USA Roadtrip IX: Een liefdesbrief aan Santa Barbara

SantaBarbara8

Lieve Santa Barbara,

Iets veranderde in mij op het moment dat ik in jou belandde. Een rust trok over mij lijf. Mijn spieren ontspanden. Mijn ogen openden. En ik ademde je diep in. ‘Ik kan hier wonen’, zei ik, en keek Meneer indringend aan. Ik meende het. Na een paar uur had ik mijn hart aan je verloren.

Wat het precies is aan je dat mij zo aantrekt kan ik niet eens verklaren. Maar je hebt iets. Een bepaalde rust. Het maakt je allemaal niet uit. Iedereen doet maar. Jij red je wel. Een bepaalde je ne sais quoi. En dat bevalt me wel.

Santabarbara4

SantaBarbara11

Misschien komt het doordat ik even een momentje nam voor mezelf. Even in mijn eentje over de boulevard struinde. Een vrijheid in mijn lijf voelde sijpelen, en jou door voelde dringen in mijn hart. De palmbomen wuifden boven mijn hoofd. Een briesje kuste mijn huid. En in de verte keken de ruige, grillige bergen me beschermend toe.

In het centrum slenterde ik langs de leukste winkels, en kwam ik terecht in prachtige boekwinkels (Granada Books), en bruisende café’s (Brasil Arts Café). Je kent een bepaalde originaliteit die je anders maakt dan andere Amerikaanse steden. Vanaf mijn balkon keek ik uit hoe Santa Barbara iedere dag op hetzelfde ritme danste. Het kent geen stress. Geen gejaagdheid. ‘S nachts kent het geen verschil met overdag. En in het zwembad dobberde ik met het oorverdovende geluid van rust, stilte en geluk.

Santabarbara7

SantaBarbara9

Op de pier maneuvreerde ik me langs groepen toeristen. Op ieder gezicht prijkte een glimlach. Een vorm van ontspannenheid die ik nergens anders zoveel zag. Ik lachte om pelikanen die vis uit de handen van een jongetje pikten, en kreeg een mini hartverzakking toen er eentje twee meter voor mijn neus landde.

Vanaf een bankje zag ik hoe de goudkleurige zon het canvas van de lucht oranje toverde, roze, en vervolgens onder ging in een glinsterende zee. Op de golven dobberden nog wat surfers. En ik.. ik werd verliefd. Ik was gelukkig.

SantaBarbara1

Santabarbara4

Santabarbara6

SantaBarbara10

SantaBarbara12

SantaBarbara13

SantaBarbara14

15 comments

 1. mai ngo

  mooooie liefdesbrief en foto’s! haha kan niet wachten om dit zelf mee te maken

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Het is zo heerlijk <3

   Beantwoorden

 2. Marieke

  Wat een mooi artikel, Milou :) En wat zijn de foto’s weer prachtig! Vooral die laatste twee, echt wauw!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Dankjewel <3. Fotograferen is niet moeilijk als je op zo'n mooie plek bent...

   Beantwoorden

 3. Annebelle

  Oeh, lijkt me heerlijk!

  Beantwoorden

 4. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! En dat met die pelicanen lijkt me heel erg bijzonder! Nog nooit zo’n dier in het wild gespot, wist niet dat ze zo brutaal waren :)!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja, enorm! Ze zijn ook helemaal niet bang voor mensen.. in ieder geval daar niet!

   Beantwoorden

 5. Hand Luggage Only

  Lovely photos!!! And I laughed when you said about the Pelican stealing the boy’s fish promptly followed by your near heart attack when one landed near you! Hehehe!!!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   haha yes I nearly peed my pants!

   Beantwoorden

 6. Annelies

  We leave Friday……have rented a house in Santa Barbara for the family to enjoy. Our Christmas present to Oma, the children and their little ones. A good time for great meals, good wine and building memories. I wish you could join us. I will say hello to your Santa Barbara!!!!!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ohhh, that is so lovely. Wish I could too. Next time maybe! I really fell in love with Santa Barbara. Please enjoy, and lots of hugs from us <3

   Beantwoorden

 7. Sandra

  Zo bijzonder… Ik heb ook ergens daar mijn hart verloren. Californië is zo’n prettige staat. Al die kleine kustplaatsen met die palmbomen. Pure liefde!

  Beantwoorden

 8. Rianne

  Ohh dit klinkt echt zo fijn allemaal!

  Beantwoorden

 9. Marcella

  Je hebt er weer eentje bij gezet op m’n wishlist, voor als ik nog eens terug ga. En ik krijg eigenlijk steeds meer redenen om gewoon terug te gaan naar prachtig Amerika :-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *