5 dingen die je moet weten voor je op wintersport gaat naar Oostenrijk

door Explorista

Het wintersportseizoen is inmiddels al weer in volle gang. Ik heb al verschillende vriendinnen op de piste voorbij zien komen, en bij mij begint het ook weer te kriebelen. Mijn favoriete wintersportbestemming van de laatste tijd was toch wel Kitzbühel in Oostenrijk (aanrader!). Mocht je zelf van plan zijn om met de auto op wintersport te gaan in Oostenrijk, dan is het wel belangrijk dat je je goed voorbereid.

In dit artikel lees je alles waar je op moet letten voordat je met de auto op wintersport gaat naar Oostenrijk. Let op: deze dingen zijn verplicht!

Dit artikel betreft een samenwerking.

1: Autobahnvignet

Maak je tijdens je reis door Oostenrijk gebruik van de nationale snelwegen, dan is een Oostenrijk vignet verplicht. Een vignet is een bewijs dat er voor het voertuig wegenbelasting betaald is. Het vignet voor Oostenrijk is beschikbaar voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar (14 maanden).

Goed nieuws! Sinds december 2017 is het mogelijk om voor Oostenrijk een digitaal vignet te kopen. Het digitale vignet is gekoppeld aan je kenteken. Het kenteken wordt opgenomen in de database van Oostenrijk en geactiveerd op de datum waarop je het vignet aangevraagd hebt. Je hoeft dus geen vignet meer op je voorruit te plakken. Ideaal! Je kunt het digitale vignet voor Oostenrijk eenvoudig online bestellen via www.AutoTolVignetten.nl. Je kunt betalen met iDeal en het vignet wordt binnen 1 werkdag via e-mail toegestuurd, dus ideaal voor last minute-planners zoals ik :-).

2: Gevarendriehoek

Als je met de auto naar Oostenrijk reist is het verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. De gevarendriehoek dien je te gebruiken bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom. Plaats de driehoek op voldoende afstand achter het voertuig en op niet meer dan 1 meter van de rand van de weg.

daniel-frank-223182

3: Veiligheidshesje(s)

Ook veiligheidshesjes zijn verplicht om in je auto te hebben. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval. Je kunt het beste één hesje per passagier hebben.

4: Verbandtrommel

Daarnaast is het verplicht een verbandtrommel in de auto te hebben. Zorg dat je er eentje koopt die voldoet aan de EU norm.

5: Winterbanden

Naast producten die je in je auto nodig hebt, is het sinds 2008 in Oostenrijk verplicht om van november t/m april bij winterse omstandigheden winterbanden te gebruiken. Er is sprake van winterse omstandigheden als de weg is bedekt met sneeuw, sneeuwmodder of ijs. Naast dat het verplicht is, is het ook wel gewoon veilig. Voor een extra veilig gevoel kun je ook nog sneeuwkettingen overwegen, die gebruikte mijn vader ook altijd.

Ben jij van plan binnenkort op wintersport te gaan? Toevallig naar Oostenrijk?

Samenwerkingen met partners ondersteunen Explorista.nl bij het draaiende houden van de website. Bedankt voor het begrip en voor de steun aan mijn partners!

Photos by Daniel Frank on Unsplash.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter