USA Roadtrip Part II: Dramatisch mooi Zion

door Explorista

‘Zion? I’ve never been there, but I’ve heard it’s dramatic’. Op het vliegveld van Houston vroeg de man voor ons zojuist waar we allemaal heen zouden gaan op onze maand (“wow!”) Amerika. En dramatisch. Daar was niets van gelogen. In de positieve (en voor mijn enkels: negatieve) zin van het woord. We brachten er twee dagen door, en voelden ons even echte ontdekkingsreizigers.

Zion was een park waar weinig familieleden en kennissen me iets over konden vertellen. Bijzonder, gezien het feit dat we allemaal bij elkaar rond de veertig keer in de VS zijn geweest. Op Twitter druppelde een aantal discussies over ‘Zion vs Bryce’ binnen. Bryce National Park ligt er niet ver vandaan, en dus is het vaak -ook voor ons- òf Zion, òf Bryce. Voor ons werd het Zion. (Rode rotsen zou ik nog wel voldoende zien, vermoedde ik). Een park waarbij, als ik het noemde, bij veel Nederlanders alleen een glazige blik in de ogen verscheen. Onterecht.

Zion9

Zion7

Zion8

Even dacht ik ook: is dit wel de juiste keuze geweest? Met onze auto gleden we over de highway, die langzaamaan steeds kronkeliger en smaller werd. De dorpjes om ons heen werden kleiner, en de ranches met paarden en koeien vermenigvuldigden zich met de minuut. Cowboy-territorium. Aan de natuur lag het niet: o, nee. Naar mate we dichter bij het park kwamen rezen de bergen hoger en dramatischer voor ons uit. Maar er was iets aan die ene weg, omsloten door hooggebergte dat me een claustrofobisch gevoel gaf. There’s no way out, but back.

Eenmaal binnen in het park zijn er twee opties: óf door een deel van het park rijden met de auto (en er aan de oostkant uit), of je auto parkeren en een shuttlebus pakken, dieper het park in. De shuttlebus stopt op zo’n acht haltes door het park heen, bij de belangrijkste bezienswaardigheden en beginpunten van wandelingen. Wij zijn op drie plekken uitgestapt: Court of the Patriarchs, Weeping Rock en Temple of Sinava (het eindpunt).

Zion3

Zion1

Zion6Court of the Patriarchs bestaat uit drie grote kliffen die hoog langs de weg oprijzen. De drie bergen zijn genoemd naar drie bijbelse figuren: Abraham, Isaac en Jacob. Er werd me verteld dat één van de drie de hoogste top in Zion zou zijn, maar al sla je me dood… ik weet niet welke.

Weeping Rock was een ervaring. Op een warme dag klommen Meneer en ik het pad op richting Weeping Rock, zonder echt een idee te hebben van wat te verwachten. Vlak voordat je boven bent, is een mini watervalletje. En ik dacht al pissig dat ik me lichtelijk opgelicht voelde. Totdat ik naar links keek, en daar in inham zag, waarover een gordijn van waterdruppels viel. En eenmaal achter die golf ’tranen’, stokte mijn adem. In stilte kon ik niets anders doen dan de aarde bewonderen. Wat een contrast van het snelle leven van Las Vegas, en alle flitsende impulsen die aan alle kanten aan je sleuren.

Zion2

Zion5

De volgende dag, een zaterdag, was stukken drukker. We moesten de auto ruim buiten Zion parkeren, en twintig minuten lopen naar de bushalte. Vanaf daar stapten we op met een doel: The Narrows lopen. Mits het niet eng smal was. Mijn camera pakte ik in met plastic zakken (die ik er uiteindelijk niet uithaalde: teveel werk), en voorzichtig zette ik mijn eerste stappen in het water. Met een grote houten stok in mijn hand, waadde ik door het water. Als een ware ontdekkingsreiziger.

The Narrows is een verslavende wandeling, zoveel is wel duidelijk. Het is heerlijk om zo in de natuur te lopen, met je voeten in fris water, klauterend over gladde stenen. Bij elke hoek die je omslaat zie je weer iets anders. En langzaamaan wordt de kloof… narrow, inderdaad. Ik geloof niet dat er echt een einde aan de wandeling it, maar na een uur of drie draaiden we ons om. We moesten ’s avonds nog naar de Grand Canyon rijden, en hadden eigenlijk al in de auto moeten zitten. Maar de wandeling was zo mooi dat we door bleven lopen.

Schermafbeelding 2014-07-28 om 21.05.57

10462498_247134475487556_152327326905512302_n

20140614_131810

En uiteindelijk bleken mijn enkels het daar niet zo mee eens. Eenmaal bij de auto zag ik pas wat voor ravage mijn gympen, enkelsokjes en water hadden aangericht. Geen idee of het slim was om gewoon lekker door te lopen in dat water met bloederige enkels. Misschien ben ik nu wel geïnfecteerd met een gemuteerd alienvirus. Maar meneer zegt dat het koud stromend water was, en het dus wel mee viel. De rest van de vakantie droeg ik dus lange sokken over mijn enkels als ik ging wandelen. Lesson learned.

Zion is inderdaad dramatisch. In alle prachtige zinnen van het woord.

20140614_144518

10371695_247138248820512_1362451364218987295_n

10350509_247138305487173_9051351010825703507_n

Ben jij in Zion geweest?

Ps. Don’t be stupid like us: na een uitputtende wandeling van vier uur, wil je echt niet nog zes uur rijden in het donker, doodvermoeid, zonder bereik op je telefoon of radio, op uitgestorven wegen richting Grand Canyon. Dus plan The Narrows en de rit naar GC niet op dezelfde dag!

Misschien vind je dit ook interessant

28 reacties

Laura 29 juli, 2014 - 08:12

Aiiii! Je voeten :(

Wij zijn tijdens onze rondreis wel door Zion gereden, maar moesten keuzes maken en zijn dus alleen via de hoofdweg geweest. Ik moet zeggen dat er plekken waren die meer indruk maakte, maar dat was vast anders geweest als we er meer tijd hadden doorgebracht.

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 08:40

Dat denk ik ook inderdaad, als je alleen de hoofdweg nam, dan heb je best wel een groot stuk van het park gemist. Desondanks vond ik die weg ook mooi ;-) Wat maakte wel indruk op je?

Plaats een reactie
Lisa 29 juli, 2014 - 08:18

Die laatste tip zal ik moeten onthouden want dat zou mij ook kunnen overkomen, haha. Au, wat zien je enkels er slecht uit op die foto, pijnlijk! Ik vind deze artikels zo fijn! Zo’n mooie natuur en zoals ik het zie, is dit inderdaad dramatisch maar op een prachtige manier.

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 08:40

Lief om te horen <3 En mijn enkels waren best pijnlijk, maar de foto is wel dramatischer dan het was, omdat het bloed was uitgelopen doordat we in water liepen..

Plaats een reactie
Rosanne 29 juli, 2014 - 08:39

Aaaahw die voeten! Maar als het het waard was: who cares about dat alienvirus ;-) Mooie trip!

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 13:13

Absoluut. De enkeltjes zijn gewoon weer heel nu, en de herinnering blijvend :-)

Plaats een reactie
yvonnedo 29 juli, 2014 - 10:07

Wauw prachtige foto’s! Alleen die van je enkels is natuurlijk wat minder, ziet er pijnlijk uit!

Plaats een reactie
Ester 29 juli, 2014 - 11:55

Heel mooi! Voor steden als Las Vegas hoef ik niet naar de VS, maar dit lijkt me een mooie reden om dat deel van Noord-Amerika wel te ontdekken :-)

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 13:14

Absoluut. Als je dit mooi vindt dan zul je je echt vermaken in die hoek. Ik heb zoveel prachtige en afwisselende natuur gezien: Zion, Grand Canyon, Death Valley, Yosemite, Lake Tahoe, Big Sur..

Plaats een reactie
Kirsten 29 juli, 2014 - 12:38

Wij zijn zelf anderhalve dag denk ik in Zion geweest, veels te kort!
Daarom ga ik ook echt plannen om terug te gaan, maar dat heb ik ook met andere parken..
Ondanks dat Nederland natuurlijk ook mooie natuur heeft, wordt ik in Amerika altijd veel meer gegrepen door de natuur!

Zelf zij. Wij ook in bryce geweest rn dat vond ik echt een magische plek, al die rode rotsen en de zonsopkomst…te mooi!

Benieuwd naar je vervolg verhalen!

Plaats een reactie
Erica 29 juli, 2014 - 12:44

Wat zonde dat je Bryce overgeslagen hebt!! Zion is echt prachtig, maar Bryce is zo bijzonder, echt sprookjesachtig! Helaas, dan zal je toch nog een keer terug moeten naar de VS ;-)

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 13:12

Haha dat laatste is sowieso een vaststaand feit ;-)

Plaats een reactie
Erica 29 juli, 2014 - 13:55

In dat geval moet je bij je voorbereiding beslist eens kijken naar de volgende website: http://www.ontdek-amerika.nl. Daar staat heel veel informatie in en prachtige foto’s.

Plaats een reactie
Karbonkel 29 juli, 2014 - 14:20

Ik wilde eerst nooit naar Amerika; ik bedoel, steden met alleen maar hoogbouw en naar mijn mening lelijke gebouwen, vreemde mensen en alles. En toen ontdekte ik de hoeveelheid mooie natuur en toen las ik jouw artikel en nu wil ik alleen nog maar grager (is dit een woord?). Zo mooi. Alleen zou ik Bryce niet over slaan, omdat ik door de foto’s daarvan het idee van een roadtrip door Amerika in mijn hoofd haalde :’). Zo mooi

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 15:37

Haha, leuk om te horen! Er komen nog heel veel verschillende natuurplekken aan de komende tijd :-) De steden zijn inderdaad heel anders dan in Europa. Niet per se mijn lievelings ook, maar de natuur is zo geweldig!

Plaats een reactie
Nienke 29 juli, 2014 - 14:30

Oh die enkels zien er zo pijnlijk uit. Gelukkig zijn de andere foto’s een stuk beter hahah. Het ziet er echt uit als een prachtige omgeving. Leuk om te lezen in ieder geval!

Plaats een reactie
Patricia 29 juli, 2014 - 14:46

Heerlijk om zo met jullie vakantie mee te kunnen loeren.. en wow, wat moet dat een gave trip zijn geweest zeg! Zoveel afwisseling! Bij mij staat een roadtrip door Amerika ook nog op de planning (maar eerst Zuid-Afrika.. nog 80 dagen, whoopwhoop).. :)

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 15:38

Waa Zuid-Afrika! Daar wil ik ook wel heen! (Maar Meneer is daar al eens een keer anderhalve maand geweest, dus dan staat het niet zo hoog op de to-do-list helaas..)

Plaats een reactie
Veerle 29 juli, 2014 - 15:39

Wauw, wat een prachtige foto’s!

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 17:13

Dankjewel, wat lief!

Plaats een reactie
Marcella 29 juli, 2014 - 19:05

Ook ik vond Zion erg mooi! Wij maakten er een wandeling naar twee watervallen. Werkelijk prachtig. We troffen zowel in Bryce als Zion regen rond 14u dus onwijs veel hebben we er niet kunnen doen. Maar dat het er beeldschoon is weet ik wel! Ook wij maakten die fout wel eens, urenlang rijden terwijl je op bent. De afstanden in Amerika zijn groter dan we wel eens denken!

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 20:43

Ja, niet normaal. En tsja.. het hotel was al geboekt, dus dan moet je wel!

Plaats een reactie
Sandra 29 juli, 2014 - 20:35

Ook ik ben verliefd op Zion (en vond het écht mooier dan Bryce). Ik geloof dat ik er drie artikelen over schreef, dus dat zegt genoeg ;-)! Het viel mij ook op dat Nederlanders Zion niet kennen terwijl het in de VS één van de populairste parken is…

Plaats een reactie
Explorista 29 juli, 2014 - 20:43

Ja maf is dat hè? Nouja, daar maken wij een eind aan dan, die onwetendheid ;-)

Plaats een reactie
Michelle | Travel lifestyle.nl 29 juli, 2014 - 21:39

Oh wow, die enkels! Maar het is er wel heel erg mooi :) Wil er heel graag een keertje naar toe. En dan met lange sokken ;-)

Plaats een reactie
Explorista 30 juli, 2014 - 10:05

Haha ja! Jij snapt ‘m.

Plaats een reactie
Paul de Zwaan 5 augustus, 2014 - 15:25

Erg mooie foto’s! Lijkt mij een heel avontuur!

Plaats een reactie
Yvon 13 augustus, 2014 - 14:57

Alle verhalen over de V.S. en mijn eigen bezoek aan Florida & NYC zorgen er voor dat ik steeds enthousiaster word!
Zion ziet er echt heel mooi uit, prachtig!

En ja je enkels iets minder inderdaad ;)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter