Belfast bezienswaardigheden: 7 dingen die je moet zien

Belfast7 - Belfast bezienswaardigheden: 7 dingen die je moet zien

Belfast7

Belfast was een stad die ik al een tijdje graag wilde bezoeken. Ik heb een aantal vrienden die er geweest waren en die stuk voor stuk zeiden dat het toch zo’n leuke, bruisende stad was. Daarnaast komt één van mijn beste vrienden er vandaan, dus toen ik goedkope tickets spotte, sprong ik meteen op het vliegtuig om de Noord-Ierse stad te bezoeken. 

Ik had onbedoeld een interessante datum uitgezocht: namelijk het 100-jarige jubileum van de splitsing van Noord en Zuid-Ierland. Nogal een gevoelige dag, en er werd ook flink gevreesd voor terroristische aanslagen. Haha, lekker gekozen, Milou. Naast me werden auto’s doorzocht op eventuele bommen, hiep hoi.

belfast1 Belfast2

Maar gelukkig heb ik daar op één ochtend na niets op gemerkt. De stad lijkt juist best ver over zijn getroubleerde verleden heen te zijn, en ik kwam alleen maar gezellige, leuke mensen tegen. De stad is modern, knus, en zit vol leuke eettentjes en café’s. Overal kom je wel hippe streetart tegen. Hoewel het niet de mooiste stad is die je ooit tegen zult komen, is het wel een heel leuke stad, met fantastisch mooie natuur om de hoek. Op een steenworp afstand tref je bergen, ruige kust, en Game of Thrones-landschap.

Belfast is best klein dus perfect voor een weekendje weg. Dan kun je mooi één dag in de stad besteden, en één dag in de natuur, zoals ik. Hier zijn zeven bezienswaardigheden die je in Belfast moet zien:

1. Belfast Castle

Bovenop een heuvel staat het mooie Belfast Castle, vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de stad. Binnen heb ik het niet gezien, want er was een bruiloft gaande, maar er schijnt een restaurant te zitten, waar je heerlijk kunt eten.

2. St.Anne’s Cathedral

Ik vond het contrast van het kunstwerk op de voorgrond met de oude kerk zo mooi. De binnenkant ziet eruit als welke kathedraal dan ook: indrukwekkend.

3. Commercial Court

Dit schattige steegje zit vol pubs, en schijnt geweldig te zijn om uit te gaan (alleen was ik er overdag). Er was ook veel streetart te vinden, en al met al vond ik het een superleuk straatje.

4. City Hall

Het meest indrukwekkende gebouw van Belfast: City Hall. Hier lijkt de rest van de stad een beetje omheen te zijn gebouwd. Ik had geen tijd voor een rondleiding, maar zelf een wandeling om het gebouw was al fijn, het staat namelijk ook vol met monumenten.

Belfast3 Belfast6

5. St George Market

Hier wordt in het weekend markten gehouden. Ik bezocht op zondag een foodmarkt, en hoewel ik die vaak maar matig vindt (er wordt altijd van die superdure ham uit Spanje verkocht waar ik echt geen €20 aan uit ga geven), vond ik deze echt leuk. Het was heel betaalbaar, vol leuke standjes met sieraden en smakelijk eten. Ik moest me inhouden niet met drie burgers en vijf cupcakes weg te lopen.

6. Victoria Square Shopping Centre

Voor hardcore shoppen moet je in dit winkelcentrum zijn. Je vindt er alle bekende ketens, veel eetzaakjes en zelfs een bioscoop. Als ik hier zou wonen, zou ik me oneindig vermaken.

7. Titanic Experience

De highlight en toeristentrekker van Belfast is toch wel de Titanic Experience. De Titanic werd in Belfast gebouwd, en was dan ook de trots van de stad. We weten allemaal hoe dat verhaal afliep… maar ik vond het echt interessant om eens wat meer te ontdekken achter het bekende verhaal. Dit museum is duur, maar wel heel interactief, en heel interessant. Ik zou het zeker aanraden, omdat het je ook een groot deel vertelt over de geschiedenis van Belfast zelf als industriestad (niet zozeer over de politieke problemen trouwens).

Belfast4 Belfast5 Belfast8

Mocht je dit alles in video-vorm tot je willen nemen, dan kan dat: ik maakte een video met tips voor Belfast bezienswaardigheden voor je tripje:

Ben jij wel eens in Belfast geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring