Deze 7 leuke rooftopbars in Lissabon moet je bezoeken tijdens je stedentrip!

door Explorista

Als er íets is dat Lissabon beter doet dan welke andere Europese stad dan ook, dan is het wel “uitzicht”. Omdat de stad gebouwd is op zeven heuvels is er altijd en overal wel een plek om te genieten van het prachtige uitzicht. Vaak zijn dat uitzichtpunten, maar het is nóg leuker als je ook een drankje kan nuttigen terwijl je van het uitzicht geniet toch? Daarom hou ik van rooftop bars. Ik heb er een aantal kunnen testen toen ik in Lissabon woonde, en die wil ik bij deze met jou delen. Dit zijn mijn favoriete rooftopbars in Lissabon!

Ik was tijdens de meeste bezoekjes teveel gefocust op mijn gezelschap en lekker ontspannen om foto’s te maken, en tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik erachter dat ik van de meeste bars geen foto’s heb (alleen video’s). Daarom heb ik foto’s van de Instagram-kanalen van deze bars gebruikt als illustratie. Kun je toch een beetje zien hoe de sfeer is :-).

https://www.instagram.com/p/CL7CTKpCGZn/

Terraço Chill-Out Limão

In principe staat deze lijst in willekeurige volgorde, maar ik heb wel een favoriet. En dat is de Terraço Chill-Out Limão, de rooftopbar bovenop hotel H10 Duque de Loulé. Er zijn een aantal redenen waarom ik deze zo fijn vind, en de belangrijkste is eigenlijk de vibe. Het raakt precies die sweet spot qua prijs, stijl en sfeer. Niet te duur, niet te stijfjes, maar wel hip en goede service. Qua locatie zit het op een plek waar je veel rooftopbars vindt (vlakbij Maquês de Pombal & Avenida Liberdade) en je kijkt uit over het oude stadscentrum, het kasteel en het water. De inrichting van zowel het hotel als de rooftopbar is erg leuk, met de vrolijke blauwe tegeltjes op de vloer.

https://www.instagram.com/p/CRBmYkBsMoi/

Noobai

Noobai zit weer op een heel andere plek in het centrum, in de leuke wijk Santa Catarina. Je kijkt dan ook een andere kant op (weg van het centrum) en hebt uitzicht op de befaamde rode hangbrug over de Taag. Behalve de rooftopbar is er ook nog een binnenrestaurant, maar dat stelt qua sfeer niet zoveel voor. Voor het eten zou ik niet per sé gaan, maar wel voor een drankje en om lekker van het uitzicht genieten. Van alle plekken is dit mijn favoriet om de zonsondergang te kijken, omdat je uitkijkt op het westen en het zonnetje staat dan lekker op het terras. Doordat het niet omringd is door bebouwing, heb je bovendien een lekker wijds uitzicht.

https://www.instagram.com/p/CGXUrfdHD9v/

The V Rooftop Bar

Dit is de kleinste rooftopbar uit het lijstje, en daardoor leuk en intiem. Het zit bovenop het The Vintage Hotel & Spa, wat overigens qua inrichting ook een heel leuk hotel is. De rooftopbar is met heel zachte, natuurlijke kleuren ingericht, wat het een heel mooi geheel maakt. Het zit niet zo hoog als andere bars in deze lijst (op de 4e verdieping), dus je hebt iets minder uitzicht, maar je kijkt wel uit op het kasteel en de oranje daken van de omgeving. Wat ik leuk vond aan deze bar is de cocktaillijst, die waren erg origineel en lekker!

https://www.instagram.com/p/B2WxMjqHNJL/

Rooftop Bar – Hotel Mundial

De rooftop bar van Hotel Mundial is misschien wel één van de bekendste uit het lijstje: iedereen in Lissabon kent ‘m wel. Het ligt op de negende verdieping van Hotel Mundial aan het plein Martim Moniz, vrij centraal dus. Je kijkt uit over het kasteel en de rest van het centrum. De vibe van deze rooftopbar is een beetje meer “nachtclub” vind ik, met witte stoelen & tafels en (soms) een DJ. Ze hebben een uitgebreid menu met drankjes, en de prijs voor een glas wijn viel me enorm mee.

https://www.instagram.com/p/BazeUNTjMAf/

Entretanto

De meest centraal gelegen rooftopbar van Lissabon is waarschijnlijk Entretanto, bovenop Hotel do Chiado. En dat hotel ligt (je raadt het al) in Chiado, recht aan één van de belangrijkst winkelstraten van Lissabon. Het is een beetje een goedbewaard geheim, en de rooftop is ook minder hip dan een aantal van de andere uit het lijstje. Maar wel stijlvol en niet minder fijn, en het is daardoor dan ook de perfecte locatie voor bijvoorbeeld date night. Je hebt prachtig uitzicht op het kasteel, wat heel romantisch is.

https://www.instagram.com/p/BzRH7Z4HS0R/?utm_source=ig_web_copy_link

Sky Bar

Van alle bars op het lijstje is deze bovenop Hotel Tivoli de duurste en chiqueste. Hier moet je wel een beetje fatsoenlijk gekleed zijn, en de obers staan elke paar minuten naast je om te vragen of ze je nog ergens mee kunnen helpen. Hij zit vlak naast Limão dus het uitzicht is even mooi. Vooral de entree is erg indrukwekkend, want je komt buiten over een prachtige trap naar beneden en dan zie je ineenkeer het uitzicht en word je helemaal weggeblazen. Er zijn verschillende levels waar je kunt zitten, er is vaak muziek en de cocktails waren heerlijk.

https://www.instagram.com/p/CQOCrHlsXP5/?utm_source=ig_web_copy_link

Lost In

Goed, téchnisch gezien is Lost In volgens mij geen rooftopbar. Maar omdat het terras precies op de top van de heuvel van Principe Real zit, heb je toch een erg leuk uitzicht over de stad (landinwaarts). Dus ik reken het goed. Van alle locaties op de lijst is dit één van de meest relaxte en meest goedkope. Ze hebben een goede happy hour waarbij je twee caparinha’s voor de prijs van één krijgt. Hoewel ik er niks gegeten heb, kun je dat hier volgens mij wel heel lekker. Het zit een klein beetje verstopt aan Rua don Pedro V, dus hou je bordjes goed in de gaten.

Meer lezen over Lissabon? Mis deze artikelen niet:

Wat is jouw favoriete rooftopbar in Lissabon?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Fleur Sophia 13 juli, 2021 - 13:27

Ohh, ik heb door dit artikel helemaal zin gekregen om weer een tripje naar Lissabon te boeken!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter