windsor_Castle_at_Sunset_-_Nov_2006

Bron: Wikicommons, Diliff

Windsor Castle is één van de huizen van de Koninklijke familie, die hier dan ook regelmatig is. Het kasteel is te bezoeken, maar het dorpje is ook bijzonder schattig.

8. Highclere Castle

Highclere_Castle

Bron: Wikicommons, JB + UK_Planet

Fans van Downton Abbey zullen het meteen zien: hier werd de serie gefilmd. Ik heb de serie niet gezien, maar dat neemt niet weg dat ik hier toch naartoe wil. Wat een bijzonder gebouw! (Kun je al zien dat ik dol ben op kastelen?)
Zuid-West

9. Bath

1034px-Roman_Baths_in_Bath_Spa,_England_-_July_2006

Bron: Wikicommons, Deliff

Bath is na Londen de meest toeristische plaats van Londen, en met reden: het heeft namelijk romeinse baden. Het is één van de weinige plekken waar je Romeinse overblijfselen kunt bewonderen.

10.Stonehenge

1024px-Stonehenge_(sun)

Bron: Wikicommons, Simon Wakefield

Iedereen kent Stonehenge wel: een cirkel stenen uit 2600 voor Christus. Waarom ze er staan en hoe ze er terecht kwamen, weet eigenlijk niemand. En dat maakt het extra bijzonder.
 

11. Cornwall

1200px-Land's_End,_Cornwall,_England

Bron: Wikicommons, Keven Law

Cornwall is het Zuid-Westelijke deel van Engeland, een gebied omgeven door ruige kustlijnen. Het is een geliefde vakantiebestemming voor locals.

12. Scilly-Eilanden

1024px-Tresco_-_aerial_photo6_edit

Bron: Wikicommons, Tom Corser

Op zo’n 45 kilometer van het puntje van Cornwall vind je de Scilly-Eilanden. De eilandengroep bestaat uit 5 bewoonde en 140 onbewoonde eilanden. De eilanden hebben overigens 350 jaar in oorlog gelegen met Nederland, hoewel er in die jaren nooit één schot gelost is.

13. St. Michaels Mount

1024px-St_Michael's_Mount_and_causeway

Bron: Wikicommons, Nilfanion

St Micheals Mount is een getijden-eilandje, wat inhoudt dat je bij hoog water de boot moet pakken om er te komen, maar bij laag water kun je naar het eiland wandelen. Niet te verwarren met Mont St-Michel in Frankrijk overigens :).

14. Trerice Manor

1024px-Trerice_neu_korr

Bron: Wikicommons, Alinea

Trerice Manor stamt uit de zestiende eeuw, en is alles wat je verwacht van een Engels landhuis. Generaties van adel hebben er geleefd, en ongetwijfeld eindeloos door de tuinen gestruind.

15. Tintagel Castle

1200px-Upper_mainland_courtyard_of_Tintagel_Castle,_2007

Bron: Wikicommons, Kerry Garratt

Goed, het is weinig meer dan een ruïne, maar dat maakt het nog niet minder spectaculair. Het originele kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd, maar dat is later dus compleet in verval geraakt.

16. Devon

Ilfracombe

Bron: Wikicommons, Arpingstone

Devon is een country met een eeuwenoude geschiedenis, en haar zuidkust wordt ook wel de Engelse Riviera genoemd. Doe met die kennis wat je wilt.

17. Dorset

1200px-Durdle_Door_Overview

Bron: Wikicommons, Saffron Blaze

Dorset ligt oostelijk van Devon, en heeft zo mogelijk nóg een indrukwekkendere kustlijn. Het is een regio die door de eeuwen heen onder leiding stond van veel verschillende volkeren, wat de regio niet alleen mooi, maar ook interessant maakt.

18. York

2735825_4a29f0bc

Bron: Chris Downer

Er werd mij aan alle kanten op het hart gedrukt om toch vooral York te bezoeken, dus dat laat ik me geen achttien keer zeggen (zeg maar). York is een graafschap met een schattig, gezellig centrum en een prachtige kerk.

19. Manchester

ManchesterCore

Bron: Wikicommons, Brylcreem2

Manchester staat bekend om zijn gezellige vibe, en vele bars en restaurants. Ik heb er ook een aantal vrienden wonen, dus voor een lekker weekendje feesten trek ik die kant op.

20. Liverpool

1200px-Liverpool_Pier_Head_from_ALbert_Dock

Bron: Flickr, Beverley Goodwin

Zwaar ondergewaardeerd, aldus gastblogger Wesley. En tsja.. dat wekt dan toch mijn interesse. Ik heb zeker zin Liverpool een kans te geven en te zien wat er te ontdekken is. Vooral de haven lijkt me leuk.

21. Cambridge 1192px-Cambridge_Peterhouse_OldCourt

Bron: Wikicommons, Azeira

Al zo lang ik me kan herinneren staan de oude Engelse universiteiten op mijn wensenlijst. Hoe grandiozer en Engelser, hoe beter. Cambridge heeft overigens ook een soort gondels, waar je in kunt voor een unieke kijk op de stad vanaf het water.

22. Lake District

1200px-Glenridding,_Cumbria,_England_-_June_2009

Bron: Wikicommons, Diliff

Ik ben een sucker voor landschappen met bergen, heuvels en mooie meren. Geef mij een auto voor road trips, een camera voor mooie foto’s en leuk gezelschap en ik ben een blij persoon.Lake District wordt als één van de mooiste natuurparken van Engeland gezien.

23. Cotswolds

1200px-Bibury_Cottages_in_the_Cotswolds_-_June_2007

Bron: Wikicommons, Diliff

Tot een paar weken geleden had ik er nog nooit van gehoord: de cotswolds. Het is een verzameling van schattige oude dorpjes met lieflijke huisjes. Een beetje The Holiday idee. Ik kan echt niet wachten om daar in de zomer doorheen te dwalen!

24. Oxford

Oxford_Main

Bron: Wikicommons, SirMetal

De andere klassieke universiteit, en mogelijk mijn favoriet als ik op de foto’s af moet gaan. Hoe dramatischer hoe beter. Het geeft me een Harry Potter-vibe (niet gek: er is inderdaad gefilmd), en Oxford staat dus al tijden hoog bovenaan mijn wensenlijst.

25. Warwick Castle

8061926150_00040fba55_b

Bron: Flickr, Peter Broster

Over Harry Potter gesproken: dit kasteel was ook een filmlocatie voor de filmreeks, en is daarom dus alleen al een bezoekje waard. Het kasteel stamt van oorsprong uit de 11e eeuw!

26. Newcastle

Newcastle14
Dat ik er al geweest ben, betekent niet dat het niet op de lijst van must visists moet. Want Newcastle verraste mij echt. Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn, maar de stad barst van de sfeer en leuke restaurants. Zeker een aanrader voor een weekendje.

27. Loch Ness

LochNessUrquhart

Bron: Wikicommons, Sam Fentress

Tsja, je moet dat stukje folklore toch even meepakken als je toch in de buurt bent hè? Laten we onder dit puntje dan maar even alle meren van Schotland scharen, want zoals Loch Ness zijn er nog wel meer.

28. Isle of Skye

15310693587_117c809515_k

Bron: Magdalena Kiczuk

Een eiland nabij Schotland. Ehh ja… need I say more?

29. Dunnottar Castle

1024px-Dunnottar_Castle

Bron: Marco Vonk

Is dit kasteel niet net het einde van de wereld? Magisch.
 

30. Glasgow

6963320000_a17ae35cab_h

Bron: Flickr, Jim Nix

Ik hoor eigenlijk altijd dat het het gevecht aflegt tegen broertje Edinburgh, maar dat neemt niet weg dat ik de Schotse hoofdstad toch graag wil bezoeken. Ik ben benieuwd hoe de stad mij bevalt (aangezien Edinburgh één van mijn favoriete steden werd).
 

31. Culzean Castle

1200px-Culzean_Castle_32

Bron: StaraBlazkova

Veel kasteelachtiger dan dit bestaat het niet, denk ik zo. Behalve dit kasteel kun je ook de prachtige kasteeltuinen bezoeken. Je kunt er overigens zelfs overnachten!
 

32. St. Andrews

St_Andrews_Cathedral_Ruins_Front

Bron: Jjhake~commonswiki

Soms gaat er voor mijniets boven een oude ruïne. Het heeft iets ruws, iets ruigs. Alsof er op die plek tenminste goed geleefd is. Er is zo intens geleefd dat er niets meer van over is. Daar hou ik wel van. Het laat bovendien veel ruimte voor de verbeelding, en die heb ik wel. 
 

33. Eilean Donan Castle

1200px-Scotland_Eilean_Donan_Castle (1)

Bron: WikiCommons, Saffron Blaze

Te zien op iedere ansichtkaart van Schotland. En met recht een Bucketlist-bestemming. 
 

34.Glencoe

1024px-Glencoe_02

Bron: Ad Meskens

……. (geen woorden)

35. Edinburgh

Edinburgh

Ik ging compleet onvoorbereid naar Edinburgh. Ik had er een aantal mooie foto’s van gezien op Pinterest, het zag er wel mooi uit, ik hoorde goede ervaringen, dus hop: daar ging ik. En holy moly, Edinburgh werd meteen één van de mooiste steden die ik ooit bezocht.

36. Scottish Highlands

7521794054_b95e2e51ef_k

Bron: Flickr, JD Rucker
Goed: Glencoe ligt in dee Scottish Highland, maar ik vond dat de regio toch zijn eigen vermelding verdiende. Want zeg nou zelf: dit is toch buitenaards mooi?

37. Jacobite Steam Train

2566066_bbe82bc5
Bron: Mary & Angus Hogg
De ‘echte’ Harry Potter-trein rijdt in Schotland: hoe Bucketlist wil je het hebben?!
 

38. Aberdeen

1200px-Old_Aberdeen_high_street_section_within_University_of_Aberdeen_campus
Bron: Flickr, Vero Villa
Schotland staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende natuur, maar omok om de ele kastelen die de regio telt. En als fervent Disney-adept hoor je mij daar niet over klagen. De stad schijnt niet alleen een leuke studentenvibe te hebben, maar ook een goed begin te zijn voor je kastelen-tour.
 

39. Alnwick Castle

Alnwick_Castle_02
Bron: Flickr, Phil Thomas
Dit is na Windsor Castle het grootste bewoonde kasteel van Engeland, hoewel de familie die het kasteel bezit wel maar in een klein deel ervan leeft. Het is dus open voor bezoekers. Komt het kasteel je bekend voor? Het maakte onderdeel uit an de Harry Potter films!
 

40. Lindisfarne Castle

1200px-LindisfarneCastleHolyIsland
Bron: Flickr, Matthew Hunt
Dit kasteel dat episch staat te stralen op een heuveltje, stamt uit de zestiende eeuw. Ik krijg hier een gigantische Game of Thones-vibe van, en zie meteen voor me hoe het kasteel zich moet hebben verdedigd tegen aanvallen vanaf de zee.

41. Guernsey

999px-Guernsey
Bron: Flickr, Steve Johnson
Het Eilandje Guernsey ligt vlak voor de Franse kust en is een populaire vakantiebestemming bij Britten dankzij het wat mildere klimaat en de prachtige stranden.

42. Hay-on-Wye

1024px-Hay_on_Wye_Bookshop2
Bron: Wikicommons, Nexxo
Dit is het boekenstadje van Wales. Overal vind je boekwinkels en boekenkastje. Lijkt me wel duidelijk dat ik hier zo snel mogelijk naartoe moet verhuizen, niet?

43. St Davids Cathedral

St_David's_Cathedral_and_Bishop's_Palace_-_geograph.org.uk_-_774149

Bron: Wikicommons, Alan Thomas
St. David is de beschermheilige van Wales, en deze kathedraal wordt als de meest indrukwekkende van Wales gezien. Het is niet moeilijk om te zien waarom!

44. Brecon Beacons National Park

18818368972_83dddc0805_k
Bron: Flickr, Alan Newman
Een natuurpark in het Oosten van Wales, met prachtige vergezichten en velden die zo groen zijn dat je ogen er bijna zeer van doen.

45. Pembrokeshire

1024px-Green_Bridge_of_Wales_1_-_Pembrokeshire_(2010)
Bron: Wikicommons, JKMMX.
Enough said.

46. Cardiff 

Cardiff_Bay_at_night
Bron: Cardiff Harbour Authority
De hoofdstad van Wales! Het lijkt me niet direct de mooiste stad, maar wel een fijne uitvalsbasis, en bovendien hoor ik goede dingen over het nachtleven hier :).
 

47. St Fagans

1200px-Celtic_Village_St_Fagans_01
Bron: Wikicommons, Emmanuel Giel
Een openluchtmuseum volledig ingericht zoals mensen uit Wales vroeger zouden hebben geleefd. Ik ben dol op dit soort musea, dus laat maar doorkomen!
 

48. Llandudno

1200px-LlandudnoPier-P6140188
Bron: Wikicommons, Noel Walley
Geen idee hoe je het uitspreekt, maar het wordt wel gezien als één van de leukste piers van de UK. Ik wil hier wel een zomers avondje doorbrengen.

49. Snowdonia & Mount Snowdon

2580713_8a3727ca
Bron: Jeff Buck
Snowdonia (met berg Snowdonia als letterlijk hoogtepunt), wordt gezien als één van de mooiste natuurparken van het land, en die mag ik natuurlijk niet missen!

50. Tenby

1546498_08b2bcb1
Bron: Ray Jones
Ik krijg letterlijk nooit genoeg van schattige plaatsjes, dus Tenby móét wel op de lijst. Dit schattige kustplaatsje ligt in Wales.

52. Powis Castle & Gardens

1200px-PowisCastle
Bron: Alexander Forst-Rakoczy
Grappig hoe ik zoveel kastelen kan opnoemen en dat ze er nog allemaal anders uitzien. Dit kasteel wordt geroemd om zijn prachtige tuinen de vooral in het voorjaar en de zomer het bezoeken waard zijn!
 

53. Portmeirion

1200px-Portmeirion_view_of_central_plaza
Bron: MichealMaggs, Wikicommons
Is het een een pretpark? Is het een Italiaans dorpje? Niemand weet het, en daarom is dit dorpje in Wales juist zo leuk!

54. Belfast

1024px-Belfast_City_Hall_and_Big_Wheel!
Bron: Wikicommons, Roger Price
We mogen natuurlijk Noord-Ierland ook niet vergeten. Ik wil al een heel tijdje naar Belfast, omdat ik er zoveel leuke verhalen over hoor. Van een hipster-vibe, tot lekker eten en een interessante geschiedenis met de Titanic en IRA: ik kan niet wachten om de stad te ontdekken!
 

55. Carrick-a-Rede Ropeway bridge

1024px-Carrick-a-Rede_Rope_Bridge_2
Bron: Wikicommons, Van Helsing
ZO SPANNEND. Nee, maar even serieus, het lijkt me dus best spannend om met mijn hoogtevrees over deze brug te lopen. Een windvlaag en woesj, daar gaat Milou. Maar het uitzicht is het wel waard, denk ik zo.
 

56. Giants Causeway

Basalt Columns of Giant's Causeway
Bron: Flickr, 一元 马.
En last but not least: de Giants Causeway. Een natuurfenomeendat je echt gezien moet hebben in Noord-Ierland. Maar dan wel als het even niet zo waait :).
 
Meer inspiratie? Vriendinnetje Tara schreef een blogpost over de ultieme UK road trip! Ik hoor trouwens ook superleuke dingen over Bristol, dus vergeet die blogpost van Judith ook niet te checken!
 

Wat vind jij de mooiste plekken in Engeland, Schotland, Wales en Noord Ierland?

Misschien vind je dit ook interessant

21 reacties

Stéphanie | Expeditie Aardbol 17 december, 2015 - 09:21

Woaah wat een lijst! Ik wilde sowieso al een keer naar Brighton, maar zo te zien kan ik er beter een hele lange roadtrip aan vastplakken, haha!

Plaats een reactie
Eva 17 december, 2015 - 09:33

Omg! Wat een supertoffe plekken!

Plaats een reactie
Angélica 17 december, 2015 - 09:35

Waaaat een heerlijke lijst! De UK heeft sowieso al mijn hartje gestolen, maar ik moet ook echt nog zoveel meer zien! Een maand geleden ben ik naar Glasgow, Edinburgh, Isle of Skye geweest EN ben ik met de trein over die harry potter brug gegaan! Wat een droomreis! Zeker een aanrader :)

Plaats een reactie
SuusjeQ 17 december, 2015 - 11:13

Goeie god, je krijgt het druk!! ;-)

Mij lijken die prachtige huisjes van COTSWOLDS geweldig! En Guernsey natuurlijk ;-) Sowieso veel kastelen, prachtige natuur en vette, oude steden man!

Ga er heeel erg van genieten!

Plaats een reactie
Sabine 17 december, 2015 - 11:33

Wat een geweldige lijst heb je gemaakt! Edinburgh vond ik fantastisch. Maar eigenlijk ben ik van heel GB enorm fan. Het is ook heel simpel: alles dat op deze lijst staat wel ik zien :p De Cotswolds op 1 denk Ik! :D

Plaats een reactie
Fleur 17 december, 2015 - 11:43

Oh Milou, wat een geweldige bestemmingen allemaal! Ik ga over twee weken dezelfde kant op en kan dan ook niet wachten om deze bestemmingen te bezoeken. :D

Plaats een reactie
Kim 17 december, 2015 - 13:31

Wat een lijst. Verder dan Londen ben ik nog niet geweest. Eigenlijk wil ik de rest (je hele lijst dus eigenlijk) ook nog wel zien. Maar op de een of andere manier komt het er niet van. Binnenkort ga ik voor een maand naar Londen, deze lijst is te lang om dat in die tijd te doen. Maar ik ben zeker van plan om een er paar van te bezoeken.

Plaats een reactie
Wesley Pexhler 17 december, 2015 - 18:02

11 van de 56 gehad en komende juli komen daar nog eens 3 bij, not too shabby! Maar Milou, een aantal van deze liggen natuurlijk helemaal niet op Groot-Brittannië ;) Noord-Ierland maakt geen onderdeel van GB uit!

Plaats een reactie
Explorista 17 december, 2015 - 18:04

Je hebt gelijk, maar Noord Ierland maakt wel onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk. En GB bekte net even wat lekkerder ;-). Ssssst!

Plaats een reactie
Tjapke | Tjapke Op Reis 17 december, 2015 - 19:27

Ooh, ik ben deze zomer even in Dorset geweest! Het is een echte aanrader met prachtige kliffen en helderblauw water. We hadden heel zonnig weer dus dat maakte het al helemaal perfect! In Stonehenge ben ik ook al eens geweest, maar dat is al een hele tijd geleden ;) Bedankt voor dit lijstje, zo komen er opnieuw een paar extra bestemmingen bij op mijn bucketlist! Groetjes!

Plaats een reactie
Karlijn 17 december, 2015 - 21:11

Oh wow, Engeland heeft zoveel kastelen! En het lijkt me geweldig om ze allemaal te bezoeken :)

Plaats een reactie
Leoni - justtravelme 18 december, 2015 - 11:59

Wat een prachtige plekken zijn er eigenlijk in Groot Brittannië. Ik ben er nog nooit geweest, maar het heeft mij altijd al aangesproken. Ik ga zeker meerdere van je tips een keer bezoeken de komende jaren. Mijn ouders en broertje zijn afgelopen zomer ook hierheen geweest (Bath, Windsor, Londen, Bristol die kant op. Vonden ze prachtig. Het is dat ik mij te oud voel om nog met m’ouders op vakantie te gaan, want was echt jaloers.
Zij vonden alleen Stonehedge erg tegenvallen.

Plaats een reactie
Katie | Trends 4 Travel 19 december, 2015 - 20:55

Wat een leuke post! Ik ben onwijs gek op Groot-Brittannië (ik ben deels Engels). In Brighton (en omgeving) kom ik al zo lang ik me kan herinneren en kan ik zeer zeker aanraden. Een aantal andere plekken uit je lijstje heb ik ook gezien, maar een groot deel nog (!) niet. Veel plezier met het afvinken van deze lijst en ik lees graag je verhalen erover!

Plaats een reactie
Zeny | youngfreeandtraveling.nl 20 december, 2015 - 20:16

Zo, ik schrijf even mee hoor. Jammer dat het nou niet een bepaald goedkoop land is, maar ik wil wel heel graag meer zien dus toch even een roadtrip of iets in die trant plannen. Thanks voor de tips!

Plaats een reactie
Hand Luggage Only 22 december, 2015 - 13:45

So many amazing choices!!! :-)

Plaats een reactie
Marcella 3 januari, 2016 - 17:30

Ik kan m’n favoriet niet kiezen hoor, er is simpelweg teveel moois! Vooral de kustbestemmingen vind ik echt te gek!

Plaats een reactie
Sabrina 12 mei, 2017 - 08:50

Nou, zeker niet slecht, 16 ervan heb ik al gedaan, al helpt het natuurlijk ook dat ik bijna 4 jaar in GB gewoond heb en in die tijd wel wat van het land gezien heb. Maar deze lijst bewijst nog maar eens dat er nog veel te ontdekken valt, ik moet dus dringend eens terug!

Plaats een reactie
Yoke 1 maart, 2018 - 16:41

Ook wij hebben een jaar in London gewoond, Notting hill, en het was een te gekke tijd. Heel wat afgereisd destijds en bijna al deze bestemmingen bezocht. Ik vond York en Bath heel bijzonder en zuid engeland bijna niet te toppen. Ok Isle of Wight een aan rader. Het is nog steeds ons favourite vakantieland en het weer is lang niet zo slecht als men denkt.
Volgende week terug naar London, love it.

Plaats een reactie
Yoke 1 maart, 2018 - 16:44

Ook wij hebben een jaar in London gewoond, Notting hill, en het was een te gekke tijd. Heel wat afgereisd destijds en bijna al deze bestemmingen bezocht. Ik vond York en Bath heel bijzonder en zuid engeland bijna niet te toppen. Ok Isle of Wight een aan rader. Het is nog steeds ons favourite vakantieland en het weer is lang niet zo slecht als men denkt.
Volgende week terug naar London, love it.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter