Sebatu Sanctuary Eco Resort: luxe glamping in de jungle van Ubud | Explorista’s Top Hotels

door Explorista

Voor onze negenjarige anniversary wilde ik Joris op iets leuks trakteren. Om te vieren dat we afgelopen jaar dan eindelijk de stap gezet hebben om onze dromen waar te maken. Dat had hij wel verdiend, vond ik! Aangezien we elkaar nooit fysieke cadeautjes geven, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om ergens een tripje naartoe te maken, en mijn keuze viel al snel op Ubud: een dorpje in de heuvels in het centrum van Bali dat bekend staat om zijn prachtige natuur, vele leuke restaurants en hoeveelheid yogastudio’s.

Op Liselore’s Instagram kwam ik een supermooi hotel tegen, net toen ik op zoek was. Perfecte timing dus. Het hotel in kwestie was het prachtige Sebatu Sanctuary Eco Resort, zo’n half uur ten Noorden van Ubud. Perfect, dan konden we één dagje sightseeing in Ubud en één dagje chillen aan het zwembad met dromerig uitzicht over de knalgroene rijstvelden. Ik was verkocht. Laat me je vertellen waarom dit hotel zo onwaarschijnlijk perfect is. 

Sebatu Sanctuary Eco Resort ligt dus in het dorpje Sebatu net buiten Tegalalang, zo’n half uur ten Noorden van Ubud. Het is hoger gelegen, en daardoor is het er iets koeler en zijn er minder muggen. Om er te komen moet je trouwens helemaal off the grid, over een zandweggetje vol kuilen haha. Echt een hidden gem!

Ik telde qua verblijfopties twee Javaanse bungalows, en twee luxe glamping-tenten. Misschien zijn er meer, maar de wandeling naar de tent ging over een bochtig paadje door de begroeiing, dus dat was moeilijk te zien. In eerste instantie koos Joris voor de cottage, maar toen ik daar een wespennest spotte, en hij een giga-spin (welkom in de jungle!), besloten we toch snel voor een glamping tent te gaan (waar ik vanaf het begin mijn oog al op laten vallen).

SebatuSanctuaryEcoResort11
SebatuSanctuaryEcoResort15

De prachtige luxetenten zijn ingericht in koloniale stijl, en het voelt dus ook een beetje alsof je op de Afrikaanse steppe zit, ofzo. Het bedrijf dat de tenten produceert zegt dat hun stijl een ode brengt aan de tijd dat “reizen nog een luxe was”, en zo voelt het 100%. De tenten zijn ruim, met een glanzende houten vloer, en prachtige meubels. Onze ruime bed was waanzinnig comfortabel, en met de airconditioning was het heerlijk vertoeven. ‘S avonds heb ik vanaf onze patio voor het eerst vuurvliegjes gezien!!!!! (sorry, maar daar moeten zoveel uitroeptekens bij, want dat was echt magie.)

De badkamer is echt een droom. Die is namelijk buiten de tent, en slechts gedeeltelijk overdekt door een bamboe-dak. Je doucht dus met een regendouche (met warm water!) in de open lucht, terwijl de zonnestralen lekker naar binnen vallen. Het bad, gemaakt van natuursteen is iets van designdromen. Die staat boven een vijver met goudvissen, in de open lucht. Waan-zin-nig.

En bij dit alles moet je dus een soundtrack verzinnen van zingende gekko’s, vogels, en allerlei andere beestjes. Vooral ’s nachts als je in bed ligt is dit net een sprookje.

SebatuSanctuaryEcoResort11

Het andere hoogtepunt van dit resort dat echt genoemd moet worden is het waanzinnige zwembad met uitzicht over de rijstvelden. Ik heb denk ik nog nooit gezwommen met zo’n uitzicht. En nog leuker: het is een natuurlijk zwembad (zonder chemicaliën) en er zwemmen 250 vissen in! Hoe leuk is dat, lekker zwemmen met visjes! En nieuwsgierig dat ze zijn joh, ze kwamen steeds als ik even stil zat of hing (aan de rand) een kijkje nemen.

Het mooie is dat dit resort eco-vriendelijk is. Dat zie je terug in bijvoorbeeld het zwembad, maar ook het feit dat een de tenten gedeeltelijk draaien op zonne-energie, en ze een aantal eco-projecten doen op het gebied van regenwater en plastic. Ik hou van hotels die zo eco-neutraal mogelijk zijn én dan ook nog eens superstijlvol. Dat bewijst maar dat bezig zijn met het milieu geen geitenwollensokken-bezigheid is.

De kamers zijn overigens ook goed betaalbaar, voor een luxe hotel. Mocht je dus een luxe verblijf zoeken en wel zin hebben in luxe glamping in de jungle ten noorden van Ubud, dan kan ik je dit hotel zó enorm aanraden. Wij hebben echt een fantastisch weekend gehad, lekker dobberend in het zwembad, chillend in onze glamping tent, en met heerlijk vers gemaakt eten.

www.sebatusanctuary.com

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Marieke 7 maart, 2018 - 08:56

O my……. wat een dróóm plek! Prachtig! En wat gaaf, dat ze zo eco zijn. I love it!!!

Plaats een reactie
Milou 9 maart, 2018 - 07:11

Mooi he?? Ik vond het ook echt fantastisch <3

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 14 maart, 2018 - 15:28

Wat een droomplek zeg! Dit klinkt op de dikke enorme spin en het wespennest na echt perfect!

Plaats een reactie
Explorista 15 maart, 2018 - 03:43

Haha wel toch? En ja… dat zijn de dingen die je in de jungle vindt haha.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter