Onthaasten in Wales: dit zijn de mooiste plekken in de natuur

door Explorista

Waar anders kun je ’s ochtends brunchen in een hip zaakje in een bruisende stad, en ’s middags wandelen langs authentieke vissersdorpjes of door een prachtig natuurpark? In Wales natuurlijk! Wist je trouwens dat Wales één van de beste plekken is om de sterrenhemel te bewonderen in Europa? Het heeft namelijk meerdere Dark Sky Reserves. Kortom: Wales is de perfecte plek om te onthaasten in de natuur. Kijk mee wat voor mooie plekken Wales te bieden heeft!

Pembrokeshire

Als je dol bent op water, dan moet je naar Pembrokeshire. Hier vind je namelijk de verborgen waterwegen van Wales. De riviermonding van Daugleddau is waar vier rivieren bij elkaar komen. Hoewel het ooit een eeuwenoude handelsroute was, is het nu een ongerept natuurgebied waar je prachtig kunt kajakken en kunt genieten van de natuur en verschillende diersoorten.

Als je niet zo’n waterrat bent, kun je ook naar het dorpje Lawrenny trekken. Het wordt omringd door eeuwenoude eikenbossen, en staat bekend als een van de leukste dorpjes van Groot-Britannië. Hier vind je de Lawrenny Woodland Loop. Deze wandeling is uitermate geschikt voor families, en komt uit bij zoutvlaktes en moerassen.

Carew Castle

Wales heeft meer dan 600 kastelen om te bezoeken, zoals Carew Castle. Dit kasteel heeft meer dan 2000 jaar geschiedenis om te ontdekken. En niet alleen dat: in dit kasteel zou het spoken, dus als je ’s avonds gaat kom je misschien de “white lady” nog wel tegen. Dat is ook het perfecte tijdstip om het kasteel te bezoeken als je graag de sterren wilt bewonderen.

Overdag is het de perfecte plek voor een wandeling. De wandeling brengt je niet alleen langs het kasteel, maar ook langs een watermolen, een middeleeuwse brug en een picknick-gebied. Je kunt bij de watermolen zelfs vissen naar krabben, maar je moet ze daarna wel weer loslaten.

Dark Sky Reserves

Wales is één van de beste plekken om sterren te kijken. En er zijn veel plekken om uit te kiezen: van de prachtige kustlijn, tot diep in een nationaal park. Over dat Nationale Park gesproken: Snowdonia beslaat meer dan 2.000 vierkante kilometer beschermd natuurgebied, wat betekent dat er voldoende plekken zijn om de sterren te zien. Verblijf daar bijvoorbeeld in Nature’s Point, een luxe huisje met spectaculair uitzicht over de zee.

Liever letterlijk slapen onder de sterren? Verblijf dan bij Brechfa Camping in de Cothi-vallei, voor een Glamping ervaring in een Mongolische yurt. Je buren zijn misschien wat hariger dan je gewend bent, want dat is een groepje alpaca’s!

De uitgestrekte kust van Penbryn Beach is aangewezen als officiële Dark Sky Discovery site. In de buurt kun je verblijven bij de ‘Best Stargazing Campsite in the UK’, namelijk Top of the Woods in Boncath. De camping omschrijft zichzelf als eco-friendly boutique glamping.

Vliegen naar Wales

Vanaf Amsterdam vlieg je in 1,5 uur naar Cardiff met KLM. Cardiff is een superleuke stad die de perfecte mix biedt van cultuur en natuur. Het heeft een redelijk klein stadscentrum, waardoor je het makkelijk in één dag kunt bezoeken. De rest van de tijd kun je dan doorbrengen met tot rust komen in de natuur. Bekijk de website van KLM voor meer informatie en het actuele vluchtschema.

Boek een fly-drive door Wales

Liever een rondreis maken door Wales? Goed idee! Laat je haast maar in Nederland achter, want je zult af en toe in de file staan achter een groep schapen die rustig staan te grazen. Kun jij extra lang van de natuur genieten. Wat dacht je van een 8-daagse reis met een bezoek aan 3 nationale parken? Of liever een 15-daagse reis die je langs de leukste dorpjes brengt? Zie hier alle opties voor een fly-drive naar Wales.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter