USA Roadtrip Part VII: San Fransisco, spierpijn & Italiaans eten

SanFransisco7

Mijn bezoek aan San Fransisco was niet mijn beste bezoek aan een stad ooit. Ik weet dat de gemiddelde persoon San Fran wil verkiezen tot het mekka van de hele wereld (vooral Amerikanen) maar ik… ik voelde die connectie niet. Natuurlijk: ik heb het leuk gehad. En ik kan je heel wat tips geven voor je bezoekje aan de stad, maar omver geblazen? Nee, dat was ik niet.

Het ging al mis bij het boeken van accommodatie: wegens schraal internet ging dat allemaal last minute, en hoewel ik voorbereid was op flinke prijzen, schrok ik me nog een ongeluk. Het goedkoopste hotel (dat nog steeds érg aan de prijs was) lag vlak bij het strand en de dierentuin, zo’n veertig minuten met de tram van het centrum.
SanFransisco2

SanFransisco1

SanFransisco3
Prima, dachten we. Een leuke andere omgeving. Maar zo kregen we helemaal geen gevoel voor het centrum van de stad. En als je aan het eind van de dag naar je hotelkamer gaat, ga je niet zo makkelijk nog even een hapje eten in de stad. Bummer. Ook wilde ik graag naar Alcatraz, maar was dat uitverkocht, en bleek de SOMA strEAT Food Park (een plaats met voedselstalletjes) in een shady wijk te liggen, en vrijwel uitgestorven te zijn.

Maar er waren ook LEUKE dingen, zoals het huren van een mountainbike. Dear Lord, mijn benen vallen nog bijna van mijn lijf als ik terugdenk aan de heuvels van San Fransisco. Trust me, deze stad is er NIET op gemaakt om in te fietsen, en toch doen wij toeristen het massaal. Behalve dat het een kleine stap is in de strijd tegen wekenlang Amerikaans voedsel, is het namelijk ook een erg leuke manier om de stad te zien. Hoe ervaar je een stad beter dan de fietspaden te gebruiken die locals ook gebruiken, de geluiden van de stad te horen, de wind in je haren te voelen, en een mini hartaanval te krijgen iedere keer dat je fietspad spontaan ophoudt midden op een weg?

SanFransisco4

Sanfransisco6

SanFransisco5

Wij huurden een fiets en fietsten de Golden Gate brug op. Een flinke klim! Maar we hadden echt veel geluk want het was een stralende dag en dus was de diva helemaal te zien. Daarop fietsen is overigens echt een ervaring, tussen alle toeristen die ineens voor je neus stilstaan, en buitenlandse fietsers die nooit op een fiets zitten (ik heb twee botsingen zien gebeuren, haha). Daarna reden we naar Lombard Street, de meest kronkelige straat ter wereld, die Meneer zelfs af is gereden. Ik durfde niet zo goed, omdat de stenen (en mijn schoenzolen!) erg glad waren, dus besloot ik de straat ernaast te nemen. Die was overigens minstens zo stijl, maar dan zonder bochten. (Trots)

We reden ook langs Pier 39, door het centrum, en door China Town. Maar dat laatste was ook niet echt een succes, aangezien ik elke dertig seconde een hoogbejaarde Chinees omverhaalde met mijn stuur. Oeps. Desondanks leuk om gezien te hebben. Ik vond het havengebied, hoewel erg toeristisch, wel heel gezellig met haar winkeltjes en straatverkopers.

SanFransisco10

SanFransisco11

SanFransisco14

Qua eten kan ik je twee tips geven. Zo aten wij in Little Italy bij Trattoria Volare bij een ober met wie we op een of andere manier totaal niet konden communiceren. Soms heb je dat: dat je allebei op een andere lijn zit, en geen idee hebt waarom je gesprek krom loopt. Je snapt elkaars grapjes niet… je hebt gewoon een andere energie. Ik heb vaak goede mensenkennis, maar deze man kon ik totaal niet pijlen. Totdat we het later hadden over de WK-wedstrijd waarbij Italië er valselijk uitgewipt werd, en we konden connecten over het Europa vs Zuid-Amerika gevoel. Ja, voetbal doet iets met je. Toen werden we beste vrienden. En de pasta was ook nog eens heerlijk!

Daarnaast was het tentje wat naast ons hotel zat zonder twijfel één van de allerleukste eettentjes die ik OOIT, waar dan ook, bezocht.  Het heet Java Beach café, een tentje met smoothies, koffie, gratis wifi, jonge ondernemers met laptops, goddelijke broodjes en de meest relaxte sfeer ever. We vonden het er zo leuk dat we er twee keer gegeten hebben. Helaas niet in het centrum, maar vlakbij het strand, maar mocht je daar zijn, dan kan ik het je zeker aanraden.

SanFransisco18

SanFransisco19

De laatste dag reden we een deel van de 49-mile scenic drive. Echt een aanrader, deze route (die je gewoon met bordjes langs de weg kan volgen), brengt je langs de mooiste plekjes van San Fransisco, inclusief heuvels met prachtig uitzicht over de stad. Het enige jammere was dat het net toen mistig was, maar dat duurde gelukkig ook niet lang. Op een gegeven moment raakten we de weg een beetje kwijt, maar dat kwam goed uit, want toen kon Meneer naar Best Buy (aka de beste winkel ooit voor mensen die van technologie houden).

De laatste avond, we waren inmiddels zo’n week of twee op reis, brachten we lekker op onze hotelkamer door. We haalden pizza bij de pizzatent naast ons hotel, dronken cola, en smikkelden alles lekker op in bed terwijl we back to back afleveringen keken van Friend en Seinfeld. Puur geluk.

En wat een mooie locaties stonden ons nog te wachten.

SanFransisco15

SanFransisco16

SanFransisco17

Hoe vond jij San Fransisco?

 

PS. Ik heb niet zoveel foto’s van de stad omdat ik op een fiets zat, en ongeveer zesentwintig keer de Mount Everest opreed…

12 comments

 1. Marieke

  Oké, reserveren bij Alcatraz dus. Ik noteer het! Oh, en goed nadenken over dat fietsen. Geert is gék op fietsen, maar of dit nou zo’n goed idee is?

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha ik vond het fietsen wel leuk hoor, maar AU.

   Beantwoorden

 2. Annebelle

  Wij hadden San Francisco overgeslagen op onze roadtrip, omdat we geen tijd meer hadden. Toch wel erg jammer.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Zonde inderdaad! Maar soms moet je keuzes maken, en gelukkig ligt het er voorlopig nog wel :)

   Beantwoorden

 3. Nienke

  Dat ik naar San Francisco wilde dat wist ik al, maar die foto’s met zulk prachtig weer dragen er wel aan bij hoor hahah! Goed om je ervaringen te lezen. Ik word er enthousiast van (ikwilmijnticketboeken)

  Beantwoorden

 4. Ester

  Stralend blauwe lucht, mooi! Ik heb inderdaad veel goede verhalen over San Francisco gehoord. En al heb ik voorlopig geen tripje naar de VS gepland (andere reis-prioriteiten ;)) – ik ben wel benieuwd naar deze stad!

  (Btw: Horror, fietsen tussen toeristen! Hier in Brussel is er eens per jaar een autoloze zondag, waardoor heel het centrum autovrij is. Fijn doorrijden over de normaal druk bezette wegen denk je – maar het is een verschrikking aangezien de gemiddelde Brusselaar maar 1 keer per jaar op de fiets zit. Op die autoloze zondag dus. Ze hebben hier duidelijk geen fietslessen op school.)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   HAHAHA. Ja ik heb toch echt een aantal keer moeten uitwijken voor toeristen die minder vaak op de fiets zitten dan wij Hollanders. Maar goed, ik was daar natuurlijk net zo goed een toerist ;-)!

   Beantwoorden

 5. Marije

  Ik ben net een weekje terug uit San Francisco en heb diep respect voor je. Uit medeleven voor mijn longen, poezelige knietjes en uithoudingsvermogen hebben wij besloten de fiets maar niet te pakken. Daarentegen hebben we wél heel veel gelopen, wat ons ook spierpijn opleverde. Wat een geweldige stad, hè?

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Absoluut, lopen is ook een uitdaging, hebben wij ook nog veel gedaan haha! Mogelijk dat de Tour de France die rond dat moment plaatsvond er iets mee te maken had ;-)

   Beantwoorden

 6. kim

  Ah wat een pech! Wij hebben dezelfde fout gemaakt en Alcatraz niet op voorhand geboekt. Het is inderdaad een goede tip om dat minstens een week voor aankomst in San Fran te doen. Wat de hotels betreft kozen wij voor de jeugdherberg aan Fisherman’s Wharf. Ideale locatie en bovendien kan je daar vouchers vinden die je 50% korting geven op het huren van een fiets ;)

  Beantwoorden

 7. Danielle

  Oh ik wil daar zijn, NU! ;)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *