85 bezienswaardigheden in Japan die je niet mag missen

door Explorista

Inhoudsopgave

Japan is een veelzijdig en fascinerend land, met een plethora aan dingen om te doen en zien. Om je te helpen met de planning van je Japan rondreis, stelden wij een lijst samen van 85 bezienswaardigheden in Japan die je niet mag missen.

Karaoke reizen japan

1. Karaoke

Karaoke is een uitgaansgelegenheid die erg populair is onder de Japanners. Hoe goed je kunt zingen maakt niet zoveel uit, hoeveel plezier je hebt des te meer! Grote ketens hebben veel verschillende soorten geluiddichte kamers, je kunt er eten bestellen en hebt vaak de beschikking tot een drinkbar. Maak je geen zorgen als je Japanse muziekkennis je even in de steek laat, ze hebben ook een groot assortiment met Engelstalig muziek.

2. Tokyo

Is de hoofdstad van Japan en het middelpunt van het zakenleven, educatie, de regering en moderne cultuur. Dit is de stad waar je het grootste verschil ziet tussen modern Japan en oud Japan. Er zijn veel musea te vinden in Tokyo over bijna elk mogelijk onderwerp.

Himeji castle

3. Himeji castle

Dit kasteel is een van de oudst overgebleven kastelen uit de Sengoku periode, een tijd van sociale chaos, oorlogen en crisissen waarin de drie daimyo (grote krijgsheren) Japan weer verenigden en elkaar opvolgden tot de uiteindelijk overwinning van de daimyo Tokugawa Ieyasu. Ook was het een tijd waarin het Tokugawa-shogunaat gevestigd werd en heerste van 1603 tot de meiji-resauratie in 1868. Het is sindsdien niet meer vernieuwd of gerenoveerd. Het heeft de status van Nationaal erfgoed van Japan en staat bij UNESCO erkent als werelderfgoed.

Meiji shrine japan

4. Meiji shrine

Deze schrijn staat in het midden van een groot park midden in Tokyo. Het bos  bestaat uit 365 verschillende soorten bomen waardoor het bos het hele jaar door groen is. Het park wordt daarom veel bezocht voor recreatie-doeleinden. Na een mooie wandeling door het bos, kom je uit bij de tempel. De tempel is gewijd aan de vergoddelijkte geesten van keizer Meji en zijn vrouw, keizerin Shoken. De tempel is bezocht door een aantal buitenlandse politici, waaronder Hilary Clinton en George W. Bush. Zorg wel dat je je handen en mond reinigt bij het zuiveringsfonteintje om je respect te tonen.

itsukushima (2)

5. Itsukushima shrine

De torii (toegangspoort van een schrijn) van de Itsukushima schrijn staat in de zee en is hiermee een van de meest bekende toeristenattracties van Japan en een iconisch beeld. Het staat in zee omdat de meeste mensen vroeger met de boot kwamen. De schrijn zelf staat op het eiland Hatsukaichi, Hiroshima.

Shonan beach

6. Shonan beach

Als je van stranden en zonnebaden houdt, kun je vanuit Tokyo redelijk snel bij het Shonan strand in Kamakura komen. Hier zijn in de zomer veel strandgangers en het hele jaar door surfers te vinden.

Matsumoto castle

7. Matsumoto castle

Samen met kasteel Himeji en kasteel Kumamoto is het een van de drie bekendste kastelen van Japan en is te vinden in Matsumoto, Nagano. Je kunt wandelen in de tuin rondom het kasteel, of een kijkje nemen binnenin waar van tijd tot tijd activiteiten worden georganiseerd.

8. Zenkouji

Zenkouji is een boeddhistische tempel. In de binnenste kamer van de tempel is er een trap die leidt naar een compleet donkere kamer. Bezoekers kunnen in deze kamer op zoek naar een sleutel en deze aanraken, waarna hun kwalen zullen genezen en verlichting kan worden bereikt. In de hoofdkamer van de tempel staat een gouden Boeddha (Amida golden triad) die niet voor publiek is opengesteld. Elke zeven jaar wordt een replica onthuld. Tijdens de twee maanden waarin dit gebeurt zal er een grote houten pilaar voor de tempel worden neergezet.

omikuji9. Omikuji

Bij tempels in de buurt kun je vaak je toekomst laten voorspellen door een omikuji te kopen. Dit is een papiertje waar informatie over je toekomst op staat. Ook staat er op of je dat jaar geluk (大吉), of juist ongeluk zal krijgen (大凶). Als je niet blij bent met de uitkomst, kun je de omikuji ophangen aan een boom of rek, waarna je de goden vraagt om zegen.

Tateyama

10. Tateyama Kurobe alpine route

Dit is een route die door de berg Tateyama heen gaat. Deze route gebruikt verschillende soorten vervoersmiddelen, zo leg je de route af per bus, trolleybus, kabelspoorweg, kabelbaan en deels lopend. Net voor Murodo zijn er enorme muren van sneeuw langs die langs de route lopen. De meest populaire tijd om deze route te bezoeken is van april tot juni.

Japan trein

11. Trein

De treinen in Japan staan er om bekend om altijd op tijd te zijn, en hebben per jaar maar 8 minuten vertraging in heel Japan! Ook stopt de trein altijd op dezelfde plek, en wordt er aangewezen waar de deur komt te stoppen. Hierdoor kunnen mensen in de rij te staan voor de trein (dus zog ervoor dat je niet voordringt). Ook zijn er speciale cabines voor alleen vrouwen.

Bunraku japan

12. Bunraku

Bunraku is een traditioneel poppentheater uit de 17e eeuw en bestaat uit drie onderdelen; de poppenspeler, zangers en muzikanten. Deze vorm van theater wordt al honderden jaren door Japanners gebruikt voor vermaak.

13. Nijo castle

Het Nijo kasteel staat in Kyoto en werd gebruikt als residentie in Kyoto van het Tokugawa shogunaat. Rondom het kasteel is een prachtige tuin aangelegd waar verscheidene bossen van kersenbloesem en pruimenbomen staan. De tuin van het kasteel is het mooiste in de lente wanneer de bomen vol in bloei staan.

Hiroshima vredesmonument

14. Hiroshima vredesmonument

Dit gebouw is één van de weinige dat overeind is blijven staan na de atoombomaanval in Hiroshima van de Tweede Wereldoorlog. Het wordt nu gebruikt ter nagedachtenis van de overledenen van de bombardementen en wordt erkend als werelderfgoed door UNESCO.

15. Odaiba

Odaiba is een kunstmatig aangemaakt eiland in Tokyo, en staat nu bekend om de vele uitgaans- en shopping gelegenheden. Vanaf de promenade kun je, als het donker is, de rainbow bridge zien oplichten.

tokyo disney16. Tokyo Disney & USJ

Japan heeft een aantal grote attractieparken, waaronder Tokyo Disneyland en Universal Studios Japan (USJ). Als Harry Potter fan wil je naar USJ, waar sinds 2014 een groot gedeelte is bijgebouwd met Harry Potter als thema. Verscheidene plekken uit de boeken zijn nagebouwd en je kunt allerlei soorten winkeltjes bezoeken.

17. Tokyo Disney Sea

Tokyo Disney Sea is gelegen in Chiba, net buiten Tokyo en heeft voor de volwassenen net wat meer extreme en uitdagende attracties dan Tokyo Disneyland. Zoals de naam al doet denken is het thema van dit park is voornamelijk de zee.

Onsen japan

18. Onsen

Japan is een vulkanisch actief land waardoor het bronwater dat onder de grond zit flink wordt verwarmd, en er overal in Japan onsen te vinden zijn. Onsen worden veel gebruikt door de Japanse bevolking, maar zijn ook erg bekend onder de toeristen. Vele ryokan hebben ook hun eigen onsen waar je gebruik van mag maken. Er zijn wel een aantal regels waar je je aan zal moeten houden. Eén regel die geldt bij veel Japanse onsen is dat je geen tatoeages mag hebben, dus pas hier mee op.

19. Odaiba Onsen Ooedo Monogatari

Een aanrader in Odaiba is het onsen themapark, Odaiba Onsen Ooedo Monogatari. Dit is een groot onsen park waar veel verschillende soorten baden te vinden zijn. Ook is er een mooie tussenplek is met winkeltjes en game stalletjes waar je met badjas kunt rondlopen alsof je op een festival bent.

kinkakuji (4)20. Kinkakuji (Het Gouden Paviljoen)

De Kinkakuji is een gouden tempel die te vinden is in Kyoto. De tempel is naast het water gebouwd, waardoor het van een afstandje op het water lijkt te drijven. Het is een van de grootste toeristen trekpleisters van Kyoto.

Nara hertjes

21. Herten voeren in Nara

In Nara komen al je kinderdromen van een leven als Sneeuwwitje uit: er lopen namelijk veel herten rond die je kunt voeren met rijstkoekjes. Deze kun je voor 100 yen kopen bij omliggende winkeltjes. De koekjes zijn erg gewild bij de herten en komen zo op je af om ze uit je handen te eten.

Akihabara

22. Akihabara

Als je van de Japanse popcultuur houdt, of als je gewoon lekker even wilt shoppen voor wat electronica, dan zit je Akihabara helemaal goed. Het is een bruisend drukke stad en staat vol met anime winkels en maidcafés.

23. Osaka

Osaka is de op twee na grootste stad in Japan. Het staat bekend om zijn bruisende en spontane inwoners, eten, drinken en feesten. Kom iets eten in Dotonbori, waar je het één na het andere restaurant vindt en zoals ze in Osaka zeggen kuidaore! Eet tot je erbij neervalt!

Osaka aquarium24. Osaka Kaiyukan

Een van de grootste openbare aquaria in de wereld is het Osaka Kaiyukan (aquarium), waar de grootste publiekstrekker een 4,5 meter lange walvishaai is. Het aquarium is gebouwd rondom een grote tank. Terwijl je de looproute afgaat, kom je steeds dieper en krijg je meer verschillende soorten onderwater dieren te zien.

Hiroshima museum

25. Hiroshima peace museum

Het Hiroshima vredesmuseum is een populaire plek voor schoolreisjes, waar kinderen kunnen leren over de tragedies van de Tweede Wereldoorlog. Ook is het museum populair bij toeristen. In het museum worden spullen tentoongesteld van mensen die zijn overleden tijdens de oorlog.

Jigokudani Monkey Park

26. Jigokudani monkey park

Als je van dieren en apen houdt, kan je zeker het Jigokudani monkey park niet missen. Met meer dan honderd apen om mee te spelen en te voeren, zul je je goed vermaken. Deze aapjes zitten vaak in de onsen te badderen om warm te worden. Er zijn ook herten en andere dieren te zien.

Harajuku reizen

27. Harajuku

Als je een echte fashionista bent of gewoon van leuke kleren houdt, kan je het beste naar Harajuku gaan. Veel kleinere winkeltjes hebben de bekende kleurrijke kleding die misschien niet voor iedereen is weggelegd, maar ook zitten er grotere winkelketens zoals H&M en Uniqlo.

28. Keizerlijk paleis Tokyo

Ondanks dat het paleis maar twee keer per jaar opengesteld is voor publiek, zijn de oostelijke tuinen wel open voor toeristen. Zeker is de lente is het er mooi wanneer de kersenbloesem bomen, die het paleis omringen, in bloei staan.

Tokyo tower reizen

29. Tokyo tower

De 333 meter hoge rood-witte toren, die geïnspireerd is door de Eiffeltoren, is de op één na hoogste toren in Japan. De uitkijktoren geeft je een prachtig uitzicht over heel de stad. De toren domineert de skyline van Tokio, en is daardoor erg herkenbaar.

mt. Fuji reizen

30. Fuji

Het iconische beeld van Japan is natuurlijk Mt. Fuji. Het is de hoogste berg in Japan en staat ook bij UNESCO op de lijst. De beste tijd om Mt. Fuji te beklimmen is van juli tot half september.

31. Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland is een attractiepark in Fujiyoshida. Het park ligt aan de voet van Mt. Fuji en is een leuk dagje uit als je toch bij Fuji in de buurt bent.

hanami

32. Hanami

Iets dat elke lente weer gebeurt is Hanami, het picknicken met veel eten en bier onder de bloesembomen. Enkele goede plekken voor hanami zijn de chidorigafuchi-laan bij het keizerlijk paleis waar honderden bloesembomen naast elkaar staan, de grote stadsparken Ueno park en Shinjuku park.

33. Maid café

Bij maid cafés wordt je geserveerd door schattige meisjes in een dienstmeisjes outfit, waar ze de klanten behandelen als master en mistress die net zijn thuis gekomen van een lange dag werk.

Japan noodle ramen

34. Ramen

Ramen is één van de meest gegeten fastfood van Japan – zowel instant, als vers bereid. Ramen eten in een restaurant is goedkoop en zeker het proberen waard, ook al kan misschien je nog niet zo goed slurpen als de Japanners om je heen.

35. Purikura

Purikura zijn fotocabines waar je vaak met vrienden in gaat om foto’s te laten maken. Je kunt verschillende poses kiezen en na het maken van de foto’s kun je ze op het apparaat echt op zijn Japans bewerken. Zo kun je je ogen groter maken, make-up en tekst toevoegen, en de foto’s vervolgens laten uitprinten.

Kabuki

36. Kabuki

Kabuki is een theateruitvoering waar dans bij gebruikt wordt om dingen uit te beelden. Het kan moeilijk zijn om het compleet te begrijpen, maar het een keer meemaken is toch een geweldige ervaring.

37. Fancy toilet

In Japan zijn de meeste toiletten in winkelcentra en openbare plekken super modern, met een verwarmde wc bril, knopjes voor waterstraaltjes en stromend water geluiden zodat iedereen rustig naar de wc kan gaan.

Izakaya

38. Izakaya

Izakaya zijn restaurants die erg populair zijn bij de Japanse bevolking, waar je verschillende soorten kleine hapjes kunt bestellen en tegen betaling all-you-can-drink kunt alcoholische dranken kunt drinken.

39. Konbini

Konbini zijn kleine winkeltjes die op elke hoek van de straat wel te vinden zijn, met een grootschalig aanbod, van huishoudelijke spullen tot eten. Het is dan ook leuk om een paar cakejes en vreemde drankjes te proberen (melon soda is zeker een aanrader). Vaak is er ook een wc en een geldautomaat te vinden, maar je moet wel opletten welke machines welke kaarten accepteren.

Kaitensushi

40. Kaitensushi

Sushi in Japan is erg goedkoop als je het vergelijkt in het buitenland, zeker bij een kaitensushi. Bij een kaitensushi staan verschillende soorten sushi in bakjes op een lopende band die het hele restaurant langs gaan. Als je iets wilt hebben dat je niet langs ziet komen, of iets speciaals wilt zoals toetjes, dan kun je deze apart bestellen en komende ze via aparte lopende band bij jouw tafel tot een stop. Bij sommige kaitensushi kun je de bordjes in een gleuf in de tafel laten vallen, hierdoor wordt de prijs bepaald en kunt je bij elke 5 bordjes een spelletje spelen, en kans maken op een sleutelhanger of ander speeltje.

41. Gamecentre

Arcade game hallen zijn zeer populair bij de jongeren en staan vol met grijpmachines waar je prijzen kunt winnen, arcade games en purikura (Japanse fotocabines).

Shinkasen reizen

42. Reis met de shinkansen (Japan Rail Pass)

De hogesnelheidstrein van Japan lijkt misschien wat duur, maar als je kijkt naar de comfort en bekijkt hoe ver je kan komen is zo’n korte tijd valt de prijs best wel mee. Je kunt als toerist een Japan Rail Pass kopen, mits je een “visum voor kort verblijf” hebt. Met deze pas kun je 7, 14 of 21 dagen vrij reizen door heel Japan met de JR en Shinkansen.

43. 100 yen store

De 100 yen store zijn winkels waarbij alles dat in de winkel ligt 100 yen kost. Je kunt er van alles kopen, van huishoudelijke spullen tot haar- en nagelspulletjes. De uiteindelijke prijs wordt berekend door het aantal spullen in je mandje te tellen.

Vuurwerk zomer festival japan

45. Kijk vuurwerk in de zomer

In de zomer vinden er veel festivals plaats waar ook vuurwerk wordt afgestoken. Het is zeer kenmerkend voor de zomer in Japan en geeft een nieuwe sfeer aan eerder bezochte tempels en kastelen.

Sneeuw festival Sapporo

45. Sapporo snow festival

Het Sapporo snow festival is een van de grootste winterfestivals van Japan. Het trekt dan ook elk jaar zo’n twee miljoen bezoekers, uit zowel Japan als uit de rest van de wereld. Tijdens dit festival wordt Sapporo omgetoverd tot een magisch kristallen droomland met ijssculpturen en witte sneeuw.

46. Ogasawara eilanden

De Ogasawara eilanden (ook wel bekend als de Bonin eilanden) is een archipel van meer dan 30 subtropische eilanden. De enige bewoonde eilanden zijn Haha-jima en chichi-jima (moeder en vader eiland), hier is ook het enige dorp te vinden.

Okinawa reizen

47. Okinawa

Okinawa, ook wel bekend als het Hawaii van Japan, is nog een prachtig voorbeeld van een subtropische eilandengroep. Er zijn veel Amerikaanse invloeden te vinden door de verschillende Amerikaanse legerbasissen die zich daar bevinden.

48. Huis ten Bosch

Huis ten Bosch is een themapark in Sasebo, Nagasaki, dat is gebaseerd op Huis ten Bosch. Zo kan je er een VVV vinden en het koninklijk huis, zijn er veel tulpen en windmolens te zien.

wisteria (2)49. Ashikaga flower park

Het bloemenpark in Ashikaga heeft verscheidene evenementen rondom bloemen en planten. ‘’The tale of Fuji no hana’’ is het evenement waarbij de blauweregen (een slingerplant met lange bloemtrossen) in het middelpunt staan en in de avond worden opgelicht voor een schitterend effect. Voor de blauwe regen is van halverwege april tot halverwege mei de beste tijd om te gaan.

Sneeuw huisjes Japan

50. Japanse sneeuw huisjes

Shirakawa is één van de plekken met het meest hevige sneeuwval in de wereld. Hierdoor zijn er speciale traditionele huisjes gebouwd die tegen de zware sneeuw kunnen, genaamd gassho-zukuri of minka. Deze geven een super gezellige sfeer tijdens de koude wintermaanden.

Family restaurants Japan reizen

51. Family restaurants

Family restaurants, zoals Danny’s, Saizeria en Gusto zijn restaurantjes waar je goed terecht kunt voor lunch. Het aanbod is redelijk westers, met hamburgers, pizza en ijsjes. Je kunt er op je gemak naar het menu kijken, en als je weet wat je wilt nemen druk je op de knop die bij de menukaarten staat. Je tafelnummer zal dan verschijnen op een elektronisch bord en je wordt geholpen op volgorde van mensen die hebben gedrukt.

52. Capsule hotels

Capsule hotels zijn goedkope alternatieven als je op zoek bent naar een slaapplaats. Bij een capsule hotel, slaap je in een soort kleine tunnel waar alleen een bed in past. Het is gebouwd om zo veel mogelijk slaapplaatsen aan te bieden en zijn vaak op elkaar gestapeld.

Sensoji asakusa reizen

53. Sensoji

Sensoji is een van de meest bekende tempels van Tokyo en wordt gekenmerkt door de Kaminarimon. Het is gelegen in Asakusa waar veel kraampjes staan, en veel eettentjes te vinden zijn.

wagyu japan eten

54. Kobe beef

Dit is een zeer gewild stuk rundvlees, waarbij het vet in perfecte mate door het vlees verspreid is. Hierdoor is het vlees zo zacht dat het bijna lijkt te smelten op je tong. Het is prijzig, maar door de hoge kwaliteit is het je geld zeker waard. Probeer kobe beef bij restaurant Wakkoqu in Kobe.

Ryokan japan reizen

55. Ryokan

Een Ryokan is een traditioneel Japanse inn die stamt uit de Edo-periode. De kamers zijn ingericht met tatami matten en beschikken over een kotatsu. De gasten worden behandeld alsof ze van keizerlijk bloed zijn. Zo worden de bedden elke middag als je weg bent voor je uitgelegd, en wordt het traditioneel Japanse eten op je kamer geserveerd. Ook is er vaak een Onsen of badhuis waar je gebruik van kunt maken, yukata liggen in de kast.

56. Kyoto

Kyoto is de voormalige hoofdstad van Japan en ook wel bekend als de thousand year capital. Het is een cultuurrijke stad waar je nog veel traditionele dingen tegenkomt zoals tempels, prachtige tuinen, en traditioneel architectuur en entertainment. Veel bekende toeristenstrekpleisters staan in Kyoto, denk aan kinkaku-ji, fushumiinari en arashiyama.

Maiko kyoto verkleden

57. Verkleed je als een geisha of maiko

In Kyoto heb je de mogelijkheid om je aan te laten kleden en op te laten maken als een geisha of maiko. Maiko hebben een wat jonger uiterlijk met veel kleuren, en geisha hebben een meer volwassen uiterlijk. Laat je op de foto zetten en loop een rondje door de stad.

58. Nihonji temple

Bij de Nihonji tempel in Kyonan, staat een reusachtig groot Boeddhabeeld, daibutsu. De tempel bestaat al sinds 725 en is door de eeuwen heen al meerdere keren vernieuwd en is nu een Souto zen tempel.

Tokio skytree

59. Tokyo skytree

De skytree is een 634 meter hoge uitzend- en uitkijktoren waar veel restaurantjes en winkels te vinden zijn. Tegen betaling kun je met een super snelle lift naar boven gebracht worden om het uitzicht te bewonderen. Als het helder weer is, kun je zelfs fuji bij zonsondergang zien.

60. Ghibli museum

Het Ghibli museum presenteerde het werk van de Japanse animatiestudio Ghibli. Ghibli is zeer bekend door de films die zijn gemaakt door Hayao Miyazaki. Het museum is een magische ervaring voor iedereen.

Arashiyama Kioto

61. Arashiyama bamboo forest

Arashiyama bamboo forest is een van de grootste trekpleister van Kyoto. Je kunt er heerlijk wandelen tussen de hoog reikende bamboe takken en de omgeving in je opnemen.

fushimi inari

 62. Fushimi inari

De Fushimi inari Taisha is de hoofdschrijn van de plaats Inari, te vinden in Kyoto. Het staat voornamelijk bekend om de honderden rode torii poorten die je de berg op leiden. Elk van deze poorten zijn geschonken door een Japans bedrijf. Ook zijn er meerdere paden die leiden naar omringende kleine schrijnen.

Ueno park Japan

63. Ueno park

Het Ueno park is een groot openbaar stadspark in Tokyo, waar zoveel te doen is dat je na één dag nog niet alles gezien hebt. Zo zijn er een aantal musea en vind je het dierenpark Ueno Zoo er ook.

64. Don Quijote (DonKi)

DonKi is een populaire winkelketen waar groothandel goedkoop wordt verkocht. Het assortiment is zeer groot, zo kun je er eten kopen, huishoudmiddelen, feestartikelen en vind je hier en daar soms de meest vreemde producten.

Momiji reizen japan

65. Herfstbladeren

Niet alleen in de lente is de natuur van Japan prachtig gekleurd. In de herfst zullen de bladeren rood kleuren en een compleet nieuw beeld geven van alle plekken die je al eens hebt gezien. Mensen in Japan doen rond deze tijd vaak aan momiji gari, leaf-hunting. Populaire bestemmingen hiervoor zijn Kyoto en Nikkou.

66. Fushimi castle

De constructie van het originele kasteel was begonnen in 1592, maar was twee jaar later door een aardbeving verwoest. Het werd snel weer herbouwd, maar de pech was nog niet voorbij: het kasteel werd in 1600 aangevallen. Het fushimi kasteel dat je tegenwoordig ziet is een betonnen replica. In 1623 is het officiële fushimi kasteel uit elkaar gehaald en gebruikt voor bij de bouw van verscheidene tempels in Kyoto. Zo hebben tempels, zoals de Hosen-in, een plafond gemaakt van de vloertegels van het Fushimi kasteel, waar het bloed nog op zit.

Fugu eten japan

67. Fugu

Fugu is de giftige kogelvis die wordt gegeten in Japan. Het gif is 1200 keer zo sterk als cyanide en zorgt voor verlamming van het hele lichaam. Als het goed wordt bereid zijn de giftige onderdelen van de vis met zorg verwijderd en kan het worden gegeten. Sinds 2000 zijn er 23 mensen die dood zijn gegaan na het eten van Fugu. Ook is er een restaurant in Usuki waar niet-giftige fugu wordt verkocht, zodat je zonder zorg nog steeds deze delicatesse kunt proberen.

68. Miraikan

Het miraikan (future museum) is een interactief technologiemuseum waar je alles te weten komt over de technologieën die in Japan worden gebruikt. Zo zijn er interactieve exposities, en worden er van tijd tot tijd evenementen gehouden.

Shibuya

69. Shibuya

Sibuya is een druk winkelgebied in de buurt van het Shibuya station. Het staat bekend om het kruispunt waar duizenden mensen per keer oversteken. Ook staat hier in de buurt het standbeeld ter ere van Hachi, het hondje dat na de dood van zijn baasje bleef wachten bij het station. Shibuya 109 is een groot overdekt winkelcentrum met meer dan honderd boetiekjes.

70. Aalscholver vissen

Ook wel bekend als ukai, is een traditionele manier van vissen waarbij gebruik wordt gemaakt van een dozijn aalscholvers, die de vissen opzoeken, in zijn geheel doorslikken waarna ze weer worden opgehoest. Tegenwoordig is het een populaire toeristenattractie en kun je voor ongeveer 15 euro per persoon een uurtje mee op de boot.

Kiyomizudera reizen

71. Kiyomizudera

Kiyomizudera is een tempel die zich bevindt in het oosten van Kyoto. De tempel is wederopgebouwd in 1633 onder orders van Tokugawa Iemitsu. Er is geen enkele spijker gebruikt bij het bouwen van deze tempel. De naam Kiyomizu, is afkomstig van de waterval die door het gebouw heen stroomt en heeft de betekenis ‘’helder water’’.

Gion matsuri Kioto

72. Gion Matsuri

Er worden in Japan het hele jaar door festivals gehouden. Bij festivals lopen mensen in yukata rond (een soort kimono met maar één laag) en zijn er overal eettentjes en plekken waar je spelletjes kunt doen. Eén van de meest bekende festivals is het Gion festival in Kyoto. Het festival duurt de gehele maand juli met op de 17e en 24e een parade.

73. Hashima

Hashima is een van de 500 onbewoonde eilanden die bij Nagasaki horen. Er werden vroeger kolen gewonnen in de mijnen. De inwoners hebben het eiland inmiddels verlaten en is sinds 1974 volledig onbewoond. De tijd lijkt hier stil te staan en veel mensen komen hier naartoe om de verlaten gebouwen te fotograferen.

Sumo taikai

74. Sumo

Sumo is een manier van worstelen en de nationale sport van Japan. De Japan Sumo Association houdt elk jaar zes toernamenten. Elk toernament duurt 15 dagen waarbij elke dag een andere worstelaar een wedstrijd heeft.

concert (2)

75. Muziekfestival

Muziekfestivals zijn over de hele wereld erg populair in de zomer. Ook Japan doet mee met deze trend en heeft een paar zeer grote muziekfestivals, zoals Fuji Rock (Naeba) en Summer Sonic (Osaka) waar zowel nationale als internationale artiesten optreden, Rock in Japan (Ibaraki), dat zich focust op J-pop/rock en Ultra Japan (Tokyo) waar voornamelijk nationale artiesten zullen spelen.

76. Rokkosan weiland

Rokkosan is een boerderij in Mt. Rokko, Kobe. Er zijn een aantal restaurantjes te vinden, je kunt er paardrijden, je kunt er zelf ijs maken en de kaasmakerij is open voor publiek.

katten cafe japan

77. Character café

In Japan zijn er veel verschillende soorten cafés te vinden; zo heb je cafés om met katten te spelen, maar zijn er ook cafés die zijn gebaseerd op Japanse characters zoals Pom Pom Purin en Hello Kitty. Er is er een Alice in Wonderland café in Shinjuku en in Fukuoka heb je zelfs een uilen café.

78. Sunshine city

Sunshine city is een groot gebouwencomplex in Ikebukuro. Het gebouw Sunshine 60 bevat een uitkijktoren op het dak, een klein museum over de oosterse oudheid, een aquarium, een wereld import markt en een planetarium. Het beschikt ook over Namco Namja Town, een theater, een winkelcentrum en het Prince Hotel is er ook een onderdeel van.

Kaiseki reizen

79. Kaiseki

Kaiseki is een traditioneel Japans diner met veel verschillende bijgerechten. De porties zijn klein, maar met veel aandacht uitgezocht voor het meest voedzame diner. Vaak worden deze ook geserveerd als je verblijft bij een ryokan.

Japans traditioneel eten

80. Goedkoop uit eten

Japanse restaurants kunnen erg duur zijn, maar over het algemeen is uit eten gaan in Japan zelfs goedkoper dan naar de supermarkt gaan. Als je door de stad heen loopt, ga dan eens op zoek naar een klein restaurantje in een zijstraatje. Je kunt hier al voor 500 yen een volledige maaltijd krijgen. Bij restaurants is het water altijd gratis en de meeste medewerkers zorgen er wel voor dat je nooit uitdroogt.

81. Nunobiki watervallen

De Nunobiki falls is een set watervallen in de buurt van Kobe, bestaande uit Ondaki, Mendaki, Tsusumigadaki en Izumoki. De watervallen hebben een grote invloed gehad in Japanse literatuur en kunst, en worden in Japan gezien als één van de meest goddelijke watervallen.

Katten eiland japan

82. Katteneiland Tashirojima

Tashirojima staat bekend om de vele zwerfkatten die er leven. De inwoners van het eiland geloven dat het voeren van katten geluk en rijkdom brengt. Het aantal katten dat er leeft is nu groter dan het aantal mensen.

83. Shibazakura

Elk jaar komen er duizenden toeristen naar Shibazakura om het roze mos te bewonderen. Tussen mei en juni zijn de velden onder aan de bergen bedekt met een prachtig tapijt aan kleurrijk mos.

Otaru kanaal

84. Otaru kanaal

Zeker in de winter is het Otaru kanaal Instagram-waardig met de sneeuw en lichtjes. Loop langs het kanaal en pak meteen iets te eten in één van de restaurantjes die in de buurt liggen. Anakake yakisoba en half fried chicken moet je zeker proberen.

85. Eet okonomiyaki in Osaka

Okonomiyaki zijn pannenkoekjes met chinese kool, vlees en andere groenten dat je zelf in elkaar kan stellen en bakken. Er wordt gezegd dat het is ontstaan in Osaka en wordt er ook wel naar verwezen als “Osaka soul-food”. Een erg populair restaurant is Mitsuno, waar buiten vaak een wachtrij te zien is.

Wat is jouw beste tip om te doen of zien in Japan?

Zoek je nog meer tips voor Japan? Elisa schreef dit leuke artikel over 30 dingen om te doen in Japan.

Misschien vind je dit ook interessant

14 reacties

Angélica 15 februari, 2017 - 10:01

Woow superlange lijst :D Tof! Over nummertje 5: de torii gate staat bij het eiland Miyajima, Hatsukaichi is een stad op het ‘vasteland’ :) De okonomiyaki in Hiroshima is ook beroemd trouwens en weer heel anders dan die in Osaka, ook een aanrader! (Maar de lijst is misschien al lang genoeg ;))
Leuk om te lezen allemaal, ben vorig jaar naar Japan geweest en herken veel. Maar lang nog niet alles, er is zoveel te zien daar!

Plaats een reactie
Explorista 15 februari, 2017 - 17:25

Dankjewel voor je tips en toevoegingen :-) Volgens mij zou de lijst nog wel twee keer zo lang kunnen zijn!

Plaats een reactie
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 15 februari, 2017 - 12:50

Jeetje, 85! Handige lijst! Japan staat nog steeds op ons lijstje, hopelijk kunnen we er ooit een keer heen :)

Plaats een reactie
Explorista 15 februari, 2017 - 17:28

Same here!

Plaats een reactie
Willemijn 15 februari, 2017 - 13:06

Hoihoi,

Wat een inspirerende tips, complimenten daarvoor.

Alleen, bovenaan staat in te titel dat er 85 tips zijn en een paar regels later zijn het er 82……

verder is het een geweldig artikel:)

Plaats een reactie
Explorista 15 februari, 2017 - 17:28

Oeps, er waren er nog een paar bijgekomen :-) Vergeten aan te passen!

Plaats een reactie
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 15 februari, 2017 - 19:20

Zoooo flinke lijst! Huis ten Bosch? Echt? Haha.

Plaats een reactie
Explorista 16 februari, 2017 - 18:00

Grappig he!

Plaats een reactie
El 15 februari, 2017 - 19:35

Wow. Echt een land waar je heen moet.

Plaats een reactie
Rene Visser 16 februari, 2017 - 09:13

Mis als Nederlander wel een hele belangrijke.
Dejima.
Mag toch zeker niet missen op zo.n lijst . Wij als enige een vestingstad in Japan.

Plaats een reactie
Tikva 16 februari, 2017 - 11:50

Mijn beste tip ga niet naar Japan kies een andere bestemming. Een van de weinig landen die ik echt vond tegenvallen en niet meer heen ga. Bovendien vind ik het altijd een beetje jammer als een blogger een blog schrijft over een bestemming waar ze zelf niet zijn geweest dus Milou ik lees liever je eigen artikelen.

Plaats een reactie
Explorista 16 februari, 2017 - 18:02

Ieder zijn eigen voorkeuren Tikva, jammer dat Japan tegenviel. Gelukkig is het mijn eigen blog en kan ik lekker schrijven over waar ik zelf zin in heb. Veel plezier in Zuid-Amerika!

Plaats een reactie
Kimdy 2 maart, 2017 - 15:53

Dit lijstje komt zeker van pas! Wij willen volgend jaar naar Japan dus ga dit lijstje zeker even opslaan en tegen die tijd weer tevoorschijn halen.

Plaats een reactie
Laura 3 april, 2017 - 17:52

Great summary! We absolutely loved Japan and have experienced many of the same highlights. Did you make it to Koyasan at all? It’s a beautiful place north of Tokyo in the mountains with lots of Onsen Spas which were amazing, so would highly recommend there if you visit again!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter